Siirry sisältöön

LämpöYkkönen tuo markkinoille tekoälypohjaisen palvelun – auttaa kuluttajaa optimoimaan lämpöpumpun käyttöä pörssisähkön hinnan vaihtelujen mukaan

LämpöYkkönen tuo markkinoille tekoälypohjaisen lämpöpumpun ohjauksen yhteistyössä kotimaisen innovaatioyrityksen Kapacity.io:n kanssa. Älykäs ohjaus optimoi lämpöpumpun käyttöä huomioiden kodin kulutusprofiilin, ennakoiden sääennusteet sekä sähkön spot-hintaan perustuvan hinnoitteluohjauksen.

Energiahintojen vaihtelu on luonut kotitalouksille tarpeen optimoida omaa energiankulutustaan tuntikohtaisesti ja tulevaisuudessa jopa varttitasolla.

LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakosken mukaan pilottihankkeissa on kyetty todentamaan, että lämpöpumpuilla lämmitettävissä taloissa voidaan älykkäällä ohjauksella saada aikaan jopa 5–25 % energiatehokkuushyötyjä koko vuoden kulutuksesta.

Parhaat hyödyt saavutetaan muuttuvahintaisilla sähkösopimuksilla, eli niin sanotuilla pörssisähkösopimuksilla, tällöin älykäs ohjaus keskittää lämpöpumppujen käytön sille ajalle, kun sähkönhinta on edullisinta.

Myös kiinteähintaisten sopimusten asiakkaat hyötyvät tekoälypohjaisesta ohjauksesta. Palvelu auttaa heitä tehostamaan sähkönkulutusta, jolloin he käyttävät määrällisesti vähemmän sähköä ja maksavat näin ollen aiempaa pienempiä sähkölaskuja.

Älykkään ohjauksen kaltaiset digitaaliset ratkaisut automatisoivat kotitalouksien energiankäyttöä – tarpeen tullen lykkäävät tai painottavat sitä sähkön hinnan vaihdellessa. Tekoäly oppii talon energiankäyttöprofiilin ja alkaa käyttää lämpöpumppua sen mukaisesti.

Näiden ratkaisujen avulla kotitalouksista tulee osa Suomen energiainfraa, ja niillä tulee olemaan merkittävä rooli sähkömarkkinoiden tasapainottajana.

Energiankulutuksen optimointiin tähtäävä Älykäs ohjaus -palvelu on saatavilla LämpöYkkösen omille uusille ja vanhoille lämpöpumpun hankkineille asiakkaille tietyin merkki- ja laitetyyppirajauksin osana huolenpitosopimuksia.

Yhteyshenkilöt

Tomi Hautakoski

Liiketoimintajohtaja, Ilmalämpöpumput ja lämmitysurakat

tomi.hautakoski(a)lampoykkonen.fi

Kuvat

LämpöYkkönen Älykäs ohjaus -palvelu Lataa

jpeg 182.00 kb

LämpöYkkönen, Älykäs ohjaus -palvelu Lataa

jpeg 124.55 kb

Veli-Matti Hautakoski, toimitusjohtaja, LämpöYkkönen Lataa

jpeg 315.08 kb

Liitteet

LämpöYkkönen_Älykäs ohjaus_Lehdistötiedote 05092023 V2 Lataa

docx 26.66 kb

Linkit

Blogikirjoitus
Tuotesivu

Tietoja julkaisijasta

LämpöYkkönen Oy on energiatehokkaita lämmitys- ja viilennysratkaisuja tarjoava yritys, joka työllistää noin 250 henkeä eri puolella Suomea. LämpöYkkönen asentaa ja huoltaa vuosittain yli 20 000 lämpöpumppua. Asiakkaita ovat kotitaloudet, taloyhtiöt, yritykset ja julkisen sektorin toimijat. LämpöYkkösen tavoite on tuottaa yhdessä asiakkaidensa kanssa uusiutuvaa energiaa suuren ydinvoimalan verran vuoteen 2030 mennessä. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 52 miljoonaa euroa. www.lampoykkonen.fi

Lämpöykkönen