X

Tyylikäs ilmalämpöpumppu viilentää Laura Tirkkosen perheen kotia

”Jo ensimmäiset hellepäivät ovat osoittaneet sen, miten mukava ilmalämpöpumpun kanssa on elää.”

Home via Laura -sivustolta tunnettu Laura Tirkkonen asennutti kotiinsa viilentävän Toshiba Haori DESIGN -ilmalämpöpumpun. Lue Lauran kertomana, kuinka ilmalämpöpumppu on tuonut lapsiperheen kotoiluun aivan uusia mukavuuskertoimia.

Kuin tilauksesta helteiden alkuun, meillä on eteisen katonrajassa uusi sankari: LämpöYkkösen asentama Toshiba Haori Design 13 -ilmalämpöpumppu.

 

Kaikki alkoi viime kesästä. Viime kesästä päällimmäisenä jäivät mieleeni hellepäivät raskaana kuumassa kodissa. Olin juuri saanut tietää, että oudon oloni syynä ei ollutkaan grilliruoka. Mahassa oli jotain aivan muuta, nyt osa perhettämme oleva poika.

 

Muistan kesältä pakahduttavan onnen, mutta myös tukalan olon: kodin seisahtuneen ilman, ikkunoista puskevan paahteen, viikkoja kestäneen hikoilun, pyörryttävät päivät ja unettomat yöt.

 

Lämmössä tuskaillessani lupasin itselleni, että täksi kesäksi selvittäisimme, miten asumismukavuutta voisi parantaa viilentävällä ilmalämpöpumpulla. Niin saisimme pienten kanssa nukuttua. Samalla ilmalämpöpumppu on pitkäaikainen investointi kotiin.

Panostamme mieluusti asumismukavuuteen, koska tämä on meille ei omaa mökkiä omistaville myös kesäkoti.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1570

Seuraavaksi huomasin miettiväni ilmalämpöpumpun visuaalisuutta: olisinko sisustuksellisesti valmis laittamaan laitteen näkyville seinään?

 

Tähänkin löytyi ratkaisu: löysin tyylikkään mallin, Toshiba Haorin. Malli on niin kauniisti ja eleettömästi muotoiltu, että olisin hyväksynyt sen olohuoneeseenkin. Minusta laite muistuttaa oikeastaan isoa, tyylikkäästi muotoiltua kaiutinta.

 

Vielä paremmalta kuulosti se, että kodissamme paras paikka ilmalämpöpumpulle olisi eteinen. Eteisessä ulko-oven päällä laite jää hyvin huomaamattomaksi, ja näin se sijaitsee makuuhuoneen vieressä, muttei liian kaukana oleskelutiloistakaan.

 

Nyt ilmalämpöpumppu on asennettu ja jaan tähänastisia kokemuksiani.

Malli on niin kauniisti ja eleettömästi muotoiltu, että olisin hyväksynyt sen olohuoneeseenkin.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1617

Millaiseen kotiin ilmalämpöpumppu sopii?

Ilmalämpöpumppu soveltuu melkein kaikkiin asuntoihin ja kiinteistöihin, niin kotiin kuin kesämökille. Meidän rivitalossa sovimme asennuksesta taloyhtiön kanssa. Muuten ilmalämpöpumpun tilaaminen ja asentaminen hoituvat kätevästi LämpöYkkösen toimesta. Ilmalämpöpumppuja löytyy erilaisiin tarpeisiin, sekä lämmittämiseen että viilentämiseen. Toshiban lisäksi LämpöYkkösen valikoimaan kuuluu malleja merkeiltä Panasonic, Samsung, Daikin, Mitsubishi ja Viessmann. LämpöYkkösen kattavan ilmalämpöpumpputarjonnan voi selata LämpöYkkösen nettisivuilta. Me valitsimme pelkästään viilentävän Toshiba Haori 13 -mallin.

Miten ilmalämpöpumpun tilanne kartoitettiin?

Ensin LämpöYkkösen asentaja kävi katsomassa kohteen paikan päällä. Meillä ilmalämpöpumpun asennuskanava asennettiin kulkemaan varaston läpi, jotta asennuskanavaa näkyy mahdollisimman vähän talon julkisivussa. Jokainen asennus on omanlaisensa ja ammattilaisen käynnillä oma tilanne selviää.

Miten ilmalämpöpumpun asentaminen tapahtui?

Kartoituskäynnin jälkeen sovimme varsinaisen asennuspäivän. Ilmalämpöpumpun asentamiseen meni kolmisen tuntia: asentaja tuli aamulla ja oli lounasaikaan mennessä valmis. Asentaja työskenteli rauhassa omissa oloissaan ja vaikka ääntä hetkellisesti kantautui, pystyimme hyvin olemaan vauvan kanssa asennuksen ajan kotona, ja mies teki normaalisti kotona etätöitään. 

Kaiken kaikkiaan asennus oli sujuva, eikä vaatinut meiltä muita valmisteluja kuin sen, että tyhjensimme tavarat tieltä.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1615

Miten ilmalämpöpumppua käytetään?

LämpöYkkösen asentaja neuvoi lähtiessään ilmalämpöpumpun käyttämistä, Toshiba Haori tuntui kyllä heti intuitiivisen helpolta käyttää ominkin päin. Mukaan tulee totta kai myös ohjeet. Ilmalämpöpumppua käytetään kaukosäätimellä ja halutessa Toshiba Home AC -applikaatiolla. Ennen kaikkea applikaatio on mainio lisä siksi, että niin Toshiba Haoria voi ohjata mobiiliyhteyden kautta. Ilmalämpöpumpun voi käynnistää viilentämään kotia jo valmiiksi, jos on vaikka ajamassa hellepäivänä lomaretkeltä kotiin.

Miten Toshiba Haori kotia viilentää?

Viilennystehoa on helppo napinpainalluksella säätää. Koska meillä Toshiba Haori sijaitsee eteisessä käytävänmallisessa tilassa, laitteen kannattaa puhaltaa ilmaa koko ajan suoraan. Puhallusta voi kuitenkin myös ohjata haluttuun suuntaan. Toshiba Haori -ilmalämpöpumpun energialuokka on paras mahdollinen A+++. Myös sisäilmasta Toshiba Haori huolehtii. Huoltamiseen ammattilainen antaa ohjeet, mutta esimerkiksi meille sanottiin, että ulkoyksikköön ei tule puuttua ja noin kerran kuussa (toki käyttöpaljouden tahdissa huomioiden) ilmalämpöpumpun sisäyksikön ritilä irroitetaan ja imuroidaan.

Toshiba Haori -ilmalämpöpumpun energialuokka on paras mahdollinen A+++.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1582

Miten verhoilu tekee Toshiba Haorista niin sisustukseen sopivan ilmalämpöpumpun?

Sisustajan näkökulmista kauniin kaarevan muodon lisäksi mainio ominaisuus on tämä: Toshiba Haorin voi verhoilla kankaalla. Mukana vakiona tulee kaksi kangasta: tummanharmaa ja vaaleanharmaa, joista vaaleanharmaan valitsin meille.

 

Halutessaan Toshiban Haoriin voi ompeluttaa oman päällisen mieluisasta kankaasta, esimerkiksi sen värisestä kuin seinämaali tai tapetti on. Tai vastaavasti markopaanasmaisesti: se, mitä et voi peittää, korosta! Pääkaupunkiseudulla Toshiba Haorin verhoiluun on erikoistunut Ompelimo Tuplatikki. Kankaan vaihtaminen onnistuu itse ilman asentajaa ja työkaluja, sillä kangas on etupaneelissa tarroilla kiinni. Laitteen voi totta kai jättää seinään myös sellaisenaan, valkoisena ilman kangasta.

Sisustajan näkökulmista kauniin kaarevan muodon lisäksi mainio ominaisuus on tämä: Haorin voi verhoilla kankaalla.

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1519

Pistääkö ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö julkisivussa silmään?

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on mahdollista koteloida siistimmäksi osaksi talon julkisivua. Meillä oli taloyhtiössä päätetty koteloimiseen tietty malli, ja juuri tätä kotelomallia ei LämpöYkkösestä saanut. Tämä ei kuitenkaan ollut ongelma, sillä hankimme kotelon erikseen. Lähinnä on hyvä tietää yleisesti, että ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on mahdollista viimeistellä visuaalisemmin. Ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköt kun eivät edelleenkään mitään kaunokaisia ole, vaikka sisälaitteet ovat kehittyneet valtavan paljon siisteimmiksi. Toki ulkoyksikkö voi sijaita sellaisessakin kohtaa taloa, ettei se lainkaan pistä silmään ilman kotelointiakaan.

Miltä Toshiba Haori Design 13 -ilmalämpöpumpun käyttäminen on tuntunut?

Tässä voisi vaikka #vainkeskiluokkajutut-henkeen todeta, että nyt on kyllä kuin ulkomailla olisi. Ulkona on paahtava helle ja sisään kotiin astuminen tuntuu samalta kuin etelässä palaaminen ilmastoituun hotellihuoneeseen: taivaallisen virkistävälle ja huojentavalle. Sisällä kotona on miellyttävä olla ja saamme nukutuksi, niin eteisen läheisessä aikuisten makuuhuoneessa kuin lapset omassa nukkarissaan.

Tutustumme koko ajan parhaisiin käytäntöihin viilennyksen kanssa, mutta jo ensimmäiset hellepäivät ovat osoittaneet sen, miten mukava ilmalämpöpumpun kanssa on elää. Välillä puhallutamme ilmaa voimakkaammin, välillä rauhallisemmin. Rauhallisemmalla puhalluksella laite on hyvin hiljainen, eikä häiritse meitä ollenkaan.

 

Ehdin jo jutella monen teidän kanssa ilmalämpöpumpusta Instagram-viesteinä, ja tyypillinen kommentti oli, että panostaminen kodin viilentämiseen oli parhaiten käytetyt eurot. Tässä 30 asteen paahteessa voin todella yhtyä jo lyhyellä kokemuksella samaan. Tuntuu huojentavalta, että koti pysyy raikkaana tänä vuonna ja tulevina vuosina kuuminakin kesinä.

 

Jos haluat huojennusta helteeseen tai olet muutenkin suunnittelemassa ilmalämpöpumpun hankkimista, pyydä LämpöYkköseltä tarjous täyttämällä lomake tästä linkistä.

 

LämpöYkkösen ilmalämpöpumppujen valikoimaan voit tutustua tästä linkistä. Mukana on paitsi tämä meidän Toshiba Haori Design eri versioina myös muita malleja.

 

Löydät Home via Lauran alkuperäisen tekstin ja hänen lifestyle-blogin täältä.

Pysykää viileinä ja voikaa hyvin!

Homevialaura-Toshiba-Haori-Design-ilmalampopumppu-Lampo-Ykkonen_1621

Pyydä tarjous lämpöpumpusta
6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

  • Anna lisätietoja halutessasi:

  • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

  • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
  • Anna lisätietoja rakennuksesta

  • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

  • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

  • Ehdot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden lämpöpumppu- ja aurinkopaneelitarjoukset