X

Hybridiratkaisu, Teollisuuslämpöpumppu, Ilmalämpöpumppu, LED-valaistus

Säästöjen lisäksi Marino on matkalla kohti hallituksen ilmastotavoitteita

Oy Marino Ab

Kohde

Oy Marino Ab

pinta-ala Yhteensä

0

Laitteisto

Ilmalämpöpumput, hybridi, LED-valaisimet

Rakennustyyppi

Teollisuushalli

Paikkakunta

Sipoo

Rakennusvuosi

1967

Lämmitysmuoto

Öljylämmitys

Energiansäästö (lämmityskäytössä)

Yli 10 000 € säästöt vuodessa

Ilmastovaikutus (lämmityskäytössä)

Päästövähennys noin 38 000 kgCO2 eli noin 13 henkilöauton vuosipäästön verran

Säästöjen lisäksi Marino on matkalla kohti hallituksen ilmastotavoitteita

Venevalmistaja Oy Marino Ab on toiminut kunnioitettavasti jo 1950-luvulta aloittaen yli kuuden vuosikymmenen ajan lasikuituveneiden valmistajana Suomessa. Yritys onkin toimialansa vanhin ja kokenein tekijä suomalaisessa veneteollisuudessa. Yrityksen Marino-tuotemerkin veneet ovat muodostuneet venekansan keskuudessa jo käsitteeksi tinkimättömästä laadusta – tästä osoituksena Marino-vene on useasti valittu vuoden veneeksi Suomessa yleisön äänillä. Yrityksen pääkonttori ja muut toiminnot tuotannosta myyntiin ja tuotekehittelyyn sijaitsevat Sipoon Söderkullassa. Energiansäästön mahdollisuuksiin yrityksessä herättiin LämpöYkkösen myyjän yhteydenoton jälkeen. Lämmityksessä yrityksessä lähdettiin siitä, että ”öljy on kallista tänä päivänä ja se saastaa”, kertoo yrityksen toisen polven yrittäjä Ben Fagerström, ja jatkaa: ”meillä oli kaasulamppuja 400 W per kappale, ja ne kun sytytetään kerran, niin ei niitä sammutetakaan ihan koko ajan.”

Lähtötilanteessa yrityksessä kului lämmitykseen noin 25 000 litraa öljyä vuodessa eikä valaistuskaan edustanut nykypäivän kehityksen kärkeä tehoiltaan tai hallinnaltaan. Erityisesti uudessa LED-valaistuksessa Fagerströmin mukaan ero on kuin yöllä ja päivällä: ”Oli niissä hyvät valot, mutta ei lähellekään sellaisia valoja kuin meillä tänä päivänä on.” Yrityksessä ollaan saatujen kokemusten perusteella lämmityksenkin tiimoilta vahvasti siinä uskossa, että hallituksen tulevat ilmastotavoitteetkin ovat jo Marinolla yrityksen itsensä osalta saavutettu. ”Ja lisää on tulossa!” kertoo Fagerström vielä lopuksi. Videolla kerrotaan hieman lisää myös siitä, millaisia olivat ensimmäiset askeleet Marinon huikealla ja pitkällä polulla suomalaisena lasikuitutuotannon uranuurtajana veneiden kärkivalmistajaksi.

Lämpöpumppuhybridi tuo parhaimmillaan 30-50 % säästöt lämmityskuluihisi. Se on samalla suurimpia ekotekoja, joita voit valinnoillasi tehdä.

Suurimmat syyt lämpöpumppuhybridien suosiolle ovat niiden tuomat taloudelliset edut ja ympäristöystävällisyys. Tässä vielä tärkeimpiä hyötyjä koostettuna:

EKOLOGISUUS

Varovaisten arvioiden mukaan lämpöpumppuhybridi pienentää lämmityksestä koituvia hiilidioksidipäästöjä 30-50 %.

RAHALLISET SÄÄSTÖT

Lämpöpumppuhybridi mahdollistaa jopa 30-50 % säästöt lämmityskuluissa, mikä on vuosittain todella iso summa säästettyä rahaa.

TOIMINTAVARMUUS

Lämpöpumppuhybridi on toimintavarma lämmitysjärjestelmä, joka kestää muiden lämmitysjärjestelmien tapaan jopa 20 vuotta käyttöä.

NYKYISEN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN HYÖDYNTÄMINEN

LämpöYkkösen hybridijärjestelmillä optimoidaan kiinteistön lämmitysjärjestelmän säästöt tuottamalla lämpöä energiatehokkaasti läpi vuoden tukemalla nykyistä päälämmönlähdettä.

Lämpöpumppujärjestelmät suuriin kohteisiin LämpöYkköseltä!

Toimitamme asiakkaillemme energiatehokkaita lämmitys- ja viilennysratkaisuja korjaus- ja uudisrakentamiseen. Asiakaskuntamme koostuu liiketila- ja teollisuuskiinteistöjen omistajista, asunto-osakeyhtiöistä, rakennusliikkeistä, kiinteistösijoittajista ja julkisen sektorin toimijoista.

Yrityksemme asiantuntijat auttavat asiakasta valitsemaan kohteeseen sopivat ratkaisut, erilaiset tarpeet huomioiden. Palvelemme asiakkaita kokonaisvaltaisesti aina hankkeen suunnittelusta asennukseen, ylläpitoon ja huoltoon asti. Tarjoamme myös valmiit rahoitusratkaisut energiansäästöprojekteihimme.

LämpöYkkösen yksi arvoista on asiakastyytyväisyys. Asiakastutkimuksen mukaan 93 % asiakkaistamme suosittelisi LämpöYkköstä muillekin. Odotamme yhteydenottoasi, ota siis rohkeasti yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa!

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden lämpöpumppu- ja aurinkopaneelitarjoukset