Nappaa lämpö talteen talon poistoilmasta

Poistoilmalämpöpumppu sopii parhaiten matalaenergia tai passiivitasoiseen uudistaloon

Poistoilmalämpöpumppu toimii parhaalla tavalla rakennusvaiheessa oleviin matalaenergia tai passiivitaloihin, koska niiden tilojen lämmitys ei vaadi suuria energiamääriä vuositasolla. Poistoilmalämpöpumppu voi olla hyvä vaihtoehto myös pienen teknisen tilan omaaviin kiinteistöihin, sillä poistoilmalämpöpumppu ajaa myös ilmanvaihtolaitteen tehtävän.

Poistoilmalämpöpumppua harkitessa tulee kiinteistön suunnitteluvaiheessa laskea tarkasti, että lämpöpumpun sekä ilmanvaihdon tehot riittävät toteuttamaan toivottua lämmöntalteenottoa.

Poistoilmalämpöpumpun toimintaperiaate:

Lämmönlähteenä on talosta poistettava sisäilma. Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa poistettavasta ilmasta ilmanvaihtoputkiston kautta. Pumppu siirtää lämmön tarpeen mukaan tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

 

Poistoilmalämpöpumppu vaatii toimintaansa poistoilmakanaviston tai tulo-poistoilmanvaihtokanaviston.

Taloissa, joissa on poistoilmapumppu ei tarvita erillista ilmanvaihtokonetta tai LTO-laitetta, mikä tekee laitteesta erittäin hyvän vaihtoehdon kun teknisen tilan neliöt ovat pienet.

Poistoilmalämpöpumppu on kompakti päälämmönlähde

Poistoilmalämpöpumpun rinnalle kannattaa suunnitella myös toinen lämmönlähde, jotta tarvittavan lisälämmön tuotto ei painottuisi poistoilmalämpöpumpun vesivaraajan tai kompressorin sähkövastuksille, mikä käytännössä nostaa ostetun sähkön määrää ja voi kasvattaa merkittävästi kiinteistön kokonaisenergiakuluja.

Liiallista sähkövastuslämmittämistä voit välttää toisella lisälämmönlähteellä, kuten takalla tai ilmalämpöpumpulla.

Haluan tarjouksen tuotteesta poistoilmalämpöpumppu

Jätäthän oheisen lomakkeen kautta yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivän kuluessa.

Voit mainita lomakkeen Lisätietoa viilennys ja lämmitystarpeesta -sarakkeeseen, olevasi kiinnostunut poistoilmalämpöpumpusta.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)