Siirry sisältöön

Porin Elementtitehdas

Porin Elementtitehdas sai 30 % säästöt öljynkulutuksessa ja tasaiset tuotanto-olosuhteet

Jo vuodesta 1997 asti toiminut Porin Elementtitehdas Oy valmistaa asiakkaan tarpeeseen sopivia betonielementtejä erilaisiin rakennuskohteisiin. Tuotteiden laatu on yritykselle kunnia-asia, johon panostetaan jatkuvasti esimerkiksi toimintaprosesseja ja henkilöstön osaamista kehittämällä.

Lämpöykkösen kanssa Porin Elementtitehdas lähti yhteistyöhön saadakseen säästöjä lämmityskustannuksissa ja kehittääkseen lisäksi tuotantotilojen olosuhteita miellyttävämmiksi. Tehtaaseen asennettiin ilmalämpöpumput, jotka lämmittävät ja viilentävät tiloja tasaisesti sekä kustannustehokkaasti.

Kehitystoimenpiteet tehtiin palvelusopimuksen puitteissa, jossa tavoitteena on nimenomaan säästöjen aikaansaaminen. Isossa tehtaassa, joka tähän asti oli lämmennyt kokonaan öljyllä, tähän olikin erinomaiset mahdollisuudet.

Porin Elementtitehtaalla työnjohtajana toimivan Seppo Sjögrenin mukaan tehtaalla oli suuren öljynkulutuksen lisäksi myös muita haasteita, joihin haettiin ratkaisua. Esimerkiksi lämpötilat vaihtelivat enemmän kuin olisi ollut toivottavaa ja välillä polttimet pettivät.

“Sitten saimme varmat ja toimivat pelit Lämpöykköseltä”, Sjögren toteaa.

Energiatehokasta, helppoa ja mukavaa

Tavoite öljyn kulutuksen ja lämmityskulujen pienentämisestä on toteutunut hienosti jo alkumetreiltä lähtien. Kun aiemmin öljyä kului kahdessa eri tehtaassa yhteensä noin 55 000 litraa vuodessa, nyt määrä on tuntuvasti pienempi.

“Pumppujen asentamisen jälkeen olemme huomanneet, että säästö öljynkulutuksessa on ollut noin 30 prosentin luokkaa”, Sjögren kertoo.

Lisäksi uusi lämmitysjärjestelmä on tuonut sujuvuutta arkeen ja laitteiden käyttö on onnistunut ilman vaivannäköä.

“Lämpöykkönen ja heidän asentamansa pumput ovat helpottaneet minun työtäni. Kun tulen aamusta töihin, voin laittaa ne isommalle ja illalla taas pienemmälle. Säätäminen tapahtuu helposti seinässä olevien paneeleiden avulla”, Sjögren sanoo.

“Pumppujen asentaminen on hyödyttänyt myös meidän työntekijöitämme. Olosuhteet pysyvät nyt tasaisina: voimme viilentää tiloja kesällä ja saamme lämpimämpää talvella.”

Bonuksena ympäristöystävällisyyttä ja varmuutta betonin laadunhallintaan

Öljynkulutuksen pienentämisessä on taloudellisten säästöjen lisäksi aina mukana myös ympäristönäkökulma. Kun Porin Elementtitehtaan lämmitysmuoto muuttui vähemmän ympäristöä kuormittavaksi, saatiin leikattua tuotannon aiheuttamaa hiilidioksidikuormaa. Myös tämä näkökulma oli yritykselle tärkeä.

Tuotantotilojen olosuhteiden parantaminen puolestaan vaikutti positiivisesti paitsi työntekijöiden viihtyvyyteen myös valmistettavien betonituotteiden laatuun. Tasainen lämpötila edistää betonin kuivumista ja varmistaa vielä aiempaa paremmin sen, että lopputulos on tasalaatuinen.

Muutos toi siis Porin Elementtitehtaalle hyötyjä monella tasolla. Yrityksessä on oltu kaikin puolin tyytyväisiä myös käytännön yhteistyöhön Lämpöykkösen kanssa.

“Voin suositella Lämpöykkösen palveluita myös muille toimijoille. Yhteistyö on ollut hyvää”, Sjögren kiteyttää.

Katso videolta, mitä Porin elementtitehtaan edustaja kertoo yhteistyöstä!

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Lämpöykkönen