X

Hybridiratkaisu, Teollisuuslämpöpumppu, Ilma-vesilämpöpumppu, ilmalämpöpumppu

HF-Autohuolto yllättyi lämpöpumppujen tehosta

HF-Autohuolto Oy

Kohde

HF-Autohuolto Oy

pinta-ala Yhteensä

0

Laitteisto

Ilma-vesilämpöpumput, ilmalämpöpumput, hybridi

Rakennustyyppi

Teollisuushalli

Paikkakunta

Riihimäki

Rakennusvuosi

1989, 2019

Lämmitysmuoto

Öljylämmitys

Energiansäästö (lämmityskäytössä)

Yli 40 000 € säästöt vuodessa

Ilmastovaikutus (lämmityskäytössä)

Päästövähennys noin 155 000 kgCO2 eli noin 52 henkilöauton vuosipäästön verran

HF-Autohuolto yllättyi lämpöpumppujen tehosta

HF-Autohuolto Oy on jo melkein kolmen vuosikymmenen ajan toiminut Riihimäeltä käsin aivan 130-tien varrella raskaan kaluston perinteikkäänä ja tunnettuna Volvo-korjaamona. Yritys huoltaa, korjaa ja rakentaa tarvittavaa kalustoa ammattiliikenteeseen, ja tarjoaa näihin liittyviä muitakin palveluita merkistä riippumatta. HF-Autohuolto Oy perustettiin vuonna 1993 omistaja Harri Frankbergin toimesta ja hän johtaa edelleen perheyritystään. Seuraava sukupolvi on kuitenkin jo tulossa: ”Pojat ovat jo vahvasti tässä mukana”, Harri hymyilee ja jatkaa: ”mm. työnjohtotehtävissä”. Yritys pääsi uusiin toimitiloihin reilu vuosi sitten Riihimäen Mattilan teollisuusalueelle valmistuneen uuden hallinsa myötä, mutta vanhakin halli on yhä 500 metrin päässä vahvassa käytössä – näin ollen yrityksellä on toimitilaa yhteensä vajaa 8000 m2 parhaimmillaan yhdeksän metrin kattokorkeuteen asti.

Vaikka yrityksen lämmitykseen kului vuosien saatossa paljon öljyä paitsi vanhassa hallissa, mutta myös uudessakin, ja halua säästämiseenkin olisi ollut, niin Frankberg ei oikein meinannut uskoa lämpöpumppujen mahdollisuuksiin halleissaan energiansäästön mahdollistajana: ”Kyllä mä olin vähän skeptinen siinä, että onko ne laskelmat niin hyviä miltä ne näyttää.” Vaikka kauppoja väännettiin kauan, niin jo saadun lyhyenkin vajaan talven kokemuksen perusteella Frankberg on muuttanut alkuperäistä käsitystään lämpöpumppujen tehojen riittävyydestä: ”Tammikuun 2020 jälkeen, kun laitteet asennettiin, kertaakaan ei ole öljykamiinat käyny. Se kuoletusaika, mikä oli laskettu tähän investointiin, niin mulla on tunne sillain, että se alittuu huomattavasti.” Videolla Harri Frankberg avaa myös hieman sitä, miten yrityksessä suhtaudutaan vastuullisella tavalla luonnonvarojen riittävyyteen.

Lämpöpumppuhybridi tuo parhaimmillaan 30-50 % säästöt lämmityskuluihisi. Se on samalla suurimpia ekotekoja, joita voit valinnoillasi tehdä.

Suurimmat syyt lämpöpumppuhybridien suosiolle ovat niiden tuomat taloudelliset edut ja ympäristöystävällisyys. Tässä vielä tärkeimpiä hyötyjä koostettuna:

EKOLOGISUUS

Varovaisten arvioiden mukaan lämpöpumppuhybridi pienentää lämmityksestä koituvia hiilidioksidipäästöjä 30-50 %.

RAHALLISET SÄÄSTÖT

Lämpöpumppuhybridi mahdollistaa jopa 30-50 % säästöt lämmityskuluissa, mikä on vuosittain todella iso summa säästettyä rahaa.

TOIMINTAVARMUUS

Lämpöpumppuhybridi on toimintavarma lämmitysjärjestelmä, joka kestää muiden lämmitysjärjestelmien tapaan jopa 20 vuotta käyttöä.

NYKYISEN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN HYÖDYNTÄMINEN

LämpöYkkösen hybridijärjestelmillä optimoidaan kiinteistön lämmitysjärjestelmän säästöt tuottamalla lämpöä energiatehokkaasti läpi vuoden tukemalla nykyistä päälämmönlähdettä.

Lämpöpumppujärjestelmät suuriin kohteisiin LämpöYkköseltä!

Toimitamme asiakkaillemme energiatehokkaita lämmitys- ja viilennysratkaisuja korjaus- ja uudisrakentamiseen. Asiakaskuntamme koostuu liiketila- ja teollisuuskiinteistöjen omistajista, asunto-osakeyhtiöistä, rakennusliikkeistä, kiinteistösijoittajista ja julkisen sektorin toimijoista.

Yrityksemme asiantuntijat auttavat asiakasta valitsemaan kohteeseen sopivat ratkaisut, erilaiset tarpeet huomioiden. Palvelemme asiakkaita kokonaisvaltaisesti aina hankkeen suunnittelusta asennukseen, ylläpitoon ja huoltoon asti. Tarjoamme myös valmiit rahoitusratkaisut energiansäästöprojekteihimme.

LämpöYkkösen yksi arvoista on asiakastyytyväisyys. Asiakastutkimuksen mukaan 93 % asiakkaistamme suosittelisi LämpöYkköstä muillekin. Odotamme yhteydenottoasi, ota siis rohkeasti yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa!

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden lämpöpumppu- ja aurinkopaneelitarjoukset