Siirry sisältöön

Kolme erilaista taloa – kaikkiin merkittävät säästöt

Lämpöpumppumiehen vertailussa kolmen erilaisen kohteen toteutuneet säästöt

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Videolla Lämpöpumppumies käy arvontojen ohella läpi kolme erilaista pientalokohdetta, joihin on asennettu maalämpö tai ilma-vesilämpöpumppu. Kaikissa kohteissa toteutuneet säästöt muodostuivat merkittäviksi suhteessa lähtötilanteeseen, vaikka alkuperäiset lämmitysjärjestelmät poikkesivatkin toisistaan – puu-, sähkö- ja öljylämmitys. Myös huolettomuus ja esimerkiksi nykyaikaisten lämpöpumppujen hiljaisuus saivat asiakkaissa huomiota toivottujen säästöjen lisäksi.

Maalämmön ja ilma-vesilämpöpumppujen keskeinen ero syntyy siitä, että ensimmäisessä vaihtoehdossa lämpö saadaan tuotettua maasta, jälkimmäisessä ilmasta. Maalämmön etuna on tasainen lämmöntuottopotentiaali ja vaatimuksena luvanvaraisuus, ilma-vesilämpöpumpuilla korostuu edullisempi investointi sekä käyttöönoton helppous – ei tarvita esimerkiksi lupia tai porakaivoja.

Ilma-vesilämpöpumppu on kirinyt suosiossa maalämmön rinnalle

Perinteisesti maalämpö on ollut valituin lämpöpumpputyyppi haettaessa energiatehokkuutta vesikiertoisissa lämmitysjärjestelmissä. Lue lisää maalämmön sähkönkulutuksesta. Kuitenkin jo useana vuonna ilma-vesilämpöpumpun markkinakehitys on ollut nopeampaa kuin maalämmön – viime vuonna niitä myytiin Suomessa jo pientaloihin maalämpöä enemmän. Linkin videolta voit kuunnella Viessmann Oy:n toimitusjohtaja Pasi Hirvijärven ajatuksia aiheen tiimoilta:Ilma-vesilämpöpumppu – Lämpöpumppu LIVE.

Lämpöykkönen