Siirry sisältöön

Sähköauton lataus aurinkosähköllä: Hyödynnä puhdasta ja itse tuotettua energiaa liikkumiseen

Sähköauton lataus aurinkosähköllä on fiksua, koska voit hyödyntää itse tuotettua energiaa autoilusi tarpeisiin. Jos siis olet harkinnut aurinkopaneelien ja sähkö- tai hybridiauton hankintaa, kannattaa ottaa hyöty irti molemmista!

Lue, kuinka voit hyödyntää aurinkovoimaa sähköauton lataukseen.

Sähköauto ja aurinkopaneelit ovat lyömätön yhdistelmä

Miksi ladata autoa aurinkosähköllä?

 • Säästät kustannuksia, koska sinun ei tarvitse käyttää ostettua sähköä lataukseen.
 • Tunnet aurinkosähkön kustannukset pitkälle eteenpäin, ja etenkin öisin voit ladata edullisemmin spot-hinnoitellulla sähköllä.
 • Lyhennät aurinkopaneelien takaisinmaksuaikaa, joka alkaa välittömästi investoinnin jälkeen.
 • Vähennät liikkumisen päästöjä entisestään, koska aurinkosähkö on uusiutuvaa ja puhdasta energiaa.

Sähköauton lataus voi olla jopa ilmaista aurinkosähköllä kesäaikaan.

Jos olet hankkimassa aurinkopaneeleita ja tiedät että sähkö- tai hybridiauton käyttö on tulevaisuudessa ajankohtaista, tämä kannattaa ottaa huomioon järjestelmän mitoituksessa. Saat asiantuntijaltamme arvion, millainen paneelimäärä on sopiva sähkönkäyttösi tarpeisiin. 

Varmista, että sähköauton latausasema sopii aurinkosähkölle

Sähköauton latauksen tärkein sääntö on valita sellaiset pistokkeet ja kaapelit, jotka on tarkoitettu nimenomaan sähköauton lataukseen. 

Kodin normaalit pistorasiat sekä sähköauton mukana toimitettava laturi on tarkoitettu vain tilapäiseen ja lyhytaikaiseen käyttöön. 

Tavallista kotitalouspistoketta ei ole suunniteltu kestämään sähköauton vaatimaa sähkövirtaa jatkuvasti, joten kyse on ennen kaikkea sähköturvallisuudesta. Kun sähköautoa ladataan tunteja, kotitalouspistokkeet voivat kuumentua, ja riskinä voi olla oikosulku tai sulakkeen palaminen. 

Myös vakuutusyhtiöt suosittelevat käyttämään sähköauton lataukseen sille tarkoitettua latausasemaa, joka on asennettu ja huollettu oikein. Voit lukea lisää sähköauton latauksen turvallisuudesta Motivan sivustolta.

Sähköauton latausaseman avulla voit myös välttyä sulakekoon päivittämiseltä, mikä säästää keskimäärin noin 200–300 euroa vuodessa verkkoyhtiöstäsi riippuen. Latausasema maksaa itseään takaisin myös tätä kautta.

Jotta voit ladata sähköauton aurinkoenergialla, tarvitset yhteensopivan latausaseman. Se on nopea, turvallinen ja tehokas laite, joka on mitoitettu kestämään sähköauton latauksen vaatima suurempi kuorma. 

Sähköauton latausasema aurinkosähköjärjestelmän yhteydessä

 • Muuttaa ylijäämäaurinkoenergian hyödynnettävään muotoon automaattisesti.
 • Älykäs ja helppokäyttöinen: ajasta, seuraa ja käytä eri lataustapoja. 
 • Liitettävissä myös olemassa  aurinkosähköjärjestelmään ja akustoon.
 • Asentaminen tapahtuu sähköasentajan toimesta.

Voit hankkia meiltä myös älykkään latausaseman samalla, kun hankit aurinkopaneelit. Katso laturin tiedot täältä: Growatt Thor EV.

Sähköauton latausasema

Akuston avulla saat sähköauton latauksesta enemmän irti 

Entä jos haluat ladata autosi aurinkosähköllä yöllä tai aikaisin aamulla, mutta aurinkopaneelit eivät vielä tuota energiaa? Tällöin ratkaisu on energian varastointi akustoihin! 

Akustot ottavat talteen energiaa, jota voit käyttää silloin kuin se sinulle parhaiten sopii. Etenkin jos sinulla on spot-hintainen pörssisähkösopimus, voit säästää akuston avulla sähkölaskussa. Älykkään latausaseman avulla voit ajastaa lautauksen alkamaan myös automaattisesti yöllä.

Jos haluat ladata sähköautoa enemmän iltaisin ja öisin, akusto on hyvä sijoitus.

Voit hankkia akuston jo olemassa olevaan järjestelmään tai laajentaa järjestelmää myöhemmin akustolla. Toki myös ilman akustoa auton lataus aurinkosähköllä on fiksua, koska parhaina tuottopäivinä voit hyödyntää ylijäämää, joka on käytännössä ilmaista.

Lue lisää akuston toiminnasta: Akuston avulla varastoit aurinkosähköä ja käytät sitä silloin, kun aurinko ei paista

Hanki aurinkopaneelit ja sähköauton latausasema valmiiksi asennettuna pakettina 

Kun hankit aurinkopaneelit meiltä, voit varmistua siitä, että saat tarpeisiisi mitoitetun ja oikein asennetun järjestelmän.

 1. Kohdekäyntimme aikana kartoitamme sinulle sopivan paneelimäärän toiveidesi pohjalta.
 2. Asennamme aurinkopaneelit, invertterin sekä halutessasi latausaseman ja akuston avaimet käteen -käyttövalmiiksi. 
 3. Onko katollasi jo aurinkopaneelit, mutta haluat laajentaa järjestelmää, tai lisätä akuston tai latausaseman? Se onnistuu myös.
 4. Saat käyttöopastuksen ja kattavan takuun. 

Meiltä saat aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -periaatteella yli 80 000 energiaremontin kokemuksella. Vakavaraisena yrityksenä olemme tukenasi myös asennuksen jälkeen ja saat meiltä myös huoltopalvelut. 

Ota yhteyttä »

Ota yhteyttä ja kysy tarjous aurinkopaneeleista ja yhteensopivasta latausasemasta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään!