Siirry sisältöön

Saana & Olli – Ilmalämpöpumppu tuo säästöä

Muotoilijapariskunta Saana Sipilän ja Olli Sallisen Toukolaakso -niminen koti tunnetaan Suomen kaunein koti -ohjelmasta, jonka se voitti vuonna 2021.

Paritalona toimiva vanha kyläkoulu on lämmennyt pattereilla, ekosähköllä ja puulla, muttanyt Saanan ja Ollin kotiin on asennettu myös ilmalämpöpumppu tuomaan säästöä ja lämpöä.

Toshiba Haori DESIGN 35-ilmalämpöpumpun linjakas muotoilu ja vaihdettava päälliskangas sopivat hyvin uutta ja vanhaa yhdistelevään kotiin

1914 rakennettu Ristimäen koulu Turussa on saanut uuden elämän, kun muotoilijat Saana ja Olli ovat ystäväpariskuntansa kanssa remontoineet vanhan hirsikoulun kahdeksi asunnoksi.

Saana ja Olli asustavat Toukolaakson toista puoliskoa pienen lapsensa kanssa. Ilmalämpöpumppu vanhaan taloon oli järkevä hankinta, ja valintaa tehdessä laitteen tyylikäs ulkonäkö oli pariskunnalle yksi kriteereistä.

– Tiesimme, että ilmalämpöpumppu olisi vanhaan taloon hyvä hankkia, mutta siinä vaiheessa, kun remontti valmistui, ei sopivaa ja tyylikästä laitetta ollut vielä tullut vastaan, Olli kertoo.

Toshiba Haori DESIGN 35 -laitteessa yhdistyvät Saanan ja Ollin mielestä laadukkuus sekä energiatehokkuus, sillä laitteen pääasiallinen tarve on lämmitys. Lisäksi laite on myös esteettisesti miellyttävä.

– Linjakas muotoilu ja vaihdettava päällinen olivat plussaa. Laitteessa valmiina oleva harmaa päälliskangas sopii hyvin yhteen meidän keittiön ja sohvan kanssa, pohjustaa Saana valintaa.

Ilmalämpöpumppu tuo säästöä ekosähkön ja pattereiden rinnalla

Toukolaakso lämpenee ekosähköllä, pattereilla ja puulla. Saana ja Olli tykkäävät käyttää puuta lämmitykseen, mutta usein viikonloppuisin tämä ei onnistu, kun perhe on muualla.

Ilmalämpöpumpun Toshiba Home AC Control WIFI-etäohjauksen avulla kotia voi lämmittää energiatehokkaasti, oli sitten kotona tai ei.

– Lämmitämme paljon puulla, mutta olemme paljon pois kotoa viikonloppuisin. Ilmalämpöpumpun avulla kotia on helppoa ja energiatehokasta lämmittää myös silloin, kun olemme poissa. Laite tiputtaa sähkönkulutusta huomattavasti ja säästää euroja, Olli tuumii.

Ilmalämpöpumppu tuo kotiin tasaista lämpöä, mutta samalla myös säästää lämmityskuluissa. Ilmalämpöpumppu voi sähkölämmitteisissä kodeissa laskea lämmityskuluja jopa 20–30 %.

Saana kertoo, että kotia on lämmitetty jo aiemmin melko niukasti, mutta perheenlisäyksen vuoksi lämpöä tarvitaan hieman lisää.

– Saimme lapsen vuoden 2021 marraskuussa. Olemme aiemmin kahdestaan eläneet melko viileässä kodissa, mutta nyt lapsen vuoksi kodin peruslämmön tulee olla hieman lämpimämpi. Ennen ilmalämpöpumppua meidän piti käyttää enemmän pattereita, mutta laitteen ansiosta pystymme hyödyntämään lämmitysenergiaa tehokkaammin.

“Ilmalämpöpumpun avulla kotia on helppoa ja energiatehokasta lämmittää myös silloin, kun olemme poissa. Laite tiputtaa sähkönkulutusta huomattavasti ja säästää euroja.”

Ilmalämpöpumppu asennettiin yhdistettyyn keittiö-olohuoneeseen

Toshiba Haori DESIGN 35 löysi paikkansa yhdistetystä tilasta, jossa on keittiö, ruokailutila ja talviolohuone. Näiden tilojen vierestä löytyy myös päämakuuhuone.

Muista tiloista vähennetään talvisin lämmitystä vanhalle talolle sopivasti. Koska korkea kivijalka pitää talon viileänä kesälläkin, oli lämmitys ensisijainen tarve. Ilmalämpöpumpun paikka osui pariskunnan mielestä nappiin.

– Meillä on korkeat huoneet, joten ilmalämpöpumpun avulla saadaan hyvin ilmaa kierrätettyä useampaakin huoneeseen. Keittiö-olohuoneen vieressä oleva makuuhuonekin lämpenee hyvin ilmalämpöpumpun avulla, pariskunta kertoo.

Laitteen paikka valittiin yhdessä LämpöYkkösen asentajan kanssa. Asennus sujui Saanan ja Ollin mielestä hyvin ja laitteen käyttö on helppoa perehdytyksen ansiosta.

Käytön opastuksessa käytiin läpi, mitä ohjelmia ei kannata käyttää ja miten laitteesta saa parhaimman hyödyn irti.

– Saimme olla huoletta, kun osaava asentaja hoiti asennuksen ripeästi ja asiallisesti, Saana ja Olli kertovat.

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.