Siirry sisältöön

Pielaveden kirkko

Pielaveden kirkkoon ekologinen lämmitysmuoto

Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan 27.8.2013 päättänyt tilata Pielaveden kirkon lämmitysjärjestelmän muutostyön Lämpöykkönen Oy:ltä hintaan 321.000,00 € (sis. alv 24 %).

Lämmitys toteutetaan ilmalämmitteisellä lämmitysjärjestelmällä. Lämmönluovutuslaitteina toimivat tilaan teknisesti ja esteettisesti sopivat puhallinkonvektorit ja matalalämpöradiaattorit. Puhallinkonvektoreilla laitekustannusten suhde luovutettavaan lämmitystehoon on edullisempi kuin radiaattoreilla. Puhallinkonvektori soveltuu suuren tilan lämmittämiseen. Puhallinkonvektorit mitoitetaan tehontarpeen mukaan niin, että laite toimii hiljaisella äänellä, lisäksi laitteiden käytönaikainen ohjaus tehdään helpoksi.

Matalalla kiertoveden lämpötilalla saadaan maalämmöstä paras hyötysuhde (lämpökerroin), lisäksi matala lämpötila ei kerrosta korkeassakaan tilassa. Käytännössä on päästy korkeassa kirkkosalissa jopa 2 oC:n kerrostumaan katon ja oleskelukorkeuden välillä kovilla -30 oC:n pakkasilla. Lämmönkeruu tehdään kirkon viereen porattavilla lämpökaivoilla.

Pielaveden kirkon sähkölämmityskulut ovat vuodessa n. 50.000,00 € ja sähkölämmityslaitteisto tulisi muutoinkin lähivuosina uusittavaksi. Investoinnin takaisinmaksuajaksi lasketaan noin 5 vuotta.

Kohteen perustiedot

Kohde: Pielaveden kirkko
Paikkakunta: Pielavesi
Rakennusvuodet: 1878
Lämmitettävä pinta-ala yhteensä: 1000 m2
Aikaisempi kulutus: n. 270 000 kWh / vuosi

Saneeraus: Maalämpö ja sähkökattila. Lämmönlähteenä porakaivot. Kohteeseen rakennettiin patteriverkosto. Patteriverkosto koostuu normaaleista matalalämpöradiaattoreista, sekä puhallinkonvektoreista.
Maalämpöpumpun sähkönkulutus: 91 457 kWh / vuosi
Laitteisto: Oilon RE 85 + 42kW sähkökattila
Lämpökaivot: 7 kpl, syvyys 250 m / kpl

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme. Kerromme mielellämme lisää.

Tommi Urpilainen

Tuotepäällikkö, B2B

tommi.urpilainen(a)lampoykkonen.fi

0400 618 725

Johannes Koivisto

Myyntipäällikkö, Yritysmyynti, Pohjois-Suomi, Pohjanmaa

johannes.koivisto(a)lampoykkonen.fi

040 965 7184

Raoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen