X
Ilmalampopumppu-LampoYkkonen

Ilmalämpö­pumppu laskee lämmityskuluja n. 20–30 %

Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti. Pumppu toimii ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Neljä tärkeintä syytä, miksi asiakkaamme ovat hankkineet ilmalämpöpumpun

1.

Ilmalämpöpumppu laskee lämmityskuluja jopa 30 %

Sähkö- ja öljylämmitteisissä kodeissa lämmityskulut tippuvat 20–30 %. Laitteen n. 15–20 vuoden elinkaaren aikana säästöä kertyy 4 500–10 000 €

2.

Voit viilentää kotiasi kesän helteillä

Viilentäminen maksaa ainoastaan 0,3–0,5 €/vuorokausi, jos pumppu viilentää kotiasi 24/7. Viilennys käyttää siis hyvin vähän sähköä ja koko kesän viilennyslasku ei ole yleensä 50 € suurempi.

3.

Laite on ympäristöystävällinen

Pienennät asumisesi hiilijalanjälkeä, kun lämmität asuntoasi ilmalämpöpumpulla. Se tuottaa saman lämmön jopa 5,5 kertaa vähemmällä sähköllä sähköpatteriin verrattuna.

4.

Asumismukavuutesi kasvaa, koska lämmönsäätely on helppoa

Voit säätää lämmityksen lämpötilan toivomaasi lämpötilaan ja nauttia tasaisesta lämmöstä kesällä ja talvella. Kovimmilla -15 °C pakkasilla pumppu tarvitsee rinnalleen lisälämmönlähteen, kuten takan tai sähkölämmityksen.

Ilmalämpöpumppu soveltuu lähes mihin tahansa asuntoon tai kiinteistöön

Laite voidaan asentaa käytännössä minne tahansa muualle paitsi parvekkeettomaan kerrostaloasuntoon.

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi ja miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi, riippuen siitä halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöjä olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästäsi riippumatta. Erityisen suuriin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Kun ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä, sen hankintakustannus saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa.

 

Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Saat miellyttävämmän, raikkaan sisäilman ja myös lattiat tuntuvat miellyttävän lämpimiltä.

Meiltä saat laitteen, asennuksen ja mahdolliset lisäremontit asennukseen liittyen yli 60 000 remontin kokemuksella

Edustamme markkinoiden johtavia tuotemerkkejä. Asennamme kaikki laitteet takuutyönä hyvin koulutettujen ja sertifioitujen asentajiemme toimesta. Asennus- ja huoltopalvelumme kattaa lähes koko maan. Asiakaspalvelumme on auki 24/7 vuoden jokaisena päivänä, myös juhannuksena ja joulun pyhinä. Laajan valikoiman ja asiantuntijamme avulla löydät omaan tilaasi ja tarpeisiisi juuri parhaiten sopivan ilmalämpöpumpun.

 

Yhteistyö kanssamme on helppoa, koska saat laitteen, asennuksen, huollon ja takuun meiltä, eikä muita osapuolia tarvita.

Tiesitkö?

Ilmalämpöpumppujen määrä kasvaa vuosittain merkittävästi. Siitä onkin tullut jokakodin laite, koska se tekee asumisesta miellyttävämpää niin kesällä kuin talvella. Se alkaa olemaan yhtä selkeä itseisarvo kuin auton ilmastointi. Siksi lämpöpumppu on tärkeä kriteeri esimerkiksi asunnon ostajille.

Laadukas ilmalämpöpumppu on hiljainen ja tehokas

”Meillä on rivitaloasuntomme varaston seinustalla Toshiban Seiya. Nyt 30-asteen helteilläkin pienin puhallusteho on riittänyt hyvin viilentämään 80-neliöisen asunnon ja ulkoyksikön viereen saa ihan mennä kuuntelemaan, että pyöriikö se. Todella hiljainen siis. Naapurilla on rautakauppapumppu, joka pörrää isoilla kierroksilla ja tuntuu tärisevän kovasti.”

– Kimmo, Jyväskylä, rivitalo 80 m2

Laite maksaa itsensä takaisin 4–7 vuodessa​

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna kotitalousvähennyksen jälkeen on n. 1 600–3 000 €. Voit maksaa osissa alkaen 35 €/kk. Investointi maksaa itsensä 4–7 vuoden aikajänteellä takaisin öljy- ja sähkölämmitteisissä kohteissa.

20–30 %

Säästöt lämmityskuluissa öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä

4 500–10 000 €

Nettosäästöt laitteen 15–20 vuoden elinkaaren aikana

300–500 €

Säästö lämmityskuluissa joka vuosi öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä

Ilmalämpöpumpun hinta asennettuna

Saat laadukkaan lämmityskäyttöön soveltuvan ilmalämpöpumpun asennettuna n. 2 000–3 000 € hintaan. Yli 150 neliön omakotitaloissa hinta voi olla muutamia satasia suurempi, koska isompi tila tarvitsee tehokkaamman pumpun. Halvimmat laadukkaat ja vain viilennystarkoitukseen olevat ilmalämpöpumput maksavat asennettuna noin 1 600–2 000 €.

Voit maksaa osissa alkaen 35 €/kk

On tärkeää, että panostat ilmalämpöpumpun laatuun. Saatat saada ns. rautakauppapumpun pari-kolmesataa edullisemmin, mutta tällaisten pumppujen käyttökustannukset ovat korkeammat, niiden elinkaari on vuosia lyhyempi ja ne tuottavat vähemmän säästöjä. Monet niistä eivät toimi enää sähköpatteria tehokkaammin, kun pakkanen lähenee -10 °C. Siksi laatuun kannattaa satsata, jos haluat pumpusta kaiken hyödyn irti.

 

Me myymme ainoastaan tunnettujen brändien laadukkaita malleja.

Ilmalämpöpumppu sopii mihin tahansa uuteen tai vanhaan asuntoon, kiinteistöön tai mökkiin, mikäli ulkoyksikön asennukselle löytyy oikeanlainen paikka. Käytännössä ilmalämpöpumppu sopii siis kaikkiin muihin kohteisiin, paitsi parvekkeettomaan kerrostaloasuntoon. Kerrostaloissa ainoa asennuspaikka ulkoyksikölle on parveke.

 

Ilmalämpöpumppu sopii 20 neliön varastoon tai 200 neliön kaksikerroksiseen omakotitaloon. Jotkut kaksikerroksiset talot vaativat kaksi pumppua riippuen kodin pohjaratkaisusta.

 

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennuspaikkaa voit toivoa itse, mutta asiantuntijamme osaa kertoa, mihin asennettuna pumppu tuottaa parhaan mahdollisen hyödyn. Nykyisin on saatavilla myös design-malleja, jotka soveltuvat hyvin myös olohuoneeseen.

Katso Ernest Lawsonin kokemuksia

Lawsonien ilmalämpöpumppu asennettiin yläkertaan asti avautuvaan olohuoneeseen, noin metrin verran yläkerran lattian yläpuolelle. Tämä siksi että saadaan viilennystä osittain myös yläkerran makuuhuoneisiin.

 

Asennetussa ilmalämpöpumpussa on myös energiatehokas lämmitystoiminto, jotta saadaan lämmityskauden sähkölaskuja pienemmäksi.

Voiko ilmalämpöpumpulla lämmittää alle -20 °C ulkolämpötilassa?

Nykyaikaisilla ilmalämpöpumpuilla pystytään tuottamaan lämpöä jopa -30 °C pakkaselle asti. Koska ilmalämpöpumppu ottaa lämmön ulkoilmasta, sen lämmöntuottokyky kuitenkin pienenee selkeästi -20 °C jälkeen. Jos ilmalämpöpumppu mitoitetaan oikein ja se huolletaan säännöllisesti, sillä voidaan lämmittää haluttu tila noin -15 °C asteen pakkaseen asti. Sen jälkeen on tilassa otettava lämmityksen avuksi päälämmitysjärjestelmä (esim. sähkö- tai öljylämmitys).

Voiko uutta ilmalämpöpumppua käyttää mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella?

Kyllä voi. Uusissa ilmalämpöpumpuissa on yleensä ylläpitolämpötila-toiminto, jolla pyyntilämpötilaksi voidaan asettaa esim. +10 °C. Tällöin laite pitää tilan lämpötilan noin +8–10 °C. Huom! sisälämpötila ei saa laskea alle +5 °C lämpötilan, muuten ilmalämpöpumppu ei toimi. Eli ko. tilassa pitää olla aina varalta sähköpatterit, joiden termostaatista säädetään lämpötilaksi noin +7 °C, jolloin sähköpatteri lähtee päälle, kun lämpöpumppu ei pysty tuottamaan tarpeeksi lämpöä alle -15 °C lämpötilassa.

 

Voiko laitteella levittää takan tai lieden tuottamaa lämpöä?

Kyllä voi, jos ilmalämpöpumpussa on ns. takkatoiminto. Tällöin ilmalämpöpumppu voidaan asettaa kierrättämään takan tuottamaa ilmaa isommalle alueelle. Näin lämpö saadaan levitettyä laajemmalle ja samalla säästetään lämmityskuluissa ja saadaan isompaan tilaan tasainen lämpö.

 

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ei ole. Viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen. Tämä johtuu siitä, että lämmittämisessä tehdään esim. -10 °C ulkolämpötilasta +25 °C ilmaa sisätiloihin ja viilentämisessä lämpötilaa lasketaan vain pari astetta, esim. +27 °C sisälämpötila lasketaan +25 °C asteeseen. Keskimäärin viilentäminen maksaa noin 0,30–0,50 € per vuorokausi. Viilentäminen on tehokkainta, jos ilmalämpöpumppu on koko ajan päällä ja pyyntilämpötila on sopiva, esim. +24 °C.

 

5 vinkkiä energiansäästöön ilmalämpöpumpulla

1.

Huolla ohjekirjan suositusten mukaisesti

Kaikkein tärkeintä on pitää ilmalämpöpumpun sisäyksikkö puhtaana, niin että sen sisälle ei ala kertymään pölyä. Jos pöly menee karkeiden suodatinten alla olevaan lämmönvaihtokennoon ja jämähtää sinne, ilmalämpöpumppu ei pysty luovuttamaan lämpöä niin tehokkaasti, jolloin lämmittäminen ja viilentäminen tulee kalliimmaksi. Jos epäilet että tarvitset laitteellesi tehopuhdistusta, pyydä tarjous laitteen huollosta https://lampoykkonen.fi/huoltopyynto/ tai soita 020 749 7820 HelpDesk (auki 24/7).

2.

Osta laite ammattilaiselta

Vain ammattilainen osaa mitoittaa sinulle oikean teholuokan ilmalämpöpumpun. Jos laite on liian pienitehoinen, se käy täysillä kierroksilla koko ajan, kuluttaa enemmän sähköä ja vanhenee nopeammin. Jos pumppu taas on liian iso, se käy katkokäyntiä, jota voit verrata autolla ajamiseen kaupungissa. Jatkuvat kiihdytykset ja jarrutukset kuluttavat huomattavasti enemmän energiaa ja myös tällöin laite vanhenee nopeammin.

3.

Aseta päälämmönlähde noin 3–4 °C viileämmälle kuin ilmalämpöpumppu

Jos ilmalämpöpumpun pyyntilämpötila on +21 °C, säädä sähkö- tai öljylämmitys +18 °C lämpötilaan. Jos sinulla on vanhat huonosti toimivat termostaatit esim. pattereissa, laita patterit vaikka kokonaan pois päältä niin kauan kuin ilmalämpöpumpun lämpö riittää. Tällä varmistat, että et käytä kahta lämmitysjärjestelmää yhtä aikaa.

4.

Älä aseta ilmalämpöpumppua koskaan automaattitoiminnolle

Älä aseta ilmalämpöpumppua koskaan automaattitoiminnolle, joka pitää lämpötilan väkisin pyydetyssä lämpötilassa. Esim. jos pyydät +22 °C lämpötilaa ja lämmität takkaa, jolloin sisälämpötila nousee yli +22 °C, niin automaattitoiminnolla ilmalämpöpumppu alkaa viilentämään, koska se yrittää pitää lämpötilan + 22 °C.

5.

Pidä ilmalämpöpumppu aina päällä

Jos pidät ilmalämpöpumppua päällä vain esim. iltaisin, se joutuu käyttämään täyttä tehoa, jolloin kulutus on huomattavasti isompi.

Tutustu Toshiba Haoriin, markkinoiden tyylikkäimpään ilmalämpöpumppuun

Toshiba Haori on yksi suosituimmista ilmalämpöpumpuistamme. Energiatehokas ja hiljainen Haori on niin tyylikäs, että haluat asentaa sen näkyvälle paikalle. Kangasverhoiltu ilmalämpöpumppu on räätälöitävissä jokaisen sisustukseen sopivaksi. Toshiba Haorin paras mahdollinen energialuokka (A+++) takaa energiatehokkuuden sekä viilennys- että lämmityskäytössä.

Markkinoiden laadukkaimmat brändit LämpöYkköseltä

Toshiba

Toshiba-ilmalämpöpumput ovat vertailuissa menestyneitä laitteita huippuominaisuuksin. Energiatehokkuudeltaan ne ovat ehdotonta kärkeä. Lisävarusteena saat esimerkiksi etäohjauksen älypuhelimella tai tabletilla, joka on ihanteellinen vapaa-ajan asuntoihin ja mökeille.

Daikin

Daikin on yksi maailman suurimmista ilmalämpöpumppuvalmistajista. Daikinin uusi tuotevalikoima tarjoaa mukavan sisäilman erinomaisella energiatehokkuudella.

Panasonic

Panasonicin ilmalämpöpumput tarjoavat erinomaisen hintalaatusuhteen, ominaisuuksista kuitenkaan tinkimättä. Ne soveltuvat erinomaisesti kotien lämmittämiseen ja viilentämiseen.

Samsung

Samsungin uuden sukupolven ilmalämpöpumput on kehitetty erityisesti pohjoismaista ilmastoa ajatellen.

Viessmann

Viessmannin laitteet ovat laadukkaita ja energiatehokkaita ilmalämpöpumppuja. Niissä on skandinaavinen muotoilu ja edistykselliset toiminnot.

Mitsubishi

Mitsubishin ilmalämpöpumput sopivat hyvin lämmitykseen ja viilennykseen. Ne ovat laadukkaita ja energiatehokkaita.

Modernisti Kodikas -blogin Kertulle ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on usein sisustajan kauhu, jota ei haluta sijoittaa oman kodin seinälle. Modernisti Kodikas blogin Kerttu Pylvänäinen löysi tästä huolimatta hyvän paikan viilennyspumpulle.

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta – 4 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous täältä, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

  • Anna lisätietoja halutessasi:

  • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

  • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
  • Anna lisätietoja rakennuksesta

  • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

  • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

  • Ehdot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso Cyber Week -tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso Cyber Week -lämpöpumpputarjoukset!