Huolettaako ilma-vesilämpöpumppusi toiminta tai onko laitteessa ilmennyt vika?

LämpöYkkönen tarjoaa kattavan ja ammattimaisen huoltopalvelun, joka varmistaa lämpöpumpun optimaalisen suorituskyvyn ja kotisi asumismukavuuden.

Mistä tiedän, että ilma-vesilämpöpumppuni tarvitsee huoltoa?

Yleisimmin huollon tarve ilmenee, kun ilma-vesilämpöpumppu käyttää epätavallisen paljon sähköä tai sisäyksikön ohjauspaneeli ilmoittaa häiriötä. Mikäli lämpöpumpussa on etävalvontamahdollisuus, pystymme tarkastamaan häiriöilmoituksen etänä. Yleisin virhe on, että lämpöpumpun säännöllinen huolto – sekä omatoimihuolto että ammattilaisen tekemä huolto – laiminlyödään.

Suosittelemme, että ensimmäinen ammattilaisen tekemä huolto suoritetaan vuoden jälkeen asennuksesta, jolloin käyttöhistoriaa on kertynyt lämmityksestä tarpeeksi. Tämän pohjalta pystymme säätämään pumpun toiminnan juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi ja maksimoitua energiatehokkuuden sekä käyttöiän.

Ensimmäisen huollon jälkeen laite on hyvä tarkastaa säännöllisesti noin kolmen vuoden välein, jotta siitä saadaan paras suorituskyky irti ja se säästää mahdollisimman paljon energiaa.

Mikäli lämpöpumppua ei muista huollattaa säännöllisesti, riskinä on ennenaikainen rikkoontuminen, kasvanut sähkönkulutus sekä heikentynyt asumismukavuus. Jos ilma-vesilämpöpumpun säätöjä ei optimoida, pumpun toiminta ei välttämättä kohtaa käyttäjän toiveiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa käytännössä sitä, että sisälämpötila ei ole sitä mitä toivotaan tai lämmin käyttövesi ei riitä. Säännöllinen ammattilaisen tekemä huolto ja optimointi auttaa pitämään asumismukavuuden korkealla sekä ehkäisee suurempia vikoja.

Jätä ilma-vesilämpöpumpun huoltopyyntö

Me huollamme kaiken merkkiset lämpöpumput ympäri Suomen. Ota rohkeasti yhteyttä lomakkeella tai soita:

Miksi valita LämpöYkkösen ilma-vesilämpöpumpun huolto?

Tarjoamme eri merkkisille ja mallisille ilma-vesilämpöpumpuille korjaushuoltoja, tarkastuskäyntejä, huolenpitosopimuksia, ylläpitäviä puhdistushuoltoja sekä optimointihuoltoja.

Näin huollat ilma-vesilämpöpumppuasi itse

Omatoimiset huoltotoimenpiteet ovat yhtä olennainen osa laitteen asianmukaista ylläpitoa kuin ammattilaisenkin tekemät huollot.

Huolto auttaa varmistamaan lämpöpumpun energiatehokkaan toiminnan, ehkäisemään isompia vikoja ja tätä kautta säästämään rahaa. Hyvin huolletun laitteen elinkaari on pidempi kuin huoltamattoman.

 1. Sihti löytyy teknisestä tilasta ilma-vesilämpöpumpun ja patterilinjaston – tai lattialämmityslinjaston – väliltä.
 2. Kytke ilma-vesilämpöpumpun virta pois päältä sisäyksikön etupaneelista.
 3. Käännä sihdissä oleva sulkukahva kiinni.
 4. Aukaise sihdin kansi jakoavaimen avulla.
 5. Irrota ja huuhtele verkkokuppi vesihanan alla, ja aseta se takaisin paikoilleen.
 6. Sulje sihdin kansi ja käännä sulkukahva takaisin auki –asentoon.
 7. Kytke ilma-vesilämpöpumpun virta päälle sisäyksikön etupaneelista.

Jos sihdin sulkukahvaa ei muista laittaa kiinni, järjestelmään saattaa päästä ilmaa – mikä voi vaatia myöhemmin tehtävän ilmauksen. Jos sihtiä aukaistessa lämpöpumppu jää päälle, järjestelmästä valuu vesi pois, mikä vaatii asentajan paikalla käynnin.

 1. Lämmityspuolen paisuntasäiliön mittari löytyy useimmiten punaisen soikeanmallisen paisunta-astian yläpuolelta
 2. Mikäli paine on alle 0,6 bar, voit lisätä painetta itse:
 3. Järjestelmästä löytyy 2 perättäistä harmaata tai mustaa kahvaa, jotka ovat poikittain suhteessa putkistoon.
 4. Avaa kahvat, ja anna paineen nousta maksimissaan 1 bariin
 5. Sulje kahvat.

Pidä sähkövastus päällä!

Moni lämpöpumpun omistaja tekee virheen kytkiessään ilma-vesilämpöpumpun sähkövastuksen pois päältä säästömielessä. Tämä on iso riski, jos ilma-vesilämpöpumpun normaaliin toimintaan tulee häiriö tai kun yli -20 asteen talvipakkasilla pumpun pitäisi siirtyä automaattisesti lämmittämään taloa sähkövastuksen avulla. Jos sähkövastus on kytketty pois päältä, talo voi jäätyä.