Tuota puhdasta energiaa kannattavasti aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelin avulla saat uusiutuvaa energiaa suoraan omaan käyttöösi, säästät sähkölaskussasi ja nostat kotisi arvoa sijoituksella, joka tuottaa pitkäaikaista arvoa.

Meiltä saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna omakotitaloon ja vapaa-ajan asuntoosi eri puolilla Suomea. Voit ottaa yhteyttä aurinkomyynti@lampoykkonen.fi tai täyttämällä alta tarjouspyyntölomakkeen.

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Omavaraisempaa energiaa aurinkopaneeleilla lähes kaikkiin kodin sähkön tarpeisiin

Aurinkopaneeli on käytännössä uusiutuvaa energiaa tuottava hiljainen voimala, joka toimii katollasi.  Aurinkosähköjärjestelmä koostuu aurinkopaneeleista ja invertteristä, joka muuttaa sähkön verkkokelpoiseksi. 

Aurinkosähköjärjestelmän akustojen avulla voit puolestaan varastoida energiaa ja käyttää sitä joustavasti myös auringon laskettua.

Voit hyödyntää aurinkosähköä käytännössä kaikissa kodin askareissa, joissa tarvitset sähköä. Erityisen kannattavaa on käyttää aurinkosähköä käyttöveden lämmitykseen, lattialämmitykseen, viilennykseen sekä sähkö- ja hybridiautojen lataukseen.

Timo R. kokemus LämpöYkkösen toimittamista aurinkopaneeleista

“Erinomainen tarjousprosessi, aikataulussa tehty toteutus ja osaavat ammattilaiset asennusta tekemässä.”

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

 • Leikkaa sähkölaskuasi ja nosta omavaraisuuttasi.
  Aurinkosähkön säästöt syntyvät siitä, kun voit korvata ostettua energiaa itse tuottamallasi sähköllä. Tätä kautta kuukausittainen sähkölaskusi pienenee. Samalla säästät myös sähkönsiirron kuluissa.
 • Pienennä asumisen hiilijalanjälkeäsi.
  Aurinkopaneelin tuottama sähkö on uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa, jota ei voi ylikuluttaa kuten ehtyviä luonnonvaroja.

  Aurinkosähkön hiilijalanjälki on moneen muuhun energiamuotoon verratessa pienimpiä. 
  Suuri osa suomalaisen hiilijalanjäljestä muodostuu kodin energiavalinnoista, joten aurinkoenergian avulla voit pienentää asumisen päästöjä konkreettisesti ja pitkään vaikuttavalla tavalla.
 • Puhtaan energian sijoitus 
  Aurinkopaneeli tarjoaa vakaata tuottoa vuodesta toiseen ja järjestelmä alkaa maksamaan itseään takaisin nopeasti.

  Aurinkosähkö tarjoaa turvaa etenkin aikoina, kun sähkön hinnat vaihtelevat. Jos tuotat aurinkosähköä yli tarpeidesi, voit myydä ylimääräisen sähkön verkkoon tai varastoida sen akustoihin. 

  Arvioiden mukaan aurinkosähkö on tulevaisuudessa yksi halvimpia energiamuotoja.”
 • Nosta kiinteistösi arvoa 
  Omakotitalon aurinkopaneelit nostavat vanhankin kiinteistön arvoa lähes varmuudella, kun ne on asennettu laadukkaasti ja huollettu oikein. Aurinkosähköjärjestelmä parantaa talon energiatehokkuutta ja omavaraisuutta, mikä on tärkeä myyntivaltti asuntomarkkinoilla.
 • Varastoi energiaa ja käytä sitä joustavasti
  Kun hankit aurinkosähköjärjestelmän akustot, voit käyttää niihin varastoitua energiaa myös valoisan ajan ulkopuolella ja hyödyntää itse tuotettua sähköä maksimaalisesti.
Käsi koskettaa aurinkopaneeleja auringonlaskun aikaan.
Parhaina tuottokuukausina kesä-, heinä- ja elokuussa on mahdollista täyttää kaikki kodin sähkön tarpeet aurinkoenergialla.

“Aurinkopaneelien keskimääräinen tuotto on 10-30 % sähkön tarpeestasi, kun järjestelmä on mitoitettu ja sijoiteltu optimaalisesti”

Aurinkopaneeleita valitessa ei ole kyse vain laitteista. Laadukkaasti asennetut, oikein mitoitetut ja huolletut aurinkopaneelit varmistavat parhaan tuoton ja vastineen investoinnillesi.

Kaikki asennuksesta käyttövalmiuteen

Kattava takuu & vastuu työnjäljestä

Huoltopalvelu & tarkastukset

Et ole yksin jatkossakaan

Asiantuntijanasi

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista!

On tärkeää varmistaa, että aurinkopaneeleilla on ulkopuolinen tae laadusta.

Tier 1 on kansainvälisesti tunnustettu ja riippumaton luokitus, joka myönnetään ainoastaan aurinkopaneelien valmistajille, jotka ovat taloudellisesti vakaita ja jotka voivat tarjota tuotteilleen 20–30 vuoden takuun.

Käytämme vain Tier 1 -luokituksen aurinkopaneeleita, jotka ovat markkinoiden luotettavimpia. Mikäli tarpeesi muuttuvat myöhemmin, voimme laajentaa asentamaamme järjestelmää. 

Myymämme akustot ovat turvallisia ja täyttävät vaaditut sertifikaatit ja testauskäytännöt.

Paremmin kuin monet uskovat! 

Suomessa parhaat tuottokuukaudet sijoittuvat maalis-lokakuun ajalle ja tarkemmin kesäkuukausille. On tärkeää huomata, että tuotto perustuu päivänvaloon, joten paneelit toimivat myös silloin, kun aurinko ei paista niihin suoraan. 

Aurinkopaneeli toimii Etelä-Suomesta Lappiin saakka. Etelä-Suomen auringon kokonaissäteilymäärä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa. Auringon vuotuinen säteilymäärä vaakasuoralle pinnalle on Helsingissä noin 980 kWh/m2 ja Sodankylässä  noin 790 kWh/m2 Ilmatieteen laitoksen testivuoden mukaan. (Lähde: Motiva).

Aurinkopaneelien mitoituksessa tulee huomioida mm. katon pinta-ala, katolla sijaitsevat rakenteet ja huoltokohteet sekä suuntaus. On tärkeää mitoittaa järjestelmä vastaamaan tulevaisuuden tarpeistasi: oletko aikeissa vaihtaa lämmitysjärjestelmää tai haluatko ladata myös sähköautoa aurinkoenergialla?

Aurinkopaneelien määrää sinun ei kuitenkaan tarvitse pähkäillä yksin, sillä käymme paikan päällä laskemassa, mikä määrä paneeleita on sinun tarpeisiisi sopiva.

Aurinkopaneelimme sopivat erilaisille kattotyypeille, niin omakotitaloihin kuin vapaa-ajan asuntoihin. Lämmitysjärjestelmäsi voi olla lähes mikä vain, ja paneelit ovat erityisen hyvä valinta suorasähkön tai öljylämmityksen tueksi. 

Tarjoamme OnGrid-aurinkopaneeleita, jotka soveltuvat kohteisiin, jotka on jo liitetty sähköverkkoon.

Voit hakea kotitalousvähennystä aurinkopaneelin asennustyön osuudesta, mikä on rahanarvoinen etu verotuksessa – kysy lisää verottajalta! Kotitaloudet voivat hakea myös ARA:n energia-avustusta 2020-2023.

Akustojen avulla saat enemmän irti aurinkosähkön tuotannosta. Voit varastoida akustoon energiaa, joka muutoin menisi myyntiin, ja käyttää sen kotisi sähkön tarpeisiin valoisan ajan ulkopuolellakin. Voit myös ladata akustot sähköverkossa ja hyödyntää energiaa silloin, kun se on pörssisähkön tuntihintojen perusteella kannattavinta.

Mikäli aurinkopaneeli tuottaa sähköä enemmän kuin omiin tarpeisiisi, voit myös  myydä ylijäämäsähkön verkkoon, kun teet sopimuksen energiayhtiön kanssa.

Useimmiten aurinkopaneelin asentaminen omakotitaloon ei vaadi erillisiä lupia, mutta on hyvä varmistaa asia oman kunnan rakennusvalvonnalta. Lupavaatimukset voivat vaihdella kuntien välillä.

Aurinkopaneelin asentaminen voi vaatia toimenpideluvan kunnan rakennusvalvonnalta, mikäli lopputulos vaikuttaa merkittävästi kaupunkikuvaan tai ympäristöön, tai jos kohde on esimerkiksi suojeltu.

Aurinkopaneeleita ja aurinkosähköjärjestelmää tarvitsee tarkastaa ja huoltaa kuten muitakin kodin sähkölaitteistoja. Olennainen osa jatkuvaa huoltoa on puhtaanapito ja koko järjestelmän silmämääräiset tarkastukset. 

Meiltä saat myös aurinkopaneelien huoltopalvelun ja neuvontaa, mikä varmistaa laitteiston pitkää elinkaarta ja turvallisuutta.

Ota meihin yhteyttä täyttämällä tämän sivun lomake tai täytä aurinkopaneelin hintalaskuri, josta saat alustavan aurinkopaneelien tarjouksen kohteeseesi.

2. Etäkartoitus

 Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Etäkartoituksen aikana asiantuntijamme varmistaa, että aurinkopaneelien tarjouksemme on räätälöity kohteeseenne.

3. Kohdevierailu

Asiantuntijamme tulee vierailulle paikan päälle, ja kartoittaa työmaahan liittyviä seikkoja sekä varmistaa aurinkopaneelitarjouksen.

Asennamme järjestelmän sovittuna ajankohtana, siistimme jälkemme ja saat käyttöopastuksen. Asennus vie 1–2 päivää.

5. Asiakassuhde

 Tekninen tukemme on tavoitettavissa asennuksen jälkeen ja voit aina soittaa meille.

Muutama pieni askel ja sinulla on oma aurinkovoimalasi.

Paras tapa lähteä aurinkopaneeliratkaisun suunnittelussa liikkeelle on jättää tarjouspyyntö oheisen lomakkeen kautta. Myyjämme ottaa yhteyttä 1–2 arkipäivän kuluessa.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)