X
Maalampo-LampoYkkonen

Maalämpö­pumppu pienentää lämmityskuluja jopa 50–80 %

Öljy- ja sähkölämmitteisissä kodeissa laite tuottaa parhaimmillaan 15 000–40 000 € nettosäästöt 20–30 vuoden elinkaarensa aikana. Summasta on siis vähennetty laitteen ja asennuksen hinta.

Maalämpöpumpun vaihto uuteen?

Onko kyseessä vanhan laitteen päivittäminen uuteen? Hyvitämme vanhasta laitteestasi, kun vaihdat sen uuteen. Voit laskea hyvityshinnan kätevällä laskurillamme.

Neljä tärkeintä syytä, miksi asiakkaamme ovat hankkineet maalämpöpumpun

1.

Maalämpöpumppu pudottaa lämmityskulujasi jopa 80 %

Lämpöpumppu pudottaa kodin lämmityskuluja jopa 50–80 % öljy- ja sähkölämmitteisissä kodeissa. Kun huomioit laitteen 20–30 vuoden elinkaaren, niin säästöjen kokonaissumma on 15 000–40 000 €.

2.

Maalämpöpumppu nostaa kotisi arvoa

Laitteen hankinta nostaa kotisi arvoa parhaimmillaan hankintahinnan verran, koska maalämpö on haluttu lämmitysjärjestelmä.

3.

Laite on äärimmäisen ympäristöystävällinen

Laite pienentää lämmityksestä koituvia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %, mikä vastaa 30 000 ajokilometriä bensiiniautolla.

4.

Asumismukavuutesi kasvaa, koska lämmönsäätely on helppoa

Voit säätää lämmityksen lämpötilan toivomaasi lämpötilaan ja nauttia tasaisesta lämmöstä –30 °C pakkasillakin. Samalla teet lompakollesi ja ympäristölle hyvää.

Maalämpöpumppu soveltuu minkä tahansa lämmitysjärjestelmän korvaajaksi

Maalämpöpumppu voidaan asentaa minkä tahansa lämmitysjärjestelmän korvaajaksi tai sen rinnalle. Sen asentaminen on kannattavaa niin sähkö-, öljy-, puu- kuin kaukolämmityksen tilalle.

Maalämpöä on ollut niin kauan, kun aurinko on paistanut ja varastoinut lämpöä luonnon omiin lämmönvaraajiin: maaperään, kallioon ja vesistöihin

Lämpö kerätään maasta tai vesistöstä putkiston avulla. Putkisto voidaan sijoittaa maahan joko kaivamalla horisontaalisesti maaperään tai poraamalla kaivo kallioon. Putkisto voidaan vetää myös tontin lähellä sijaitsevaan vesistöön.

 

Kerätty lämpö on alle +5 °C, jonka pumppu lämmittää energiatehokkaalla tavalla n. +30–70 °C. Tätä lämpöä käytetään kotien, kiinteistöjen ja käyttöveden lämmittämiseen. Vaatimuksena maalämmön asentamiseen on siis se, että kodissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, eli yleisimmin lattia- tai patterilämmitys.

 

HSY:n Ilmastoinfon (2018) tekemään tutkimuksen mukaan lämmitystavan vaihtamista suunnittelevista 55 % harkitsee maalämpöä uudeksi lämmitysmuodoksi. Kompaktin kokoinen laitteisto ei tarvitse paljoa tilaa. Näin säästetään arvokkaita rakennusneliöitä muuhun käyttöön.

Meiltä saat laitteen, asennuksen ja mahdolliset lisäremontit asennukseen liittyen

Toimitamme korkeatasoisia Viessmann, Oilon ja Nibe-maalämpöpumppuja. Asennuspalvelumme toimii lähes koko maassa. Asennamme Viesmannin, Oilonin ja Niben pumppuja niiden korkean laatutason ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi.

 

Mitoitamme yhteistyössä tehtaiden kanssa kohteeseen sopivan maalämpöpumpun talon energiatarpeen, lämmitettävän tilavuuden ja muiden annettujen tietojen pohjalta. Mitoituksesta teemme myös tarkat laskelmat, jotka toimitamme tarjouksen yhteydessä tarkasteltavaksi.

Tiesitkö?

Se raha, jonka sijoitat maalämpöpumppuun, siirtyy kotisi arvoon. Tutkimusten mukaan 55 % lämmitysjärjestelmien uusijoista harkitsee maalämpöä, koska se on edullinen, ekologinen ja varma lämmitysratkaisu Suomessa. Huomioi tämä siis jo nyt, kun vasta harkitset lämmitysjärjestelmän vaihtoa!

Sähkölämmityksestä maalämpöön

”Talvella sähkölasku oli sen verran tyyris, että pakko oli jostain nipistää. Sain LämpöYkköseltä tarjouksen kaiken asennuksesta laitteeseen, joten ei tarvinnut miettiä mistä hankin laitteen. Nyt saan 75 % säästöä lämmityskautena.”

– Henri Lehmusto, 1952 rakennettu rintamamiestalo

Maalämpöpumppu maksaa itsensä 6–9 vuodessa takaisin

Maalämpöpumpun hinta asennettuna kotitalousvähennyksen jälkeen on n. 15 000–25 000 €. Investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin, useimmiten 6–9 vuoden aikajänteellä.

50–80 %

Säästöt lämmityskuluissa öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä

15 000–40 000 €

Nettosäästöt laitteen 20–30 vuoden elinkaaren aikana

100–250 €

Säästö lämmityskuluissa joka kuukausi öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä

Yksi päätös yli 15 000 € säästöjä

Maalämpö on erittäin energiatehokas, käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä rakennukseen.

Maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 6–9 vuodessa, koska se tuo sinulle 50–80 % säästöt lämmityskustannuksissa

Vanha lämmitysjärjestelmä esim. öljy, sähkövaraaja ja puukattila ovat yleensä vaihdettavissa maalämpöjärjestelmään. Investointikustannus riippuu olemassa olevan järjestelmän toiminnasta sekä keruupiirin asennuspaikasta.

Osamaksulla maksaessasi et edes huomaa lämpöpumpun ostamista lompakossasi. Voit nimittäin hankkia maalämpöpumpun alkaen 290 €/kk. Kun lämpöpumppu tuo säästöjä n. 150–250 €/kk, niin säästöt kuittaavat ison osan kuukausittaisesta osamaksusta.

Pumppu myös pienentää hiilijalanjälkeäsi yhtä paljon kuin 30 000 km vuosittain bensa-autoa ajava autoilija lopettaisi autoilun kokonaan. 25 vuoden aikana se tarkoittaa 750 000 kilometriä. Lisäksi kotisi arvo nousee jopa hankintahinnan verran.

Pyydä tarjous, niin kerromme lisää, kuinka paljon voit säästää juuri sinun kohteessasi. Lomakkeen täyttämiseen menee vain 5 minuuttia, mutta se voi tuoda sinulle kymppitonnien säästöt.

Tiesitkö?

Jos lämmityskulusi ovat tällä hetkellä 300 €/kk ja saat karsittua niistä maalämmön avulla 80 % pois, niin lämmitys maksaa enää 60 €/kk. Mikäli ostat laitteen osamaksulla alkaen 290 €/kk, niin kuukausittaiset kulusi ovat 350 €. Lämpöpumpun hankinta on siis hyvin edullista, koska se pienentää lämmityskulujasi välittömästi.

Sähkölämmityksestä maalämpöön siirtyminen tuotti 2 472 € vuosittaiset säästöt

Aiempi 3 840 € lämmitysenergiakustannus tippui 1 368 euroon, joten säästöksi muodostuu 2 472 €/vuosi

260 neliön omakotitalossa oli sähköllä lämmitetty massavaraaja sekä vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Vuosittainen lämmitysenergiakustannus oli 3 840 €.

Massavaraajan rinnalle asennettiin 100 litran käyttövesivaraaja sekä lämpöpumppu, jonka lämpökaivona on 240 metrin porakaivo.

Kotitalousvähennyksen jälkeen koko projektin nettokustannus oli 16 123 €.

Nyt sähköä kuluu vuodessa 11 400 kWh (aiemmin 32 000 kWh). Sähkön hinta on 0,12 €/kWh. Tällöin aiempi 3 840 € lämmitysenergiakustannus tippui 1 368 euroon, joten säästöksi muodostuu 2 472 €/vuosi. Takaisinmaksuaika on n. 6,5 vuotta (16 123 € / 2 472 € ≈ 6,5)

Jos haluat lukea kaksi muuta todellista esimerkkiä ja oppia enemmän maalämmön hyödyistä, lataa maksuton oppaamme.

Öljystä maalämpöön

Katso asiakastarina, kuinka maalämpö asennettiin öljylämmityksen tilalle

Maalämpöpumpun hinta asennettuna

Maalämmön hinta omakotitaloon asennettuna on n. 15 000–25 000 € hieman kohteesta ja maaperästä riippuen. Jos kyseessä on uudiskohde, niin suosittelemme asentamaan samalla lattialämmityksen, koska se on kaikista energiatehokkain lämmitystapa maalämpöpumpun yhteydessä.

Jos kyseessä on saneeraus-/remonttikohde, niin fiksuinta on hyödyntää jo olemassa olevaa patteriverkostoa

Lattialämmityksen asentaminen remonttikohteeseen tulee usein kalliiksi, mutta se nostaa toki talon arvoa merkittävästi. Jos remonttikohteessa ei ole lainkaan vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, niin remontin hinta nousee korkeammaksi, koska sellainen tulee asentaa, jotta järjestelmä toimii oikealla tavalla.

 

Projektin hinta koostuu maalämpöpumpusta, lämpökaivon porauksesta, asennustöistä ja kytkennöistä lämmönjakoverkostoon ja mahdollisista vanhan lämmityslaitteiston purkutöistä.

 

Uudiskohteisiin tehty lämmitysremontti on yleensä edullisempi kuin remontoitavan kohteen, koska esimerkiksi purkutöitä ei tarvitse tehdä.

 

Lue täältä lisää maalämpöpumpun hinnasta.

Sopiiko maalämpöpumppu kotiini?

Maalämpö sopii useimpiin koteihin aiemmasta lämmitysjärjestelmästä riippumatta. Erityisen hyvin se soveltuu kohteisiin, joissa on tai joihin aiotaan rakentaa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, kuten lattialämmitys tai patteriverkosto. Pumpun sisäyksikkö on jääkaapin kokoinen, joten se ei vie paljoa tilaa esimerkiksi teknisestä tilasta.

 

On kuitenkin muutamia poikkeuksia, jolloin kannattaa harkita ilma-vesilämpöpumppua. Maalämpö vaatii nimittäin maahan kaivetun putkiston, josta lämpö kerätään talteen. Putkisto voidaan kaivaa maanpinnan myötäisesti n. muutaman metrin syvyyteen tai pystysuoraan syvälle kallioon. Jos kohteen lähistöllä on vesistö, niin putki voidaan ohjata keräämään lämpö vesistöstä.

 

Joillain alueilla maalämpöä ei voi tai ei saa asentaa maaperän koostumuksen tai viranomaisten määräysten vuoksi. Ole meihin yhteydessä, niin selvitämme, voiko uuden lämmitysjärjestelmän asentaa kotiisi!

Tiesitkö?​

Maalämpö sopii useimpiin koteihin aiemmasta lämmitysjärjestelmästä riippumatta. Erityisen hyvin se soveltuu kohteisiin, joissa on tai joihin aiotaan rakentaa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, kuten lattialämmitys tai patteriverkosto.

Invertteri, on-off vai hybridi maalämpö?

Lämpöpumpuissa on käytössä erilaisia tekniikoita. Tässä lyhyesti rautalangasta tekniikoiden eroavaisuuksista.

Suurin osa nykyään käytössä olevista maalämpöpumpuista on varustettu On-off-tekniikalla

Se tarkoittaa sitä, että laitteen moottori (kompressori) kytkeytyy päälle, kun lämpöä tarvitaan. Se käy aina vakioteholla, kunnes lämpötila on saavutettu, jolloin kompressori pysähtyy.

 

Invertteri-tekniikalla varustettu lämpöpumppu tuottaa tehoa rakennuksen lämmöntarpeen mukaan. Invertteri-mallissa kompressori käy pidempiä käyntijaksoja, koska se voi säätää laitteen tehoa eri tasoille. Invertteri-maalämmössä on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että energiakaivo on riittävän syvä.

 

Hybridi-maalämmössä voidaan käyttää useita eri lämmönlähteitä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi aurinkosähkö, puulämmitys, öljylämmitys ja sähkölämmityskohteet, joissa halutaan säilyttää toinen tai useampi lämmitysmuoto. Vaihtoehdot ovat käytännössä rajattomat. Hybridiratkaisun etuna on se, että siinä voidaan hyödyntää olemassa olevia hyvin toimivia vanhoja lämmitysjärjestelmiä. Tämä on usein myös erittäin kustannustehokasta.

 

Asiantuntijamme kartoittaa nopeasti onko maalämpöpumppu järkevin valinta teidän kotinne lämmöntuottajaksi. Saat kustannusarvion helposti ja vaivattomasti lähettämällä meille tarjouspyynnön sivun alaosasta.

Maalämpö saneerauskohteeseen

Saneerauskohteissa lämmitysmuotona on usein öljy, sähkö tai puulämmitys ja lämpö jaetaan vesipatteriverkoston kautta. Pääsääntöisesti vanha lämmitysjärjestelmä puretaan kokonaan pois ja tilalle vaihdetaan uusi maalämpöjärjestelmä. Joissakin tapauksissa on mahdollista ja järkevää jättää vanha järjestelmä maalämpöpumpun rinnalle. Jos vesikiertoista lämmönjakoverkostoa (patteri tai lattialämmitys) ei ole olemassa, voimme rakentaa samalla kertaa myös lämmönjakoverkoston.

 

Maalämpöpumppua hankittaessa on tärkeä valita järjestelmä, joka pystyy tuottamaan riittävän lämmintä vettä (55–65 °C) patteriverkostoon. Myös syvällinen perehtyminen kohteen energiantarpeen mitoitukseen on erityisen tärkeää, koska usein vanhempiin taloihin ei ole tehty energiatodistusta, jonka perusteella kohteen lämmöntarve on helppo mitoittaa.

 

Tarjoamme saneerauskohteisiin kokonaispalvelun, johon sisältyy suunnittelu, lämpökaivo, vanhan laitteiston purku, uuden järjestelmän asennus, huolto ja optimointi. Tarvittaessa hoidamme myös lupapaperit puolestasi kuntoon.

Maalämpöä uudiskohteisiin

Jo lähes puolet uusista omakotitalorakentajista valitsee päälämmönlähteeksi maalämmön. Uudiskohteissa valintakriteerinä voi olla edullinen hinta, riittävän tehokas käyttövedentuotto (esim. jos kohteessa useampi suihku tai poreamme) tai mahdollisimman energiatehokas lämmöntuotto uusimmalla teknologialla.

 

Uudiskohteisiin tarjoamme maalämpöpumpun ja lämpökaivon lisäksi myös vesikiertoisen lattialämmityksen asennettuna tai tarviketoimituksena.

 

Lue maksuttomasta ostajan oppaastamme, kuinka lämmitysremontilla päästiin 74 % pienempiin lämmityskuluihin uudiskohteessa.

Maalämpöä suuriin kohteisiin vaivattomasti

Toimitamme lämmitysjärjestelmiä myös suurempiin kiinteistöihin – kuten rivitaloihin, kerrostaloihin, toimistotiloihin, asunto-osakeyhtiöihin, teollisuushalleihin, varastoihin jne. Suuremmissa kohteissa suunnitteluun, asentamiseen ja aikatauluihin kohdistuvat haasteet lisääntyvät merkittävästi. Siksi olemme kehittäneet suurkohteisiin oman konseptin, jonka avulla projektiin liittyvät lupapaperit hoituvat kätevästi, projektin työnjohdosta vastaa ammattilainen, aikataulut pitävät ja maalämmöstä saatava energiansäästö vastaa mitoituksen antamia tavoitteita.

 

Kun olet hankkimassa lämpöpumppua isompiin kohteisiin, ota yhteyttä LämpöYkkösen kiinteistömaalämmön asiantuntijoihin.

Toimiiko maalämpö varmasti myös kovalla pakkasella?

Myymme ja asennamme ainoastaan sellaisia pumppuja, jotka toimivat 100 % varmuudella myös kovilla pakkasilla. Ne siis tuottavat lämpöä vielä -30 °C pakkasellakin, eikä se vaadi rinnalleen muuta lämmönlähdettä.

Kenen kannattaa hankkia maalämpöpumppu?

Laite on erittäin suosittu niiden keskuudessa, jotka eivät halua maksaa joka kuukausi isoa sähkö- tai öljylaskua. Myös ympäristöstä ja meidän kaikkien tulevaisuudesta sekä hyvinvoinnista kiinnostuneet siirtyvät yhä hanakammin lämpöpumppujen käyttäjiksi.

Markkinoiden laadukkaimmat brändit LämpöYkköseltä

Nibe

Nibe-maalämpöpumput on suunniteltu niin omakotitalojen kuin kiinteistöjenkin lämmitykseen. Niben laitteen ovat äärimmäisen käyttäjäystävällisiä sekä asennuksen että käytön kannalta. Niben laitteet edustavat alansa huippua uuden sukupolven tekniikallaan ja edeltäjiään taloudellisemmalla käynnillä.

Viessmann

Viessmannin maalämpöpumput ovat erittäin luotettavia ja laadukkaita. Ne soveltuvat hyvin lämmityssaneerauksiin ja uudisrakennuksiin. Lisäksi ne ovat kompaktin kokoisia ja sopivat siksi myös pieniin tiloihin. Voit käyttää pumppua myös matkapuhelimella.

Oilon

Kotimaiset Oilon maalämpöpumput on tehty kestämään ja tuottamaan energiaa taloudellisesti Suomen olosuhteissa. Laitteissa on erittäin laadukkaat komponentit, mikä takaa sen, että lämmöntuotanto on tehokasta ja varmaa. Oilonin laitteilla on 5 vuoden takuu.

Pyydä tarjous maalämpöpumpusta – 6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset maalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen. Saat asiantuntijaltamme tietoa, millainen projekti lämpöpumpun asentaminen olisi juuri sinun kotiisi, kuinka paljon maalämpöpumpun asennus maksaa, mikä maalämpöpumpun hinta on ja kuinka paljon voit säästää lämmityskuluissa sen avulla.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous täältä, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

  • Anna lisätietoja halutessasi:

  • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

  • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
  • Anna lisätietoja rakennuksesta

  • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

  • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

  • Ehdot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso Outlet-tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso Outlet-lämpöpumpputarjoukset!