Siirry sisältöön

Hybridilämmitys vähentää lämmityskuluja ja riippuvuutta yhdestä energiamuodosta

Hybridilämmitys vähentää lämmityskuluja ilman suuria remontteja tai investointikuluja. Rahoituksen avulla sinun ei tarvitse maksaa asennushetkellä laitehankinnasta mitään, mutta säästöä alkaa kertyä saman tien.

Haluatko vähentää lämmityskuluja, mutta ilman että koko lämmitysjärjestelmä täytyy muuttaa? Ratkaisu löytyy hybridilämmityksestä.

Hybridilämmitys elää kulta-aikaansa korkean energian hinnan aikana, jolloin laitehankinta maksaa itsensä takaisin ennätysajassa. Hankinta tuo kuitenkin säästöä vuosikausiksi eteenpäin.

Lue lisää lämpöpumpulla toteutettavan hybridilämmityksen hyödyistä!

Mikä on hybridilämmitys?

Hybridilämmitys tarkoittaa lämmitystapaa, jossa käytetään vähintään kahta eri energiamuotoa toisiaan tukien.

Lämmönlähteet voivat olla esimerkiksi takka, lämpöpumppu, öljykattila tai aurinkokeräimet. Se, kuinka paljon kumpaakin lämmönlähdettä käytetään, riippuu esimerkiksi talon koosta ja siitä, eletäänkö lämmityskautta.

Lämmityskaudella lämpöpumppua kannattaa pitää jatkuvasti päällä, jolloin päälämmönlähdettä tarvitaan eniten vain kovimmilla pakkasilla. Vuorokaudenajoilla voi myös optimoida järjestelmää: pörssisähköä käytettäessä esimerkiksi ilmalämpöpumpun tehokkuutta voi ohjata suuremmalle öisin, jolloin sähkö on halvempaa.

Kun asennamme hybridilämmityksen, lämpöpumput toimivat automaattisesti nykyisen järjestelmän kanssa, eikä niitä ei tarvitse kytkeä päälle ja pois päivittäin. Myös sähkökatkon jälkeen laitteet käynnistyvät itsestään.

Hybridilämmitys yhdistää kahden lämmitysmuodon parhaat puolet.

Hybridilämpöä helposti: Lämpöpumppu nykyisen lämmitystavan rinnalle

Hybridiratkaisun toteuttaminen lämpöpumpun asentamisella on varma tapa lisätä kodin energiatehokkuutta.

Kustannustehokkain tapa toteuttaa hybridilämmitys on asentaa ilmalämpöpumppu, joka sopii pientaloon lämmitysjärjestelmästä riippumatta.

Ilmalämpöpumppu on erityisen tehokas suorasähköllä lämpiävissä pientaloissa. Sen avulla voit korvata suoraan useita sähköpattereita tai lattialämmityspiirejä energiatehokkaasti ja edullisemmin. Parhaassa tapauksessa ilmalämpöpumpulla voidaan korvata koko talon suorasähkölämmitys suurimman osan vuodesta. 

Hybridiratkaisun voi toteuttaa myös ilma-vesilämpöpumpulla. Se on erityisen tehokas etenkin sähkökattilan tai -varaajan sekä öljylämmityksen rinnalla. Jotta ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa, kohteessa tulee olla vesikiertoinen lämmönjakotapa.

Ilma-vesilämpöpumppu tuottaa lämpöä erinomaisella hyötysuhteella vuoden ympäri. Ainoastaan kovimmilla pakkasjaksoilla, kun lämpötila laskee alle -20 asteen, automatiikka siirtää lämmityksen joko sähkölle tai hybridijärjestelmään liitettyyn toiseen lämmitysmuotoon (esim. öljy, kaukolämpö, pelletti tai muu vastaava). Tällöinkin kokonaissäästö on enemmän, kuin mitä se olisi ilman lämpöpumppua.

Ilmalämpöpumpun voi asentaa minkä vain lämmitysjärjestelmän tueksi, kun taas ilma-vesilämpöpumppu vaatii vesikiertoisen lämmönjakotavan.

Lue myös: Ilma-vesilämpöpumppu: 20 usein kysyttyä kysymystä

Mitä etuja hybridilämmityksestä on? 

Suurimmat syyt hybridilämmityksen hankkimiselle ovat energiansäästö, ekologisuus ja energiaomavaraisuuden nostaminen.

Kahden lämmitysmuodon käyttö luonnollisesti vähentää riippuvuutta yhdestä lämmönlähteestä. Kun esimerkiksi öljylämmityksen rinnalla oleva ilma-vesilämpöpumppu hoitaa osan lämmitystarpeesta, öljyn osuus pienenee. Näin ollen riippuvuus epävarmasta ja kalliista fossiilisesta polttoaineesta vähenee.

Lämpöpumppu vähentää minkä vain päälämmönlähteen kulutusta; esimerkiksi suorasähkön, kaukolämmön tai pellettilämmityksen osuus pienenee kokonaislämmönkulutuksesta. Tämä näkyy suoraan lämmityslaskussa, jota esimerkiksi ilmalämpöpumppu pienentää keskimäärin 30 %. 

Hybridijärjestelmä tuo myös lisäaikaa lämmitysjärjestelmän uusimiselle. Jos tiedät että lämmitysjärjestelmän vaihto on ajankohtaista tulevaisuudessa, se onnistuu hybridijärjestelmän päälle.

Hybridilämmitys vähentää ostetun energian kulutusta – kuten sähkön, öljyn tai pellettien. 

Lue myös: Öljylämmityksen vaihto lämpöpumppuun

Hybridilämmitys on myös ilmastoteko 

Yhä useampi hankkii hybridilämmityksen ekologisista syistä. Lämmitysjärjestelmän parannukset ovatkin suurimpia arjen ilmastotekoja, joiden vaikutukset kantavat vuosia eteenpäin.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä noin 20 % kuluu asumiseen.  Asumisen päästöt muodostuvat puolestaan lämmityksestä, sähköstä, asunnosta ja käyttövedestä. Näin ollen lämmitysjärjestelmän valinnoilla voit pienentää asumisen päästöjä siellä, missä ne ovat suurimmat.

Energiamuodoista suurimmat hiilijalanjäljet ovat tavallisella sähköllä, öljyllä, maakaasulla ja kaukolämmöllä. Näiden rinnalla hybridilämmitys tuottaa suhteessa suurimman ilmastohyödyn. Vielä ekologisempi ratkaisu on, jos sähkösopimus on yhdistetty ekosähköön. 

Hybridilämmityksen hinta ja takaisinmaksuaika

Hybridilämmitys on investointina kustannustehokas tapa pienentää sähkölaskua ja modernisoida lämmönjakotapaa. Verrattuna koko järjestelmän uusimiseen, sen hankintahinta on pienempi, ja käyttökustannukset kohtuulliset.

Ilmalämpöpumppu laskee lämmityskuluja keskimäärin 20–40 %, riippuen nykyisestä lämmitysmuodostasi. Tämä tarkoittaa, että voit saavuttaa jopa satojen eurojen kuukausisäästöt lämmityskaudella. 

Ilmalämpöpumpun hankintahinta on tarpeen mukaan noin 2000–3000 euroa. Normaalisti ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin noin viidessä vuodessa, mutta sähkön hintojen ollessa korkealla takaisinmaksuaika voi jopa puolittua. 

Hybridiratkaisu tuottaa tasaisesti säästöä vuoden ympäri, myös silloin kun sähkön hinta tasaantuu lämmityskauden jälkeen. Kesäkaudella ilmalämpöpumpulla tehtävään viilennykseen kuluva energia on keskimäärin noin euron per päivä, mikä ei heikennä talvella saavutettuja säästöjä.

Ilma-vesilämpöpumpun kustannukset ovat kotitalousvähennyksen jälkeen on n. 7 000–18 000 €. Summa kertyy kuitenkin nopeasti säästöön, kun lämmityskulujen säästö on 50–70% ja nettosäästöt keskimäärin 15 – 30 000 € laitteen elinkaaren aikana. Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun hyödyistä.

Lämpöpumpun asennuksesta kannattaa aina hakea myös kotitalousvähennystä, joka on rahanarvoinen etu. 

 Hybridilämmitys vähentää jo seuraavan sähkölaskusi suuruutta. Jos maksat rahoituksella, kuukausierä voi olla pienempi kuin aiempi sähkölaskusi. 

Hybridilämmitys vai koko lämmitysjärjestelmän vaihto?

Kumpi on kannattavampi, lämpöpumppuhybridi vai koko lämmitysjärjestelmän muutos? Tämä riippuu mm. nykyisen järjestelmäsi tehokkuudesta ja siitä, kuinka paljon voit panostaa remontointiin.

Hybridilämmitys lämpöpumpulla on kustannuksiltaan kevyempi, kun taas koko lämmitysjärjestelmän vaihdolla on pidempi elinkaarihyöty.

 • Kustannuksiltaan ilmalämpöpumpun hankinta on edullisin tapa pienentää lämmityskuluja etenkin suorasähkötaloissa.
 • Öljylämmityksen rinnalla ilma-vesilämpöpumppu on erityisen kannattava. Tällöin lämmityskuluista voi leikata jopa yli puolet pois. 
 • Keskimääräiset säästöt öljy- ja sähkölämmitteisissä taloissa: ilmalämpöpumppu 20-40 %, ilma-vesilämpöpumppu 50-80% ja maalämpö 60-90%.
 • Laadukkaan ilmalämpöpumpun elinkaari on noin 15 vuotta. Ilma-vesilämpöpumppujen ja maalämpölaitteiden elinkaaret ovat noin 20–30 vuotta.
 • Ilmalämpöpumpun asentaminen onnistuu yhdessä tai kahdessa päivässä, suurempi energiaremontti vie kahdesta neljään päivää.
 • Hybridilämmitys on investointina pienempi, eikä se vaadi nykyisten laitteistojen purkua tai uudelleenjärjestelyä. 

Lue myös: Energiaremontti omakotitaloon: Varma tapa pienentää sähkölaskua ja hiilijalanjälkeä

Yhteenveto: Hybridijärjestelmä yhdistää kahden lämmitysmuodon hyödyt 

 • Kustannustehokkain tapa pienentää lämmityslaskua.
 • Parantaa energiaomavaraisuutta ja vähentää riippuvuutta yhdestä lämmönlähteestä.
 • Sopii kaiken ikäisiin ja kokoisiin kiinteistöihin lämmitystavasta riippumatta.
 • Erityisen kannattava sähkö- ja öljylämmitteisessä vanhassa omakotitalossa!
 • Vähentää asumisen päästöjä merkittävästi.

Kysy lisää lämmitysratkaisuista

Haluatko pienemmän lämmityslaskun jo ensi kuussa? Ota yhteyttä, ja katsotaan sinulle sopiva lämmitysratkaisu.

Voit asennuttaa hybridilämmityksen nyt kun sähkön hinta on korkeimmillaan, samalla kun sinun ei tarvitse maksaa laitteesta asennushetkellä mitään. Rahoituksen ansiosta voit siirtää eräpäivän puoli vuotta eteenpäin, tai maksaa pienissä kuukausierissä. 

>> Lue lisää rahoitusvaihtoehdoista. 

>> Katso kuukauden tarjoukset.

>> Pyydä tarjous: Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään!

Voit pyytää tarjouksen myös alla olevan lomakkeen kautta.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen