Siirry sisältöön

Maalämpökaivon porauksen hinta – monen tekijän summa

Maalämpökaivon porauksen hinta on yksi yleisimmin hankintaa harkitsevia askarruttava kysymys. Lopullinen porauksen hinta riippuu porattavan tontin maaperästä, lopullisesta kaivon syvyydestä sekä poraukseen liittyvistä työvaiheista. Esimerkiksi 200 metriä syvän maalämpökaivon porauksen hinta on noin 7 000–10 000 euroa. Tarkan hinnan saat meiltä aina tarjouksen yhteydessä.

Maalämpökaivon poraus ja hinta pähkinänkuoressa

Maalämpökaivon porauksessa yksinkertaisuudessaan porataan maaperään syvä reikä, johon asennetaan keruuputket ja tämä kaivo yhdistetään maanalaisilla liitosputkilla talon sisällä olevaan maalämpöyksikköön. Nämä putket keräävät maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa, joka siirretään lämpöpumpun kautta kotisi lämmitysjärjestelmään. Lopullinen maalämpökaivon porauksen hinta muodostuu useamman osatekijän yhteisvaikutuksesta.

Maalämpökaivon porauksen hintaan vaikuttavat tekijät:

  • Maaperän tyyppi
  • Porauskohteen maantieteellinen sijainti
  • Tarvittavan lämmitystehon määrä
  • Kallioperän syvyys
  • Pohjaveden taso
  • Talon energian tarve.

Maalämpökaivon poraus onnistuu niin kesällä kuin talvellakin

Toisin kuin yleisesti luullaan maalämpökaivon poraus onnistuu ympärivuoden, sillä talvella voidaan käyttää erityistoimenpiteitä, kuten porausalueen lumen ja jään poisto sekä sulattaa jäätynyttä maata (kaivon ja teknisentilan läpivientialue) routamatoilla, jotta siirtoputki saadaan kaivettua maan alle. Näin ollen mikään vuodenaika ei ole este onnistuneelle maalämpökaivon poraukselle, eikä sillä ole vaikutuksia kokonaishintaan.

Osa haluaakin toteuttaa maalämpökaivon porauksen talvella, jotta piha- ja sen istutukset ovat suojassa kovan jään ja lumen alla. Maalämpökaivon poraushintaan ajankohdalla ei ole merkitystä, mutta talviaikaan asennusajan saa todennäköisesti paremmin toiveajankohdalle kuin kesäkautena.

Maalämpökaivo porataan vähintään 5–20 metrin päähän rakennuksista ja naapureiden porakaivoista, jotta kaivojen energiatehokkuus säilyy

Maalämpökaivon sijoittumisessa tulee huomioida myös kunnallistekniikan, kuten vesijohtojen ja viemärien sijainnit. Kaivon sijoittamisessa saattaa olla kuntakohtaisia vaatimuksia, joten paikalliset määräykset kannattaa varmistaa alueen rakennusvalvonnasta.

Maalämpökaivo ei vaikuta pihasi ulkonäköön – jopa kaivon pieni kansi voidaan jättää halutessasi piiloon maan alle

Valmis maalämpökaivo ei juuri näy maan pinnalla. Halutessasi pieni kaivon kansikin voi jäädä maan alle, kunhan sen sijainti vain merkitään hyvin talonseinään asennettavalla pienellä kyltillä. Maalämpöjärjestelmän näkyvin osa on itse maalämpöpumppu, jonka voit sijoittaa tekniseen tilaan tai osaksi kodinhoitohuonettasi.

Hanki maalämpöpumppu joka kestää katseita! Kauttamme järjestyy myös maalämpökaivon poraus osana kokonaispakettia!

  • Tutustu uuden ajan  IGLU® Aleut -maalämpöpumppuun
    Lämpöpumppu on energiatehokkuudeltaan luokkansa parhaimmistoa ja laitteen sisäänrakennettu Wi-Fi mahdollistaa etäohjauksen mistä vaan.
  • Tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöinen mobiiliohjaus nostavat käyttäjäkokemuksen uudelle tasolle, kun laitteen tulkinta on yksinkertaisuudessaan kolmen merkkivalon seurantaa.
  • Kauttamme saat sekä IGLU® Aleut -maalämpöpumput vesivaraajilla tai ilman. Saat tarkan maalämpökaivon porauksen hinnan tarjouksen yhteydessä.
Minkälaisia keruupiirejä maalämpökaivossa voi hyödyntää?

Maalämpökaivossa käytetään yleensä pystysuoria keruupiirejä, jotka menevät syvälle maahan. Keruupiiri voi olla myös vaakasuora, jos maata on tarpeeksi, mutta tämä vaatii laajan alueen ja on harvinaisempaa. Esim. yleisesti käytetty 400 metrin vaakapiiri vaatii n. 200 metrin uran, joka on n. 1,5 m leveä ja 1,2 m syvä. Syvyys riippuu toki hieman maantieteellisestä sijainnista (routaraja). Myös vesistöpiiri on mahdollinen ja siinä on sama periaate kuin vaakapiirissä, mutta tämä on huomattavasti harvinaisempaa.

Voiko maalämpökaivon jakaa naapurikiinteistön kanssa?

Teoriassa kyllä, mutta kaivon syvyyttä on tällöin kasvatettava molempien kiinteistöjen tarpeiden täyttämiseksi. Tämä vaatii tarkempia laskelmia ja sopimuksia osapuolten kesken.

Voiko maalämpökaivon syvyyden päättää itse?

Syvyys määräytyy rakennuksen lämmitystarpeen mukaan. Voit keskustella urakoitsijan kanssa eri vaihtoehdoista, mutta yleensä syvyyttä ei päätetä mielivaltaisesti, vaan se lasketaan mm. kiinteistön energiatehokkuuden perusteella.

Pitääkö maalämpökaivoa huoltaa tai korjata?

Maalämpökaivo on käytännössä huoltovapaa, koska siinä ei ole liikkuvia osia. Kuitenkin lämpöpumpun osat vaativat säännöllistä huoltoa, jotta järjestelmä pysyy tehokkaana ja pitkäikäisenä.

Maalämpökaivon porauksen hinta on aina kiinteistökohtainen kokonaiskustannus, joka koostuu monen tekijän yhteisvaikutuksesta. Käytännössä oman kaivon hintaa ei voi laskea naapurin toteutuneen projektin pohjalta vaan hinta-arvio tapahtuu aina kyseessä olevan kiinteistökokonaisuuden tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Meiltä saat aina tarjouksen yhteydessä tarkan hinnan.

LämpöYkkösen kautta saat tarjouksen maalämpöjärjestelmän sekä maalämpökaivon porauksesta hintoineen

LämpöYkkösen kautta saat kokonaispalvelun maalämpöjärjestelmän ja kaivon porauksesta. Etuna on, että saat koko järjestelmän yhdeltä toimijalta, joka takaa helpon asioinnin, selkeän hinnoittelun ja palvelun koko projektin ajan. Luotettavana ja vakaana lämpöpumppualan toimijana kykenemme tarjoamaan asiakkaillemme kilpailukykyiset takuut, joista olemme myös tulevaisuudessa vastaamassa.

Meillä on korkein AAA-luottoluokitus

LämpöYkkösen asiakkaana voit siis luottaa kokonaisvaltaisesti niin vahvaan asiantuntijuuteemme kuin pysyvyyteemme. Kaiken kaikkiaan AAA-luokitus on yksi tärkeä osoitus siitä, että toimimme vastuullisesti ja luomme yhdessä asiakkaiden kanssa positiivista energiaa pitkälle tulevaisuuteen.

Tarvetta maalämpölle? Jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme palaa sinulle asiaan

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen