Energiatehokas maalämpöpumppu – Maria Huntingtonin kokemuksia!

Maalämpö tuo rauhaa ja lämpöä Maria Huntingtonin ja hänen puolisonsa Riku Dufvan tulevaan kotiin

Miksi maalämpö oli selvä valinta, ja kuinka asennus sujui? Lue Maria Huntingtonin kokemuksia maalämmöstä!

Marian ja Rikun tuleva koti Tyynelä rakentuu rauhalliselle paikalle joen varrelle. Ensimmäisiä kertoja tontilla vieraillessa Mariasta tuntui, että aika pysähtyy. Tunnelma tontilla toi mieleen rauhallisuutta ja lämpöä ympärilleen tuoneen Tyyne-mummon, jonka mukaan koti päätettiin nimetä. Tontille rakentuvasta komeasta kolmikerroksisesta hirsitalosta asuinpinta-alaa löytyy 350 neliömetrin verran, joten lämmitettävää on.

 

Marian ja Rikun tuleva koti Tyynelä rakentuu rauhalliselle paikalle joen varrelle. 

 

“Oli heti selvää, että meille tulee maalämpöpumppu – se oli järkevin valinta meidän isoon hirsitaloon, jossa on paljon lämmitettävää tilaa”, Maria kertoo.

 

Vaikka pariskunta rakentaa kotia ensisijaisesti itselleen, he ajattelivat lämmitysmuodon valinnassa myös talon tulevaa jälleenmyyntiarvoa.

 

“Valitsimme maalämmön myös siksi, että sillä on talon arvoa nostava vaikutus. Sen osalta ei pitäisi tulla myöskään remontteja lähitulevaisuudessa”, Maria selventää.

“Oli heti selvää, että meille tulee maalämpöpumppu.”

“Viessmann edustaa meille luotettavaa saksalaista teknologiaosaamista”

Tyynelään asennettiin Viessmann 333-G sarjan inverter (2,4-11,4kW) maalämpöpumppu, joka edustaa luotettavaa saksalaista teknologiaosaamista. LämpöYkkösen asiantuntijat näkivät, että joenvarsitontin maaperä vaati hieman normaalia syvemmän porauksen maalämpöpumppua varten. Talon porakaivo on 240 metriä syvä.

Marialle ja Rikulle asennettuun maalämpöön kuului myös LämpöYkkösen myöntämä 7 vuoden täystakuu sekä ViCare-etäohjaus, joka mahdollistaa lämpöpumpun säätämisen ja valvomisen etänä mobiilisovelluksen avulla sekä pyydettäessä myös laitteiston vikadiagnosoinnin huoltoliikkeen toimesta.

 

“ViCare-etäohjauksen avulla näemme mobiililaitteiltamme yhdellä silmäyksellä lämmitysjärjestelmän tilan, lämpötilat ja mahdolliset häiriöt”, Maria kertoo.

 

Kohteeseen on asennettu myös kaksi Toshiba Haori -ilmalämpöpumppua, jotka viilentävät Tyynelää kesähelteillä.

“Kodissamme on isot ikkunat kahdessa ylimmässä kerroksessa, jolloin viilentävät ilmalämpöpumput ovat järkevä valinta maalämmön tueksi”, Maria perustelee.

“Näemme mobiililaitteiltamme yhdellä silmäyksellä lämmitysjärjestelmän tilan, lämpötilat ja mahdolliset häiriöt.”

Ammattitaitoinen kokemus maalämpöpumpun asentamisesta

LämpöYkkönen asensi ilmalämpöpumput myös Marian edelliseen kotiin. Positiivisen kokemuksen myötä Maria ja Riku kääntyivät LämpöYkkösen puoleen myös maalämpöpumpun asentamisessa:

 

“Ilmalämpöpumppujen asentaminen meni kaiken kaikkiaan hyvin ja mutkattomasti. Meidän ei itse tarvinnut miettiä mitään vaan kaikki tuli valmiina. Sen takia käännyimme LämpöYkkösen puoleen luottavaisin mielin myös maalämpöpumpun asennuksen kanssa.”

"Ei tarvinnut itse tietää mitään teknisiä asioita maalämmöstä"

Maalämpöpumpun asennuksen sekä porakaivon osalta LämpöYkkönen huolehti koko prosessista, joten Maria ja Riku saivat olla huoletta koko asennuksen ajan. Kokonaisuutena kokemus maalämpöpumpusta onkin hyvin positiivinen.


“Olemme jälleen todella tyytyväisiä, sillä maalämpöpumpun asentaminen sujui todella mallikkaasti. Pystyimme luottamaan LämpöYkkösen ammattitaitoisiin työntekijöihin eikä meidän tarvinnut itse tietää mitään teknisiä asioita maalämpöön liittyen”, kertoo Maria tyytyväisenä.

Pyydä tarjous maalämpöpumpusta

Näin helposti se sujuu! 

 

Harkitsetko maalämpöpumpun hankintaa? Pääset asiassa helposti liikkeelle jättämällä meille tarjouspyynnön. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Lisäksi saat pitkän takuun ja suuren säästön lämmityskuluissa.

Pyydä tarjous maalämpöpumpusta, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Maalämpöpumppu tuo lämpöä ja rauhaa Maria Huntingtonin rantatontille kohoavaan hirsitaloon

Maalämpöpumppu tuo lämpöä ja rauhaa Maria Huntingtonin rantatontille kohoavaan hirsitaloon

”LämpöYkkösen hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta mulle on tärkeintä, että palvelu toimii hyvin”

Maria Huntingtonin ja hänen puolisonsa Riku Dufvan tulevan kodin, Tyynelän, tontti sijaitsee rauhaisalla paikalla kauniin, järvelle mutkittelevan joen varrella.

Osuvan nimensä koti on perinyt Marian Tyyne-mummolta, joka toi läheisilleen lämpöä ja rauhaa. Samanlaisen tunnelman voi aistia myös Tyynelän tontilla. Rauhaa kodinhoitoon puolestaan tuo maalämpöpumppu, joka pitää huolen suuren hirsitalon lämmityksestä.

“Ei tarvinnut paljoa miettiä – maalämpöpumppu oli järkevin valinta meidän hirsitaloon, jossa on paljon lämmitettävää tilaa”

Lämmitysmuoto on seikka, jota taloprojektia startatessa ei välttämättä tule ensimmäisenä mietittyä. Kun lämmitysmuodon valinta tuli eteen, ei pariskunta kuitenkaan aikaillut.

 

– Ei tarvinnut kovin paljoa miettiä, Maria toteaa. Oli itsestään selvää, että halutaan maalämpö. Erityisesti sen helppous ja edullisuus olivat meille tärkeitä.

 

– Uuteen hirsitaloon tulee aika paljon lämmitettävää tilaa, joten maalämpö on taloudellisesti järkevin vaihtoehto, kun energian hintakin on nousussa, Maria kertoo.


Joenvarsitontin maaperä vaati hieman normaalia syvemmän porauksen maalämpöpumppua varten. Talon porakaivo tulee olemaan noin 250 metrin syvyinen, mutta kokonaiskustannuksia ylimääräiset metrit eivät juurikaan nostaneet, kun ajatellaan pumpun koko elinkaarta.

 

– On meillä mielessä myös toisaalta jälleenmyyntiarvo. Vaikka ensisijaisesti rakennetaankin kotia itselle, niin halutaan olla järkeviä. Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Ilmalämpöpumppu oli edellisessä kodissa aivan ehdoton ensimmäisen siellä vietetyn kesän jälkeen, kun isoista ikkunoista porotti koko päivän. LämpöYkkösestä jäi tällöin tosi hyvä kuva, Maria muistelee. Maalämpöpumpun toimittajaa ei tämän jälkeen tarvinnut miettiä sen enempää.

"LämpöYkkösen hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta mulle on tärkeintä, että palvelu toimii hyvin”

– Edelliseen asuntoon asennettiin ilmalämpöpumput, ja LämpöYkkönen hoiti asentamisen erittäin hyvin. Meille koko projekti oli helppo. Itse ei tarvinnut miettiä mitään, vaan kaikki tuli valmiina, Maria kertoo.

 

LämpöYkkösen kanssa läheistä yhteistyötä tekevä Maria toteaa, että vaikka vaikuttajayhteistyötä ei olisi, pariskunta olisi silti valinnut LämpöYkkösen maalämpöpumpun toimittajaksi.

 

– Niin hyvin on toiminut! Edellisessä asunnossa taloyhtiö vaati lisäksi ilmalämpöpumpun kotelointia ja ihmeteltiin, mistä sellaisen saisi. Asia hoitui yhdellä soitolla LämpöYkköselle.
Maria kertoo, ettei halua maksaa ylihintaa ja kilpailuttaa hankintansa, mutta hinta ei ole aina se tärkein.

 

– Mulle on tärkeämpää, että palvelu toimii hyvin. Ystävällinen ja asiantunteva palvelu painoivat vaakakupissa eniten! Siksi LämpöYkkönen oli helppo valinta, Maria iloitsee.

"Mulle on tärkeämpää, että palvelu toimii hyvin. Ystävällinen ja asiantunteva palvelu painoivat vaakakupissa eniten! Siksi LämpöYkkönen oli helppo valinta"

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Varpu ja Sami Hintsasen kodissa tärkeintä on lämpö ja yhdessäolo

Koska Varpu ja Sami Hintsasen kodissa tärkeintä on lämpö ja yhdessäolo, oli maalämpö luonteva valinta uuteen taloon

“Kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia maalämpö sopii loistavasti uuteen taloon”

Akaan Kylmäkosken upeisiin luonnonmaisemiin on noussut jylhä kivitalo. Talossa riittää vielä tekemistä, sillä Varpu ja Sami Hintsanen rakennuttavat tänne yhteistä loppuelämänsä kotia.

Tärkeintä uudessa kodissa tulee olemaan yhdessäolosta syntyvä lämpö. Sitä arvostavat paitsi lämpöä rakastava Varpu, myös pariskunnan pieni Kerttu-koira, jonka tassut kaipaavat lattialämmitystä. Muun muassa tämän takia uuteen taloon haluttiin maalämpöpumppu.

“Kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia maalämpö sopii loistavasti uuteen taloon”

Hintsasten haaveet kaupungista luonnon läheisyyteen muuttamisesta ovat käymässä toteen, kun pariskunnan ensimmäinen yhteinen taloprojekti etenee.

 

– Meillä alkaa olla jo aika isot lapset. Talo onkin mietitty niin, että sen sydämenä ovat yhteiset oleskelutilat, olohuone ja ruokailutila. Tästä ajatuksesta koko suunnitteluprojekti on lähtenyt käyntiin, Varpu kuvailee.

 

Kun talo valmistuu, toivoo pariskunta ystäviään kyläilemään ja nauttimaan heidän kanssaan maisemasta peltojen keskellä. Kodissa halutaan ennen kaikkea viettää aikaa yhdessä, mutta kahdelle yrittäjälle tärkeää ovat myös hyvät työtilat.

 

– Koska uusi koti on tilava, niin lämmitettävääkin on melko paljon. Kustannukset olivat yksi suurimmista argumenteista lämmitysmuodon valitsemisessa. Uuteen taloon maalämpö on esimerkiksi sähköön ja öljylämmitykseen verrattuna edullisempi, ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto, pariskunta kertoo.

 

Hintsasten tontti sijaitsee kallioisella paikalla, johon kaivojen poraaminen on helppoa.

 

– Paikallinen rakentajakin suositteli maalämpöä, kertoo Sami, joka liputti jo ennen tätä maalämmön puolesta.

 

– Aiemmassa kodissani öljylämmitys vaihdettiin joitain vuosia sitten maalämpöön. Kustannuksissa säästö saattoi olla jopa yli 50 % ero kuukausittain. Koska pumpun käyttöikä on pitkä, voidaan puhua tuhansien eurojen säästöstä.

LämpöYkkönen valittiin toimittajaksi sen takia, että olemme kuulleet ystäviltämme ja tuttaviltamme suosituksia LämpöYkkösen luotettavuudesta. Oli myös tärkeää, että pystymme hankkimaan kokonaisratkaisun samalta firmalta.

Lämpöä yhdelle ja viileyttä toiselle – koko kokonaisuuden saaminen yhdeltä ovelta oli ratkaisevaa

Varpun ja Samin kodin olohuoneeseen tulee suuret, järvi- ja peltomaisemaan avautuvat ikkunat. Tämä tarkoittaa, että kesäaurinko tulee luultavimmin kuumentamaan asuntoa liiaksikin, mistä erityisesti Sami on huolissaan. Hätiin tulee LämpöYkkösen asentama ilmalämpöpumppu, joka säätelee lämpötilaa maalämmön kaverina.

 

– Inhoan sitä, jos nukkuessa on liian kuuma. Siksi ratkaisun täytyy olla sellainen, että lämpötilan säätäminen on mahdollisimman helppoa, Sami kertoo.

Pariskunnan vilukissa sen sijaan inhoaa kylmää

– Sillä, että kotona on lämmin, on minulle suuri merkitys, Varpu kertoo. Maalämmön kanssa voi luottaa siihen, että koti pysyy lämpimänä, vaikka sieltä olisi tovin poiskin, hän iloitsee.

 

Lämpö ei ole tärkeää ainoastaan Hintsasten perheen ihmisjäsenilla, vaan myös pariskunnan Kerttu-chihuahualle.

 

– Kerttu hakeutuu aina siihen kohtaan, missä aurinko paistaa tai lattia hohkaa lämpöä. Veikkaankin, että myös Kerttu on onnellinen tästä meidän valinnasta, Sami naurahtaa.

Katso videolta, kuinka Varpu Hintsanen päätyi hankkimaan maalämpöpumpun uuteen kotiinsa!

Katso video

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

 • Anna lisätietoja halutessasi:

 • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

 • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
 • Anna lisätietoja rakennuksesta

 • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

 • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

 • Ehdot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.