Siirry sisältöön

Näitä hyötyjä lämmitysratkaisun tehneet henkilöt arvostavat

Kotinsa, työtilojensa tai vapaa-ajan asuntonsa lämmitysratkaisuun investoineiden henkilöiden suurimmat hyödyt liittyvät asumismukavuuteen ja elämisen laatuun.

LämpöYkkösen maalis–huhtikuussa 2017 teettämässä asiakasarvokyselyssä kartoitettiin lämmitysratkaisun tehneiden asiakkaiden saamia hyötyjä. Suurimmiksi hyödyiksi nähtiin asumismukavuuteen liittyvät tekijät (267 mainintaa). Seuraavaksi eniten arvostettiin lämmitysratkaisujen tuomaa energiatehokkuutta ja kustannussäästöjä (205 mainintaa). Alla poimintoja vastauksista.

”Sähkölaskuni puolittui.” (maalämpö)

”Hyvä tasainen lämpö, pienellä sähkönkulutuksella, helppoutta ja aikaa nauttia kotona olemisesta.” (Ilma-vesilämpöpumppu, aikaisemmin puulämmitys tai suora sähkölämmitys)

”Kesällä yli 30 asteeseen noussut lämpötila laski ihanan viileäksi, pystyn olemaan asunnossani kesäisin!” (ilmalämpöpumppu)

”Asumismukavuus, kiinteistön arvonnousu on huomattavaa investointiin nähden.” (maalämpö)

”Ei tarvitse enää vahtia, että onko sitä lämmintä vettä vai ei. Pienten lasten kanssa paljon helpompaa elämä verrattuna puukeskuslämmitykseen.” (maalämpö)

”Sain asunnon paremmin myytyä.” (ilmalämpöpumppu)

Suurimat hyödyt liittyivät asumismukavuuden ja elämänlaadun lisääntymiseen. Tasainen lämpö, tehokas viilennys, lämmityksen huolettomuus ja helppous, lämpimän käyttöveden riittävyys ja lämmityksen etäohjattavuus mainittiin useissa eri vastauksissa.

”Rahaa säästyy.” (aurinkokeräin)

”Työtila pysyy viileänä aina, riippumatta ovatko laitteet kuinka kauan päällä tai onko ulkona millainen keli.” (ilmalämpöpumppu)

”Ilmalämpöpumpun hankinnan jälkeen sähkönkulutus pieneni 3 000–4 000 kWh.”

”Autotallin lämmityksestä talvella ei ole tullut sähkölaskuun lisäkustannuksia. Melkein siltikin pienempi lasku.” (ilmalämpöpumput)

”Huoleton ratkaisu kun olen usein pitkiä aikoja pois.” (maalämpö)

Haluatko alan parhaiden asiantuntijoiden ohjeet ja vinkit suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje >>

”Mukavuutta, etäohjauksella SIM kortin avulla ja mökkikauden pidentäminen.” (ilmalämpöpumppu)

”Talon energiankulutus laski noin 40 %, kun vanha öljykattila vaihtui varaajaan.” (ilma-vesilämpöpumppu oheislaitteena)

“Hiilijalanjälki pieneni. Ei olla riippuvaisia polttoaineen saannista.” (maalämpö)

”Pumpussa on myös ilmanpuhdistin, joka on osoittautunut hyväksi lisäominaisuudeksi.” (ilmalämpöpumppu)

“Koirat kiittäisivät kauniisti ILP:n tuomasta jäähdytyksestä kesäaikaan, jos osaisivat. Aurinko kun lämmittäisi – jopa kaihtimet suljettuina – taloa turhan kuumaksi, jos ILP ei puskisi lämpöä takaisin ulkoilmaan.”

Lämmitysratkaisut hyödyttivät välillisesti myös muita kuin hankinnan tehneitä. Hyötyjiksi nähtiin muun muassa työntekijät, asiakkaat, omat isovanhemmat, sukulaiset, yövieraat ja lemmikkieläimet.

”Helpottaa etenkin kesällä viilennystä, jota tarvitsen ms-tautini takia.” (ilmalämpöpumppu)

”Lämpö kiertää tasaisesti asunnossa ja kesähelteellä saa vaivattomasti viilennettyä huoneet. Sisäilma on selkeästi parempi eikä sähköpatterit käy jatkuvasti täysillä. Viihdyn entistä paremmin kotona ja se on minulle tärkeää, koti on maailman paras paikka.” (ilmalämpöpumppu)

“Työntekijät viihtyy, kun on lämmintä töissä.” (maalämpö)

”Lämmityskauden päivittäinen puilla lämmittäminen muuttui lähinnä saunapäivien työksi. Voimien heiketessä on turvauduttava helpotuksiin.” (maalämpö)

Osallistu ilmalämpö- ja maalämpöpumpun arvontaan >>

”Helpompi mennä talvellakin mökille, kun lämpiää nopeasti ja tasaisesti.” (ilmalämpöpumppu)

”Wohou….autotallista tuli olohuone.” (ilmalämpöpumppu)

”Lämmityskustannukset alenivat, lämmitysjärjestelmän huoltotyöt vähenivät ja stressi toimivuudesta hävisi.” (maalämpö)

”Sähkönkulutus vuodessa 30 000 kWh, putosi nyt 2 1000 kWh.” (kaksi ilmalämpöpumppua)

Lämmitysratkaisusta syntyneet kustannussäästöt olivat yksi vastaajien eniten arvostamista hyödyistä. Vastauksissa esiintyneistä tarkoista numeraalisista arvoista voi päätellä, että energiatehokkuutta mitataan ahkerasti lämmitysjärjestelmän hankinnan jälkeen.

”Ilmalämpöpumpun ansiosta sain nukuttua kesällä paremmin. Pumppu toi myös lisää elintasoa talviseen arkeen, sillä sähkölämmitteinen asuntoni tuntui kolkon viileältä aina pakkasten aikaan.”

“Mökin haju” katosi. Puun poltto väheni. Sähkölasku pieneni.” (ilmalämpöpumppu)

”Viilennyksen kerrostaloasuntoon” (ilmalämpöpumppu)

”Helpompi arki kun ei tarvitse puulämmittää. Ei haise savu.” (maalämpö)

Tutustu LämpöYkkösen hyödyt maksimoivaan elinkaaripalveluun >>

”Miellyttävä ja puhdas ilma. Kaikkien jaksaminen parani, koska öisin sai nukuttua ja päivisin kotona on mukava olla.” (ilmalämpöpumppu)

”Asumisviihtyisyys nousi arviolta 70 %. Lämmintä riittää nyt asunnossa tasaisesti ympäri vuorokauden kovillakin pakkasilla, samoin lämmintä käyttövettä.”

”Talon terveys säilyy. Siis talo pysyy kuivana, ei lahoa, arvo säilyy.” (ilmalämpöpumppu)

”Ympäristöasioita miettii nyt eri kantilta kuin ennen, kun huomasi miten paljon voi ratkaisuillaan vaikuttaa.” (maalämpö)

Vastauksissa tuli vahvasti esille myös ekologisen ratkaisun tekemisestä syntynyt ilo. Ympäristöystävällisen lämmitysratkaisun nähtiin vähentävän fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja suojelevan kotimaista luontoa.

”Varpaita ei palele, kun palaa saunasta sisätiloihin.” (ilmalämpöpumppu)

”Ilmasto kiittää.” (maalämpö)

”Nyt voimme matkustella ilman, että joutuu järjestämään talonmiehen lämmittämään talon.” (maalämpö)

”Peruslämpöä aina.” (ilmalämpöpumppu)

”Lämmityskulut pysyvät aisoissa, asumisviihtyvyys on huippuluokkaa.” (ilmalämpöpumppu)

”Kissa ainakin tykkää, koska ei ole kuuma. Naapurin kissakin tunkee sisälle kesällä.”

”Maalämpö on n. 2/3 edullisempi suoraa sähkölämmitystä.”

”Meillä on 1980 rakennettu omakotitalo, jossa on painovoimainen ilmankierto. Kun kylässä on vieraita enemmän, käytämme ilmalämpöpumppua ilman kieroon ja tarvittaessa viilennykseen. Isojen ikkunoiden takia, jolloin lämpö nousee herkästi yli 25 asteen. Sisäilman laatu on myös iän myötä tullut entistä tärkeämmäksi. Kesäisin pumppu on paljon käytössä viilennykseen, jotta yöllä saa nukuttua hyvin.”

Viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta tuovan lämmitysratkaisun nähtiin nostavan selvästi kiinteistön arvoa. Arvonnousu mainittiin niin omakotitaloissa kuin vapaa-ajanasunnoissakin.

”Talon arvo nousi viihtyisyyden myötä.” (maalämpö)

”Mökin lämmityksen säätö kotoa käsin on helpottanut, säästänyt energiaa, lisännyt mukavuutta mökille saavuttaessa.” (ilmalämpöpumppu)

”Lämpötilan hallinta nopeasti ja tehokkaasti. Enää ei tarvitse kärsiä helteestä kesäisin. Yläkerran makuuhuoneet saa viileäksi iltaisin ja voi nukkua ajoissa.” (ilmalämpöpumppu)

”Kenties ympärillä olevat mustikka ja sienimaastot säilyvät nyt puhtaampina.” (maalämpö)

”Melkoinen energian säästö, satoja euroja/vuosi.”(ilma-vesilämpöpumppu)

”Ilmalämpöpumppu on lämmönlähteenä aivan helmi! Sisäyksikkö jakaa lämpöä ympäri taloa ja tuntuu toimivan kelillä kuin kelillä. Painovoimaisen ilmanvaihdon vuoksi ilma ei juuri aiemmin kiertänyt. Energiansäästö huomattava, hankinnan todellakin huomasi sähkölaskussa. Sitoo myös hiukan pölyä ilmasta.”

”Paras päätös ikinä!” (maalämpö ja jäähdytykseen ilmalämpöpumppu)

Mitä mieltä asiakkaat ovat LämpöYkkösestä? Lue asiakaskyselyn kokonaisarvio tästä >>

Haluatko tietää, mikä lämmitysratkaisu sinulle sopii? Ota yhteyttä >>

 Kuvat: Shutterstock