Roni Bäck omistaa yhden Suomen suosituimmista ilmalämpöpumpuista

Roni Bäck omistaa yhden Suomen suosituimmista ilmalämpöpumpuista

Seitsemän faktaa viilentävästä Toshiba Seyiasta

Kerrostaloasunnossa asuva Roni Bäck tietää, miten helteisten kesäpäivien vaikutukset ulottuvat arkeen ja asumiseen.

”Kesä tulloo hirveetä vauhtia ja lämpötila nousee, onneks meikäläiseltä löytyy ilmalämpöpumppu sisältä niin pystyy nukkuun hyvin.”

Seitsemän faktaa viilentävästä Toshiba Seyiasta

1. Toshiba Seyiaa saa useassa kokoluokassa. Laitteita löytyy viilentämään 10 m2 – 200 m2 tiloja.

2. Seyia on todella hiljainen. Sen äänenvoimakkuus quiet-toiminnolla on vain 19 dB, kun useimpien muiden ilmalämpöpumppujen äänitaso lähtee 22–24 desibelistä ylöspäin.

3. Laite toimii energiatehokkuusluokassa A++. Sen sähkönkulutus on erittäin pientä.

4. Toshiba Seyia on järkevän hintainen ilmalämpöpumppu: se ei ole kalleimmasta päästä mutta ei myöskään kaikkein edullisimpia.

5. Laitteen hinta-laatusuhde todella hyvä, ja Toshiba Seyia onkin Suomen suosituimpia viilennyspumppuja.

6. Lisävarusteena etäohjain WIFI:llä tai GSM-ohjaimella.

7. Toshiba Seyia on yksi harvoista laitteista, joista voidaan ottaa lämmitystoiminto kokonaan pois käytöstä. Tämä on erityisesti erityisesti monen taloyhtiön näkökulmasta merkittävä etu.

ILMALÄMPÖPUMPUT | Toshiba Seiya 10

Viilentävä Toshiba Seiya 10 asennettuna hintaan 1 849 €

Toshiba Seiya on ilmastoinnin edelläkävijän ratkaisu kodin viilentämiseen lämpiminä kesäpäivinä.

 

Handelsbankenin myöntämällä Ecster-rahoituksella maksat korkoa ainoastaan 0,99 %.

 

Rajoitettu erä!

Pvä.
Tun.
Min.
Sek.

Jaa tämä tarjous

Pvä.
Tun.
Min.
Sek.

”Suosittelen ehdottomasti kaikille, tuosta kun klikkaa niin saa vähän viileemmälle. Aah!”

LämpöTube - Roni Bäck

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tyylikäs ilmalämpöpumppu viilentää Laura Tirkkosen perheen kotia

Tyylikäs ilmalämpöpumppu viilentää Laura Tirkkosen perheen kotia

”Jo ensimmäiset hellepäivät ovat osoittaneet sen, miten mukava ilmalämpöpumpun kanssa on elää.”

Home via Laura -sivustolta tunnettu Laura Tirkkonen asennutti kotiinsa viilentävän Toshiba Haori DESIGN -ilmalämpöpumpun. Lue Lauran kertomana, kuinka ilmalämpöpumppu on tuonut lapsiperheen kotoiluun aivan uusia mukavuuskertoimia.

Kuin tilauksesta helteiden alkuun, meillä on eteisen katonrajassa uusi sankari: LämpöYkkösen asentama Toshiba Haori Design 13 -ilmalämpöpumppu.

 

Kaikki alkoi viime kesästä. Viime kesästä päällimmäisenä jäivät mieleeni hellepäivät raskaana kuumassa kodissa. Olin juuri saanut tietää, että oudon oloni syynä ei ollutkaan grilliruoka. Mahassa oli jotain aivan muuta, nyt osa perhettämme oleva poika.

 

Muistan kesältä pakahduttavan onnen, mutta myös tukalan olon: kodin seisahtuneen ilman, ikkunoista puskevan paahteen, viikkoja kestäneen hikoilun, pyörryttävät päivät ja unettomat yöt.

 

Lämmössä tuskaillessani lupasin itselleni, että täksi kesäksi selvittäisimme, miten asumismukavuutta voisi parantaa viilentävällä ilmalämpöpumpulla. Niin saisimme pienten kanssa nukuttua. Samalla ilmalämpöpumppu on pitkäaikainen investointi kotiin.

Panostamme mieluusti asumismukavuuteen, koska tämä on meille ei omaa mökkiä omistaville myös kesäkoti.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1570

Seuraavaksi huomasin miettiväni ilmalämpöpumpun visuaalisuutta: olisinko sisustuksellisesti valmis laittamaan laitteen näkyville seinään?

 

Tähänkin löytyi ratkaisu: löysin tyylikkään mallin, Toshiba Haorin. Malli on niin kauniisti ja eleettömästi muotoiltu, että olisin hyväksynyt sen olohuoneeseenkin. Minusta laite muistuttaa oikeastaan isoa, tyylikkäästi muotoiltua kaiutinta.

 

Vielä paremmalta kuulosti se, että kodissamme paras paikka ilmalämpöpumpulle olisi eteinen. Eteisessä ulko-oven päällä laite jää hyvin huomaamattomaksi, ja näin se sijaitsee makuuhuoneen vieressä, muttei liian kaukana oleskelutiloistakaan.

 

Nyt ilmalämpöpumppu on asennettu ja jaan tähänastisia kokemuksiani.

Malli on niin kauniisti ja eleettömästi muotoiltu, että olisin hyväksynyt sen olohuoneeseenkin.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1617

Millaiseen kotiin ilmalämpöpumppu sopii?

Ilmalämpöpumppu soveltuu melkein kaikkiin asuntoihin ja kiinteistöihin, niin kotiin kuin kesämökille. Meidän rivitalossa sovimme asennuksesta taloyhtiön kanssa. Muuten ilmalämpöpumpun tilaaminen ja asentaminen hoituvat kätevästi LämpöYkkösen toimesta. Ilmalämpöpumppuja löytyy erilaisiin tarpeisiin, sekä lämmittämiseen että viilentämiseen. Toshiban lisäksi LämpöYkkösen valikoimaan kuuluu malleja merkeiltä Panasonic, Samsung, Daikin, Mitsubishi ja Viessmann. LämpöYkkösen kattavan ilmalämpöpumpputarjonnan voi selata LämpöYkkösen nettisivuilta. Me valitsimme pelkästään viilentävän Toshiba Haori 13 -mallin.

Miten ilmalämpöpumpun tilanne kartoitettiin?

Ensin LämpöYkkösen asentaja kävi katsomassa kohteen paikan päällä. Meillä ilmalämpöpumpun asennuskanava asennettiin kulkemaan varaston läpi, jotta asennuskanavaa näkyy mahdollisimman vähän talon julkisivussa. Jokainen asennus on omanlaisensa ja ammattilaisen käynnillä oma tilanne selviää.

Miten ilmalämpöpumpun asentaminen tapahtui?

Kartoituskäynnin jälkeen sovimme varsinaisen asennuspäivän. Ilmalämpöpumpun asentamiseen meni kolmisen tuntia: asentaja tuli aamulla ja oli lounasaikaan mennessä valmis. Asentaja työskenteli rauhassa omissa oloissaan ja vaikka ääntä hetkellisesti kantautui, pystyimme hyvin olemaan vauvan kanssa asennuksen ajan kotona, ja mies teki normaalisti kotona etätöitään. 

Kaiken kaikkiaan asennus oli sujuva, eikä vaatinut meiltä muita valmisteluja kuin sen, että tyhjensimme tavarat tieltä.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1615

Miten ilmalämpöpumppua käytetään?

LämpöYkkösen asentaja neuvoi lähtiessään ilmalämpöpumpun käyttämistä, Toshiba Haori tuntui kyllä heti intuitiivisen helpolta käyttää ominkin päin. Mukaan tulee totta kai myös ohjeet. Ilmalämpöpumppua käytetään kaukosäätimellä ja halutessa Toshiba Home AC -applikaatiolla. Ennen kaikkea applikaatio on mainio lisä siksi, että niin Toshiba Haoria voi ohjata mobiiliyhteyden kautta. Ilmalämpöpumpun voi käynnistää viilentämään kotia jo valmiiksi, jos on vaikka ajamassa hellepäivänä lomaretkeltä kotiin.

Miten Toshiba Haori kotia viilentää?

Viilennystehoa on helppo napinpainalluksella säätää. Koska meillä Toshiba Haori sijaitsee eteisessä käytävänmallisessa tilassa, laitteen kannattaa puhaltaa ilmaa koko ajan suoraan. Puhallusta voi kuitenkin myös ohjata haluttuun suuntaan. Toshiba Haori -ilmalämpöpumpun energialuokka on paras mahdollinen A+++. Myös sisäilmasta Toshiba Haori huolehtii. Huoltamiseen ammattilainen antaa ohjeet, mutta esimerkiksi meille sanottiin, että ulkoyksikköön ei tule puuttua ja noin kerran kuussa (toki käyttöpaljouden tahdissa huomioiden) ilmalämpöpumpun sisäyksikön ritilä irroitetaan ja imuroidaan.

Toshiba Haori -ilmalämpöpumpun energialuokka on paras mahdollinen A+++.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1582

Miten verhoilu tekee Toshiba Haorista niin sisustukseen sopivan ilmalämpöpumpun?

Sisustajan näkökulmista kauniin kaarevan muodon lisäksi mainio ominaisuus on tämä: Toshiba Haorin voi verhoilla kankaalla. Mukana vakiona tulee kaksi kangasta: tummanharmaa ja vaaleanharmaa, joista vaaleanharmaan valitsin meille.

 

Halutessaan Toshiban Haoriin voi ompeluttaa oman päällisen mieluisasta kankaasta, esimerkiksi sen värisestä kuin seinämaali tai tapetti on. Tai vastaavasti markopaanasmaisesti: se, mitä et voi peittää, korosta! Pääkaupunkiseudulla Toshiba Haorin verhoiluun on erikoistunut Ompelimo Tuplatikki. Kankaan vaihtaminen onnistuu itse ilman asentajaa ja työkaluja, sillä kangas on etupaneelissa tarroilla kiinni. Laitteen voi totta kai jättää seinään myös sellaisenaan, valkoisena ilman kangasta.

Sisustajan näkökulmista kauniin kaarevan muodon lisäksi mainio ominaisuus on tämä: Haorin voi verhoilla kankaalla.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1519

Pistääkö ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö julkisivussa silmään?

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on mahdollista koteloida siistimmäksi osaksi talon julkisivua. Meillä oli taloyhtiössä päätetty koteloimiseen tietty malli, ja juuri tätä kotelomallia ei LämpöYkkösestä saanut. Tämä ei kuitenkaan ollut ongelma, sillä hankimme kotelon erikseen. Lähinnä on hyvä tietää yleisesti, että ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on mahdollista viimeistellä visuaalisemmin. Ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköt kun eivät edelleenkään mitään kaunokaisia ole, vaikka sisälaitteet ovat kehittyneet valtavan paljon siisteimmiksi. Toki ulkoyksikkö voi sijaita sellaisessakin kohtaa taloa, ettei se lainkaan pistä silmään ilman kotelointiakaan.

Miltä Toshiba Haori Design 13 -ilmalämpöpumpun käyttäminen on tuntunut?

Tässä voisi vaikka #vainkeskiluokkajutut-henkeen todeta, että nyt on kyllä kuin ulkomailla olisi. Ulkona on paahtava helle ja sisään kotiin astuminen tuntuu samalta kuin etelässä palaaminen ilmastoituun hotellihuoneeseen: taivaallisen virkistävälle ja huojentavalle. Sisällä kotona on miellyttävä olla ja saamme nukutuksi, niin eteisen läheisessä aikuisten makuuhuoneessa kuin lapset omassa nukkarissaan.

Tutustumme koko ajan parhaisiin käytäntöihin viilennyksen kanssa, mutta jo ensimmäiset hellepäivät ovat osoittaneet sen, miten mukava ilmalämpöpumpun kanssa on elää. Välillä puhallutamme ilmaa voimakkaammin, välillä rauhallisemmin. Rauhallisemmalla puhalluksella laite on hyvin hiljainen, eikä häiritse meitä ollenkaan.

 

Ehdin jo jutella monen teidän kanssa ilmalämpöpumpusta Instagram-viesteinä, ja tyypillinen kommentti oli, että panostaminen kodin viilentämiseen oli parhaiten käytetyt eurot. Tässä 30 asteen paahteessa voin todella yhtyä jo lyhyellä kokemuksella samaan. Tuntuu huojentavalta, että koti pysyy raikkaana tänä vuonna ja tulevina vuosina kuuminakin kesinä.

 

Jos haluat huojennusta helteeseen tai olet muutenkin suunnittelemassa ilmalämpöpumpun hankkimista, pyydä LämpöYkköseltä tarjous täyttämällä lomake tästä linkistä.

 

LämpöYkkösen ilmalämpöpumppujen valikoimaan voit tutustua tästä linkistä. Mukana on paitsi tämä meidän Toshiba Haori Design eri versioina myös muita malleja.

 

Löydät Home via Lauran alkuperäisen tekstin ja hänen lifestyle-blogin täältä.

Pysykää viileinä ja voikaa hyvin!

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1621

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Timo Kahilaisen mökillä viihdytään ympäri vuoden – ilmalämpöpumppu mökille oli selvä valinta

Timo Kahilaisen mökillä viihdytään ympäri vuoden – ilmalämpöpumppu mökille oli selvä valinta

Timo Kahilaisen vuokramökillä vieraat saavat rentoutua ja nauttia lomasta ilmalämpöpumpun pitäessä huolta sopivasta lämpötilasta.

Muusikko ja näyttelijä Timo Kahilaisella on takanaan työteliäs vuosi – hän on rakentanut Kangasalle Längelmäveden rantaan mökin.

Villa Nurmi on pian valmis vastaanottamaan ensimmäiset vieraansa. Vielä muutama loppusilaus ja mökki on valmis vuokrattavaksi Airbnb:ssä. Asumismukavuutta mökillä lisää Toshiban Haori -ilmalämpöpumppu, joka pitää lämpötilan sopivana niin kesähelteillä kuin talvipakkasillakin. Kysyimme Timolta kuulumisia ja mietteitä vuokramökin rakennuksesta sekä ilmalämpöpumpun valinnasta.  

 

– Tontilla sijaitsi aiemmin 50-luvulla rakennettu lautamökki, jossa oli käytetty kyllästysaineena tetrakloorianisolia. Mökin tunkkainen haju paheni ajan saatossa ja tarttui vaatteisiin ja huonekaluihin. Se oli valitettavasti tekemätön paikka. Vuosi sitten aloitimme kokonaan uuden mökin rakentamisen. Alusta asti ajatuksena oli rakentaa mökki nimenomaan vuokrauskäyttöön, kertoo Timo rakennusprojektiin lähtemisestä.  

 

Timolla oli myös hieman aiempaa kokemusta mökin vuokraamisesta ja nimenomaan hyvät kokemukset ja mukavat vuokralaiset saivat hänet lähtemään projektiin. Nyt rakennusprosessi alkaa olla loppusuoralla. 

 

– Vaikka rakennusprosessi on mennyt loistavasti, hommaa on piisannut ja kaikenlaisia pieniä ja suuria asioita on tullut eteen päätettäväksi ja tehtäväksi. Toisaalta tämä on ollut kivaakin, sillä kun itse osallistuu rakentamiseen, tulee mökistä oman tuntuinen.  

Ekologisuus ei ole enää vain valinta vaan välttämättömyys – siksi mökille valikoitui Toshiba Haori -ilmalämpöpumppu

Mökkivieraiden asumismukavuudesta pitää huolen ilma-vesilämpöpumppu sekä LämpöYkkösen toimittama ilmalämpöpumppu. Vaihtoehtona lämmitysmuodoksi oli myös maalämpö, mutta ilma-vesilämpöpumpun sekä ilmalämpöpumpun yhdistelmä oli lopulta paras ratkaisu tähän kohteeseen. Ilmalämpöpumppu mökille oli Timolle selkeä valinta.  

 

– Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää käyttöveden ja ilmalämpöpumpulla on mahdollista viilentää, jos lämpötilat nousevat liian kuumaksi kesällä tai vastaavasti lämmittää, jos lämpötila on liian kylmä talvella. Ilmalämpöpumppu onkin nimenomaan asumismukavuutta lisäävä juttu. Jos sitä ei olisi, niin sitä voisi tulla ikävä.  

 

Asumismukavuuden lisäksi vaakakupissa painoi ennen kaikkea ekologisuus.  

 

– Ekologisuus ja energiatehokkuus eivät ole enää vain valintoja, vaan välttämättömyyksiä kaikissa rakentamisen ratkaisuissa. Tällaisia rakennuksia ei tehdä vain itselle vaan myös seuraaville sukupolville. Tämän pitää kestää seuraavat 150 vuotta, se edellinen mökki kesti vain 70 vuotta, Timo perustelee.  

 

Vaikka ilmalämpöpumpun valinnassa painoivat eniten muut ominaisuudet, on laitteen ulkonäkökin Timolle ehdoton plussa.  

 

– Ilmalämpöpumput eivät usein ole kovin kauniita. Valitsin Toshiba Haorin, koska se tuli näkyvälle paikalle ja sen design on upea. Se sopii hyvin sisustukseen vaihdettavan kankaan ansiosta. Moni onkin jo kysynyt, että mikä laite on kyseessä, kun se on niin hyvännäköinen.  

"Valitsin Toshiba Haorin, koska se tuli näkyvälle paikalle ja sen design on upea. Se sopii hyvin sisustukseen vaihdettavan kankaan ansiosta. Moni onkin jo kysynyt, että mikä laite on kyseessä, kun se on niin hyvännäköinen. "

Rakennusprojektin aikana Timo on huomannut, että jotkut asiat kannattaa jättää ammattilaisten hoidettaviksi. Yksi esimerkki tästä on ilmalämpöpumpun asennus.

– Asentaja varmisti optimaalisen paikan ilmalämpöpumpulle. Aamulla en ollut mökillä paikalla ja kun illalla tulin, oli laite paikallaan. Asennus sujui mainiosti ja saimme pumpun kylmäaineputket mukavasti piiloon katon sisään.  

Ilmalämpöpumppu takaa ympärivuotisen käytön

Timon mukaan mökkien vuokraaminen on yleistynyt ja moni haluaa päästä vain lomailemaan viikoksi. On monia, jotka haluavat mökkeillä esimerkiksi syksyllä tai talvella, ja silloin lämmityksen täytyy olla kunnossa.  

 

– Mökkejä on monenlaisia ja itsekin tykkään välillä mennä vuokramökkiin ilman mitään mukavuuksia, mutta kun tarkoituksena on ympärivuotinen vuokraus, lämmityksen täytyy toimia, se on välttämättömyys. 

 

Muita Timon mökillä tunnelmaa tuovia ja vieraille tärkeitä asioita ovat rantasauna, kylpytynnyri, mahdollisuus avotulelle ja iso piha, jossa on tilaa leikkiä ja pelata.  

 

– Hiekkaranta on ihana erityisesti lapsille. Sen lisäksi ei tarvita muuta kuin auringonpaistetta. Ja ehkä isännän leikkaama nurmikko, Timo naurahtaa.  

"Aamulla en ollut mökillä paikalla ja kun illalla tulin, oli laite paikallaan. Asennus sujui mainiosti ja saimme pumpun kylmäaineputket mukavasti piiloon katon sisään."

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Maalämpöpumppu tuo lämpöä ja rauhaa Maria Huntingtonin rantatontille kohoavaan hirsitaloon

Maalämpöpumppu tuo lämpöä ja rauhaa Maria Huntingtonin rantatontille kohoavaan hirsitaloon

”LämpöYkkösen hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta mulle on tärkeintä, että palvelu toimii hyvin”

Maria Huntingtonin ja hänen puolisonsa Riku Dufvan tulevan kodin, Tyynelän, tontti sijaitsee rauhaisalla paikalla kauniin, järvelle mutkittelevan joen varrella.

Osuvan nimensä koti on perinyt Marian Tyyne-mummolta, joka toi läheisilleen lämpöä ja rauhaa. Samanlaisen tunnelman voi aistia myös Tyynelän tontilla. Rauhaa kodinhoitoon puolestaan tuo maalämpöpumppu, joka pitää huolen suuren hirsitalon lämmityksestä.

“Ei tarvinnut paljoa miettiä – maalämpöpumppu oli järkevin valinta meidän hirsitaloon, jossa on paljon lämmitettävää tilaa”

Lämmitysmuoto on seikka, jota taloprojektia startatessa ei välttämättä tule ensimmäisenä mietittyä. Kun lämmitysmuodon valinta tuli eteen, ei pariskunta kuitenkaan aikaillut.

 

– Ei tarvinnut kovin paljoa miettiä, Maria toteaa. Oli itsestään selvää, että halutaan maalämpö. Erityisesti sen helppous ja edullisuus olivat meille tärkeitä.

 

– Uuteen hirsitaloon tulee aika paljon lämmitettävää tilaa, joten maalämpö on taloudellisesti järkevin vaihtoehto, kun energian hintakin on nousussa, Maria kertoo.


Joenvarsitontin maaperä vaati hieman normaalia syvemmän porauksen maalämpöpumppua varten. Talon porakaivo tulee olemaan noin 250 metrin syvyinen, mutta kokonaiskustannuksia ylimääräiset metrit eivät juurikaan nostaneet, kun ajatellaan pumpun koko elinkaarta.

 

– On meillä mielessä myös toisaalta jälleenmyyntiarvo. Vaikka ensisijaisesti rakennetaankin kotia itselle, niin halutaan olla järkeviä. Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Ilmalämpöpumppu oli edellisessä kodissa aivan ehdoton ensimmäisen siellä vietetyn kesän jälkeen, kun isoista ikkunoista porotti koko päivän. LämpöYkkösestä jäi tällöin tosi hyvä kuva, Maria muistelee. Maalämpöpumpun toimittajaa ei tämän jälkeen tarvinnut miettiä sen enempää.

"LämpöYkkösen hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta mulle on tärkeintä, että palvelu toimii hyvin”

– Edelliseen asuntoon asennettiin ilmalämpöpumput, ja LämpöYkkönen hoiti asentamisen erittäin hyvin. Meille koko projekti oli helppo. Itse ei tarvinnut miettiä mitään, vaan kaikki tuli valmiina, Maria kertoo.

 

LämpöYkkösen kanssa läheistä yhteistyötä tekevä Maria toteaa, että vaikka vaikuttajayhteistyötä ei olisi, pariskunta olisi silti valinnut LämpöYkkösen maalämpöpumpun toimittajaksi.

 

– Niin hyvin on toiminut! Edellisessä asunnossa taloyhtiö vaati lisäksi ilmalämpöpumpun kotelointia ja ihmeteltiin, mistä sellaisen saisi. Asia hoitui yhdellä soitolla LämpöYkköselle.
Maria kertoo, ettei halua maksaa ylihintaa ja kilpailuttaa hankintansa, mutta hinta ei ole aina se tärkein.

 

– Mulle on tärkeämpää, että palvelu toimii hyvin. Ystävällinen ja asiantunteva palvelu painoivat vaakakupissa eniten! Siksi LämpöYkkönen oli helppo valinta, Maria iloitsee.

"Mulle on tärkeämpää, että palvelu toimii hyvin. Ystävällinen ja asiantunteva palvelu painoivat vaakakupissa eniten! Siksi LämpöYkkönen oli helppo valinta"

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hiljainen ilmalämpöpumppu ei häiritse kodin rauhaa, Juha Larm iloitsee

Hiljainen ilmalämpöpumppu ei häiritse kodin (kissojenkaan) rauhaa, Juha Larm iloitsee

Juha Larm asuu perheineen Pirkanmaalla, sympaattisessa 80-luvun omakotitalossa. Taloon muuttaessa edulliseen ja ekologiseen maalämpöön tottunut perhe jännitti, millaiset sähkölaskut olisivat edessä, 80-luvun talo kun lämpeni suorasähköllä. Koska lämpö on perheelle tärkeä osa kodikkuutta, oli aika kutsua apuun energianeuvoja – ja LämpöYkkösen asentaja!

Epäilyksiäkin oli: Mitä, jos ilmalämpöpumppu on ruma?

Energianeuvojalla oli selkeä suositus: talo kaipasi ilmalämpöpumppua. Ja kun LämpöYkkösen asentaja oli saanut asennettua pumpun, sähkölämmitystä sai heti laskettua muutamalla asteella.

 

Ennen asennusta pumpun ulkomuoto kuitenkin mietitytti. Erityisesti Jutta Larmia epäilytti, vaikka Juha hehkutti pumpun pyöreitä linjoja.

 

– Ilmalämpöpumppu on vähän semmoinen mielipiteitä jakava juttu. Sehän on siis äärimmäisen järkevä ja käytännöllinen. Mutta sitten on se ulkonäkö, Juha pohtii. Rouva kauhisteli, miten “se hirvitys” kohta tulee tänne, hän kertoo.

 

–  Lopputuloksen nähdessään rouva huudahti, ettei oo totta miten toi näyttää makeelta! Tässä kävikin niin kivasti, että tää pumppu on niin hyvännäköinen, että rakennettiin koko sisustus sen ympärille. Sisustuksessa päädyttiin enemmän korostamaan pumppua kuin piilottamaan sitä, Juha nauraa.

Haorin ilmalämpöpumppuun saa vaihdettua mieleisensä päällyskankaan, on tää aika makee!” Juha iloitsee.

Lähteekö siitä hirveä meteli? Voiko lämpöpumppu olla hiljainen?

Lämpöpumppua hankkiessa pariskuntaa mietitytti myös sen äänekkyys. Aiheutuisiko pumpun äänistä häiriötä normaalielämään? Mitä jos se valvottaa yöllä?

 

– Ilmalämpöpumppu tuli lähelle meidän makuuhuonetta. Tässä on hiljainen asetus, jolla pumpun saisi äärettömän hiljaiseksi, mutta ei me olla edes muistettu käyttää sitä! Juha huudahtaa. Tossa se nytkin pöhisee, eikä hirveästi mitään kuulu.

 

– Edes meidän kissat eivät ole pumpun äänistä moksiskaan – kissat rakastaa pumppua! Ne asettuu aina tähän ilmavirtaan, ja yleensä tästä löytyy joku kissa pötköttelemästä, Juha kertoo.

“Päädyttiin LämpöYkköseen täysin suositusten perusteella. Niin tehokkaasti ja siististi pumppu laitettiin paikalle, että en yhtään ihmettele suosituksia. Kissatkaan eivät saaneet asennuksesta stressiä. Ei voi kuin suositella!”

Katso video

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Varpu ja Sami Hintsasen kodissa tärkeintä on lämpö ja yhdessäolo

Koska Varpu ja Sami Hintsasen kodissa tärkeintä on lämpö ja yhdessäolo, oli maalämpö luonteva valinta uuteen taloon

“Kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia maalämpö sopii loistavasti uuteen taloon”

Akaan Kylmäkosken upeisiin luonnonmaisemiin on noussut jylhä kivitalo. Talossa riittää vielä tekemistä, sillä Varpu ja Sami Hintsanen rakennuttavat tänne yhteistä loppuelämänsä kotia.

Tärkeintä uudessa kodissa tulee olemaan yhdessäolosta syntyvä lämpö. Sitä arvostavat paitsi lämpöä rakastava Varpu, myös pariskunnan pieni Kerttu-koira, jonka tassut kaipaavat lattialämmitystä. Muun muassa tämän takia uuteen taloon haluttiin maalämpöpumppu.

“Kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia maalämpö sopii loistavasti uuteen taloon”

Hintsasten haaveet kaupungista luonnon läheisyyteen muuttamisesta ovat käymässä toteen, kun pariskunnan ensimmäinen yhteinen taloprojekti etenee.

 

– Meillä alkaa olla jo aika isot lapset. Talo onkin mietitty niin, että sen sydämenä ovat yhteiset oleskelutilat, olohuone ja ruokailutila. Tästä ajatuksesta koko suunnitteluprojekti on lähtenyt käyntiin, Varpu kuvailee.

 

Kun talo valmistuu, toivoo pariskunta ystäviään kyläilemään ja nauttimaan heidän kanssaan maisemasta peltojen keskellä. Kodissa halutaan ennen kaikkea viettää aikaa yhdessä, mutta kahdelle yrittäjälle tärkeää ovat myös hyvät työtilat.

 

– Koska uusi koti on tilava, niin lämmitettävääkin on melko paljon. Kustannukset olivat yksi suurimmista argumenteista lämmitysmuodon valitsemisessa. Uuteen taloon maalämpö on esimerkiksi sähköön ja öljylämmitykseen verrattuna edullisempi, ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto, pariskunta kertoo.

 

Hintsasten tontti sijaitsee kallioisella paikalla, johon kaivojen poraaminen on helppoa.

 

– Paikallinen rakentajakin suositteli maalämpöä, kertoo Sami, joka liputti jo ennen tätä maalämmön puolesta.

 

– Aiemmassa kodissani öljylämmitys vaihdettiin joitain vuosia sitten maalämpöön. Kustannuksissa säästö saattoi olla jopa yli 50 % ero kuukausittain. Koska pumpun käyttöikä on pitkä, voidaan puhua tuhansien eurojen säästöstä.

LämpöYkkönen valittiin toimittajaksi sen takia, että olemme kuulleet ystäviltämme ja tuttaviltamme suosituksia LämpöYkkösen luotettavuudesta. Oli myös tärkeää, että pystymme hankkimaan kokonaisratkaisun samalta firmalta.

Lämpöä yhdelle ja viileyttä toiselle – koko kokonaisuuden saaminen yhdeltä ovelta oli ratkaisevaa

Varpun ja Samin kodin olohuoneeseen tulee suuret, järvi- ja peltomaisemaan avautuvat ikkunat. Tämä tarkoittaa, että kesäaurinko tulee luultavimmin kuumentamaan asuntoa liiaksikin, mistä erityisesti Sami on huolissaan. Hätiin tulee LämpöYkkösen asentama ilmalämpöpumppu, joka säätelee lämpötilaa maalämmön kaverina.

 

– Inhoan sitä, jos nukkuessa on liian kuuma. Siksi ratkaisun täytyy olla sellainen, että lämpötilan säätäminen on mahdollisimman helppoa, Sami kertoo.

Pariskunnan vilukissa sen sijaan inhoaa kylmää

– Sillä, että kotona on lämmin, on minulle suuri merkitys, Varpu kertoo. Maalämmön kanssa voi luottaa siihen, että koti pysyy lämpimänä, vaikka sieltä olisi tovin poiskin, hän iloitsee.

 

Lämpö ei ole tärkeää ainoastaan Hintsasten perheen ihmisjäsenilla, vaan myös pariskunnan Kerttu-chihuahualle.

 

– Kerttu hakeutuu aina siihen kohtaan, missä aurinko paistaa tai lattia hohkaa lämpöä. Veikkaankin, että myös Kerttu on onnellinen tästä meidän valinnasta, Sami naurahtaa.

Katso videolta, kuinka Varpu Hintsanen päätyi hankkimaan maalämpöpumpun uuteen kotiinsa!

Katso video

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ellenin kodista ei enää puutu lämpöä

Ellenin kodista ei enää puutu lämpöä

Vanhan puutalon lämmitys helpottui ilmalämpöpumppujen avulla

Ellen Jokikunnaksen vuonna 1908 rakennettu koti kohoaa asematien varrella upeana keltaisena maalaisunelmana

Venäjän vallan aikaan rakennettu talo toimi aiemmin Nurmijärven rautatieasemana, ja valtava hirsitalo lämpenee osittain edelleen alkuperäisillä uuneilla. Idyllisellä elävän tulen lämmitysjärjestelmällä on kuitenkin omat huonot puolensa. Niinpä vanhan puutalon lämmitystä päätettiin nykyaikaistaa, ja nykyään Ellenin koti lämpenee yli satavuotisten uunien ja uusien ilmalämpöpumppujen harmonisella yhteistyöllä. Nyt Ellen kertoo, miksi päätyi valitsemaan uunien kavereiksi juuri ilmalämpöpumput!

“Jos isoa vanhaa hirsirakennusta lämmittää pelkällä suorasähköllä, on se aika kallista puuhaa”

Suuren hirsitalon korkeat huoneet vaativat jatkuvaa lämmitystä erityisesti talvipakkasilla, joten talon kaikista huoneista löytyykin jonkinlainen uuni. On kaakeliuunia, pönttöuunia ja Porin Mattia, Ellen luettelee vanhan puutalon alkuperäisiä lämmityskalusteita.

 

– Meille on asennettu myös patterit, jotka toimivat tavallaan varajärjestelmänä, mutta me pyritään olemaan käyttämättä niitä, Ellen kertoo.

 

– Sähkö on tosi kallista, ja jos ison vanhan puutalon lämmitys hoidettaisiin pelkästään suorasähköpattereilla, niin se olisi kallista puuhaa. Erityisesti, kun talossa on vanhoja ikkunoita ja useita oviaukkoja.

 

Kun juontaja 2000-luvun lopulla remontoi vanhan asemarakennuksen asumiskuntoon, päätti hän heti asennuttaa ilmalämpöpumput puulämmityksen kaveriksi. Ajatuksen takana oli juuri sähkön säästö, joka sai konkreettisen todennuksen muutama vuosi sitten, kun toinen asuintilan ilmalämpöpumpuista hajosi.

 

– Kun toinen ilmalämpöpumpuista hajosi, jouduttiin kovilla pakkasilla käyttämään lisäpatteria. Heti sähkölaskussa huomasi sen, kuinka paljon ilmalämpöpumppu säästää sähköä pattereihin verrattuna, Ellen muistelee.

“Asennustyöt sujuivat LämpöYkkösen kanssa mainiosti! Uudet pumput ja ulkoyksiköt nousivat päivän aikana nopeasti seinälle, ja mukavat asentajat saivat apulaisekseen meidän tanskandogi Reinon.”

Ilmalämpöpumppu levittää puulämmityksen tuottaman lämmön upeasti ympäri taloa

Puu-uunien tuottama lämpö nousee fysiikan lakien mukaisesti ylöspäin, joten vanhan puutalon korkeissa huoneissa lämmitysilma karkaa huoneiden yläosiin. Ilmalämpöpumppu onkin osoittautunut loistavaksi tavaksi saada lämpö painumaan alaspäin ja leviämään kaikkialle tilaan.

 

– Se on itse asiassa aika tärkeää! Kun vaikkapa keittiössä on päällä puuhella, niin ilmalämpöpumppu saa sen lämmön leviämään upeasti ja jakautumaan koko huoneeseen. Sen lisäksi pumppu siirtää lämmintä ilmaa kaikkiin lämmitettäviin huoneisiin, Ellen avaa uunien ja lämpöpumppujen yhteistoimintaa.

 

Sama periaate toimii kaikkialla talossa. Esimerkiksi makuuhuoneen viereisessä vaatehuoneessa oleva Porin Matti seisoo selkä seinää vasten niin, ettei edes kamiinapuhallin siirrä lämpöä makuuhuoneen puolelle. Siksi vaatehuoneen ilmalämpöpumppu on pariskunnalle tärkeä sijoitus.

 

– Nyt kun vaatehuoneen ilmalämpöpumppu ei ole ollut nyt käytössä muutamaan vuoteen, ollaan huomattu, että makuuhuone pysyy turhankin viileänä ilman patteria tai puuhellaa – jonka lämmittämisessä on aina omat haasteensa.

Vaatehuoneen ilmalämpöpumppu pumppaa lämpöä myös makuuhuoneeseen. Upeasta sisustussilmästään tunnettu Ellen valitsi Toshiban palkitun Haori-mallin, jonka kaunis muotoilu sulautuu osaksi sisustusta.

Ilmalämpöpumppujen ansiosta vanhan puutalon lämmitys hoituu huolettomasti ja uusien pumppujen etäohjaus helpottaa kiireisen pariskunnan arkea entisestään

Usein menossa olevalla pariskunnalla ei käytännössä ole mahdollista lämmittää kaikkia uuneja arkipäivinä. Erityisesti tämän takia ilmalämpöpumput ovat kriittisessä roolissa. Kaikkien uunien lämpimänä pitäminen vaatisikin jatkuvaa läsnäoloa.

 

– Vanhan puutalon lämmityshän pelkästään uuneilla käy työstä, Ellen naurahtaa.

 

– Ihmiset näkevät mielessään sen romanttisen kuvan, että täällä mä vain kuljen ja juon viiniä takkatulen loimussa. Totuus on, että ensin könytään ulkoa monta kassillista polttopuita, sitten uunit sytytetään ja sitten kuljetaan uunilta toiselle ja lisäillään puita. Näistä romanttisista ajatuksista maalaiselämästä unohtuu aina se todellisuus.

 

– Kyllä se on hajottanut. Pahimmillaan puut täytyy ostaa kalliilla ja kantaa pihavarastosta pimeässä sisälle myöskin pakkasen paukkuessa, hän kuvailee.

 

Ilmalämpöpumput mahdollistavatkin, ettei tulia ole välttämätöntä sytyttää useaan uuniin.  Ilmalämpöpumput hoitavat myös lämmön ylläpidon pariskunnan poissaollessa. Koska kumpikin talon ihmisasukas käy muualla töissä, ei aamuisin ehtisikään lämmittämään uuneja ja huolehtimaan, että tuli olisi täysin hiipunut ennen töihinlähtöä.

 

– Peruslämmön saa pidettyä aika hyvin pelkästään ilmalämpöpumpuilla. On se kiva tulla pitkän työpäivän jälkeen kotiin, kun kotona on parikymmentä astetta lämmintä, vaikka kukaan ei ole ollut lämmittämässä uuneja. Ilman ilmalämpöpumppuja kotona olisi alle kymmenen astetta lämmintä, Ellen selventää.

 

Eniten Elleniä kiinnostaa juuri asennettujen pumppujen etäohjaustoiminto, jonka ansiosta kotiin palatessa lämpöä voi säätää korkeammaksi jo matkalta – pariskunta kun on aiemmin joutunut lämmityspuuhiin heti kotiin saapuessaan.

 

– Luulen myös, että näiden uusien pumppujen takka-toiminto saattaa olla just se, mitä me tullaan käyttämään paljon. Se levittää paremmin noiden uunien tuomaa lämpöä ympäri asuntoa. Mielenkiintoista nähdä, millainen ero on aikaisempiin pumppuihin!

Katso videolta, millainen on Ellenin valitsema Toshiba Haori -ilmalämpöpumppu!

LämpöYkkönen - Vanhan puutalon lämmitys
Katso video

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.