Siirry sisältöön

Tapetilla päällystetty ilmalämpöpumppu sulautuu saunamökin sisustukseen

Sisustustoimittaja ja valokuvaaja Ilona Pietiläiselle kaunis sisustus on tärkeää niin kotona kuin mökillä.

Vastavalmistuneeseen saunamökkiin Ilona valitsi Toshiba Haori DESIGN 25 -ilmalämpöpumpun ja päällysti sen samalla tapetilla kuin saunamökin efektiseinän.

Toiveena kaunis tapetilla päällystetty ilmalämpöpumppu

Sisustusalalla työskentelevälle Ilona Pietiläiselle ilmalämpöpumput ovat tulleet tutuiksi työn kautta erilaisista sisustuskohteista. Kun omalle mökkitontille rakennettavaan saunamökkiin mietittiin lämmitysratkaisuja, Ilonalla oli selkeä toive:

– Jos on laitettava ilmalämpöpumppu, niin sen on oltava nätti. Töissä on toisinaan tullut vastaan kankaalla tai tapetilla päällystettyjä ilmalämpöpumppuja, jotka sopivat hyvin sisustukseen. Sellainen alkoi kiinnostaa minuakin.

– En ole törmännyt muihin päällystettäviin ilmalämpöpumppuihin kuin Toshiba Haori DESIGNiin. Valinta olikin siksi todella helppo, Ilona kertoo.

“Tapetilla päällystetty Haori Design -ilmalämpöpumppu on oikeasti huomaamaton”

Ilmalämpöpumppu mahdollistaa saunamökin käytön vuoden ympäri

Ilonan perheen 24-neliöiseen saunamökkiin valittiin viilentävä ja lämmittävä ilmalämpöpumppu Toshiba Haori DESIGN 25.

Kylminä vuodenaikoina lämpöpumppu toimii kamiinan kaverina ja levittää sen lämpöä sisätiloissa. Kesällä saunatiloista puskeva lämpö puolestaan pysyy kurissa viilennyksellä. Toshiba Haori Design käy uudella, ympäristöystävällisellä R32-kylmäaineella.

– Saunamökillä nukkuminen olisi kesällä mahdotonta varsinkin meidän koiran kanssa, tuumii Ilona.

– Nyt kun sää on viilentynyt, käynnistämme ilmalämpöpumpun etäohjauksella vähän ennen kuin lähdemme ajamaan mökille. Vaikka lattialämmitys on säädetty alhaisimpaan lämpöön silloin kun emme ole paikalla, niin ilmalämpöpumppu antaa täyden lämmön.

Lue myös: Tältä näyttää Toshiba Haori DESIGN Ellen Jokikunnaksen kotona

Kaareva ilmalämpöpumppu on helppo päällystää tapetilla

Ilonan saunamökin ilmalämpöpumppu sai tapettipäällisen samalla kun saunamökin hirsiseiniä tapetoitiin. Kaarevan muodon ansiosta Toshiba Haori DESIGN -ilmalämpöpumppu on helppo päällystää mieleisekseen tapetilla tai kankaalla.

– Ilmalämpöpumpun päällystäminen tapetilla oli helppoa, ja nyt ilmalämpöpumppu on oikeasti huomaamaton. Niin oli myös LämpöYkkösen asentaja, joka hoiti homman nopeasti ja ilman sotkua, Ilona nauraa.

Ilonan vinkit ilmalämpöpumpun päällystämiseen

  • Mallaa ennen tapetin kiinnittämistä, miltä leikattu tapetti näyttää sekä ilmalämpöpumpun päällä että seinää vasten.
  • Ole tarkkana kuviollisen tapetin kanssa ja varmista, että tapetin kuviot kohtaavat saumattomasti.
  • Kiinnitä tapetti liiman sijasta tapettiliisterillä! Silloin saat tapetin irrotettua helposti myöhemmin ilman että ilmalämpöpumppuun jää jälkiä.

Kun kiinnität tapetin tapettiliisterillä, niin saat sen irrotettua helposti myöhemmin, Ilona vinkkaa.

Lue myös: Toshiba Haori DESIGN on jokaisen sisustajan unelma – katso kaavat ja ompele mieleisesi kangas ilmalämpöpumpun verhoiluun!

Pyydä tarjous sinulle sopivasta ilmalämpöpumpusta!

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)