X

Ilmalämpöpumppu haussa?
Näin ilmalämpöpumput säästävät energiaa

Ilmalämpöpumpulla voidaan lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti – energiaa säästäen. Ilmalämpöpumppu toimii samalla ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi ja miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi, riippuen siitä halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää. Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöjä olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästäsi riippumatta. Erityisen suuriin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Kun ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä, ilmalämpöpumpun hankintakustannus saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Saat miellyttävämmän, raikkaan sisäilman ja myös lattiat tuntuvat lämpimämmiltä.

LämpöYkkönen Oy edustaa markkinoiden johtavia ilmalämpöpumppumerkkejä. Tuotteet asennetaan takuutyönä hyvin koulutettujen ja serfioitujen asentajiemme toimesta. Asennus- ja huoltopalvelumme kattaa lähes koko maan. Laajan valikoiman ja asiantuntijamme avulla löydät omaan tilaasi ja tarpeisiisi juuri parhaiten sopivan ilmalämpöpumpun.

Pyydä tarjous »

Voiko ilmalämpöpumpulla lämmittää alle -20C ulkolämpötilassa?

Nykyaikaisilla ilmalämpöpumpuilla pystytään tuottamaan lämpöä jopa -30C pakkaselle asti. Koska ilmalämpöpumppu ottaa lämmön ulkoilmasta, sen lämmöntuottokyky kuitenkin pienenee selkeästi -20C jälkeen. Jos ilmalämpöpumppu mitoitetaan oikein ja se huolletaan säännöllisesti, ilmalämpöpumpulla voidaan lämmittää haluttu tila noin -15C asteen pakkaseen asti. Sen jälkeen on tilassa otettava lämmityksen avuksi päälämmitysjärjestelmä (esim. sähkö- tai öljylämmitys).

Voiko uutta ilmalämpöpumppua käyttää mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella?

Kyllä voi. Uusissa ilmalämpöpumpuissa on yleensä ylläpitolämpötila –toiminto, jolla ilmalämpöpumpun pyyntilämpötilaksi voidaan asettaa esim. +10C. Tällöin ilmalämpöpumppu pitää tilan lämpötilan noin +8 – +10C. Huom! sisälämpötila ei saa laskea alle +5C lämpötilan, muuten ilmalämpöpumppu ei toimi. Eli ko. tilassa pitää olla aina varalta sähköpatterit, joiden termostaatista säädetään lämpötilaksi noin +7C jolloin sähköpatteri lähtee päälle kun ilman lämpöpumppu ei pysty tuottamaan tarpeeksi lämpöä alle -15C lämpötilassa.

Voiko ilmalämpöpumpulla levittää takan tai lieden tuottamaa lämpöä?

Kyllä voi, jos ilmalämpöpumpussa on ns. takkatoiminto. Tällöin ilmalämpöpumppu voidaan asettaa kierrättämään takan tuottamaa ilmaa isommalle alueelle. Näin pistemäinen lämpö saadaan levitettyä laajemmalle ja samalla säästetään lämmityskuluissa isommalla alueella ja saadaan isompaan tilaan tasainen lämpö.

Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ei ole. Ilmalämpöpumpulla viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen. Tämä johtuu siitä, että lämmittämisessä tehdään esim. -10C ulkolämpötilasta +25 asteista ilmaa sisätiloihin ja viilentämisessä lämpötilaa lasketaan vain pari astetta, esim. +27C sisälämpötila lasketaan +25C asteeseen. Keskimäärin viilentäminen maksaa noin 0,30€ – 0,50€ per vuorokausi. Viilentäminen on tehokkainta jos ilmalämpöpumppu on koko ajan päällä ja pyyntilämpötila on sopiva, esim. +24C.

Miten ilmalämpöpumppu säästää eniten energiaa ja pienentää lämmityslaskuja

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu kompressoritekniikkaan, joka kuluttaa sähköä vähiten silloin kun kompressori on päällä mahdollisimman pitkiä jaksoja. Parhaat säästöt saadaan silloin kun pumppu toimii osateholla, eikä käy täysillä kierroksilla. Tämän takia parhaat säästöt saat seuraavalla tavalla:

6 VINKKIÄ ENERGIANSÄÄSTÖÖN ILMALÄMPÖPUMPULLA

1. Pidä ilmalämpöpumppu aina päällä. Jos pidät ilmalämpöpumppua päällä vain esim. iltaisin, ilmalämpöpumppu joutuu käyttämään täyttä tehoa jolloin kulutus on huomattavasti isompi.

2. Osta ilmalämpöpumppu ammattilaiselta, joka osaa mitoittaa sinulle oikean teholuokan ilmalämpöpumpun. Jos ilmalämpöpumppu on liian pienitehoinen, se käy täysillä kierroksilla koko ajan ja kuluttaa enempi sähköä ja laite vanhenee nopeammin. Jos pumppu taas on liian iso, se käy katkokäyntiä, jota voit verrata autolla ajamiseen kaupungissa. Jatkuvat kiihdytykset ja jarrutukset kuluttavat huomattavasti enempi energiaa ja myös tällöin laite vanhenee nopeammin.

3. Aseta päälämmönlähde noin 3-4C pienemmälle kuin ilmalämpöpumppu. Jos ilmalämpöpumpun pyyntilämpötila on +21C, säädä sähkö- tai öljylämmitys +18C lämpötilaan. Jos sinulla on vanhat huonosti toimivat termostaatit esim. pattereissa, laita patterit vaikka kokonaan pois päältä niin kauan kuin ilmalämpöpumpun lämpö riittää. Tällä varmistat että et käytä kahta lämmitysjärjestelmää yhtä aikaa.

4. Älä aseta ilmalämpöpumppua koskaan automaattitoiminnolle, joka pitää lämpötilan ”väkisin” pyydetyssä lämpötilassa. Esim. jos pyydät +22C lämpötilaa ja lämmität takkaa jolloin sisälämpötila nousee yli +22C, automaatti-toiminnolla ilmalämpöpumppu alkaa jäähdyttämään.

5. Huolla ilmalämpöpumppu ohjekirjan suositusten mukaisesti. Kaikkein tärkeintä on pitää ilmalämpöpumpun sisäyksikkö puhtaana, niin että sen sisälle ei ala kertymään pölyä. Jos pöly menee karkeiden suodatinten alla olevaan lämmönvaihtokennoon ja jämähtää sinne, ilmalämpöpumppu ei pysty luovuttamaan lämpöä niin tehokkaasti jolloin lämmittäminen ja viilentäminen tulee kalliimmaksi. Jos epäilet että tarvitset laitteellesi tehopuhdistusta, pyydä tarjous laitteen huollosta LämpöYkköseltä https://lampoykkonen.fi/huoltopyynto/ tai soita 020 749 7820 HelpDesk (auki 24/7).

Ilmalämpöpumppu : Ostajan opas

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa ilmalämpöpumpun hankkimisesta.

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa maalämmön hankkimisesta.

Pyydä tarjous >

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Ilmalämpöpumppujen DESIGNVIIKOT!HYÖDYNNÄ TARJOUKSET!
+

Ilmalämpöpumppujen DESIGNVIIKOT

Tarjoukset voimassa niin kauan kuin pumppuja riittää! Laitteita rajoitettu määrä.