X
Ilma-vesilampopumppu-LampoYkkonen

Ilma-vesilämpöpumppu laskee lämmityskuluja jopa 50–70 %

Öljy- ja sähkölämmitteisissä kodeissa laite tuottaa parhaimmillaan 15 000–30 000 euron nettosäästöt 25 vuoden elinkaarensa aikana.

Osta ilma-vesilämpöpumppu, saatavissa 7 vuoden pidennetyllä takuulla!

Saat lisäksi 6 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa, eli tilaamalla nyt, maksat asennuksen ja laitteen vasta keväällä.

 

Jos et halua korotonta ja kulutonta maksuaikaa, voit vaihtoehtoisesti valita jatkuvan 1,95%  koron ja maksaa erissä.

Neljä tärkeintä syytä, miksi asiakkaamme ovat hankkineet ilma-vesilämpöpumpun​

1.

Ilma-vesilämpöpumppu tuo jopa 70 % säästöt lämmityskuluissa

Ilma-vesilämpöpumppu tiputtaa lämmityksen kustannuksia 50–70 % öljy- ja sähkölämmitteisissä kodeissa. Laitteen elinkaaren aikana nettosäästöt nousevat 15 000–30 000 euron luokkaan.

2.

Ilma-vesilämpöpumppu kasvattaa kotisi arvoa

Ilma-vesilämpöpumppu on erittäin haluttu lämmitysmuoto, joka nostaa joissain tapauksissa kotisi arvoa jopa pumpun hankintahinnan verran.

3.

Laite on äärimmäisen ympäristöystävällinen

Se pienentää lämmityksestä koituvia hiilidioksidipäästöjä jopa 70 %, mikä vastaa 30 000 ajokilometriä bensiiniautolla.

4.

Asumismukavuus kasvaa, koska lämmönsäätely on helppoa

Voit säätää lämmityksen lämpötilan toivomaasi lämpötilaan ja nauttia tasaisesta lämmöstä –15°C pakkasillakin. Samalla teet lompakollesi ja ympäristölle hyvää.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii öljylämmityksen tai sähkölämmityksen korvaajana tai niiden rinnalla​

Ilma-vesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu tai VILP, kuten sitä ammattipiireissä lyhennetään, oli monelle hieman tuntemattomampi lämmitysjärjestelmä vielä muutamia vuosia sitten.

Nykyiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua jopa 50–70 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna​

Nykyisin asennusten määrä on ollut huimassa kasvussa. Kyselytutkimusten mukaan lämmitystavan vaihtamista harkitsevista jo 40 % harkitsi ilma-vesilämpöpumppua uudeksi lämmitysmuodoksi.

 

Nykyiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua jopa 50–70 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna. Jos kotisi tai kiinteistön aikaisempi energialasku on ollut esimerkiksi 2 500 euroa vuodessa, kustannukset ovat ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen 750–1 250 euroa.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri Suomen haastavissa olosuhteissa

VILP toimii päälämmönlähteenä koko kiinteistölle, mutta se voidaan asentaa myös toisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Suomen ilmastossa ulkolämpötilan laskiessa rajusti, yli 20 pakkasasteen, ilma-vesilämpöpumpun lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat, jolloin tueksi lämmitykseen tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää kuten sähköä tai öljyä.

Saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan jättää kovimpina pakkasjaksoina tarvittavan energian tuottamiseen.

Öljy- tai sähkölämmityksen rinnalla oleva ilma-vesilämpöpumppu käsittää ulos sijoitettavan lämpöpumpun sekä lisäksi levylämmönvaihtimen ja ohjausyksikön. Ulkoyksikön teho valitaan lämmitystehon tarpeen mukaan. Suurempien kiinteistöjen lämmitykseen voidaan asentaa useita ulkoyksiköitä rinnan, jolloin lämmitystehokin kasvaa huomattavasti.

Tiesitkö?

VILP nostaa kotisi arvoa. Kyselytutkimusten mukaan yli 40 % lämmitysjärjestelmän uusijoista harkitsee vaihtamista ilma-vesilämpöpumppuun, koska se pienentäisi heidän lämmityskulujansa paljon. Kukapa ei haluaisi edullisia asumiskustannuksia? Siitä johtuen VILP nostaa kotisi arvoa, mikä kannattaa huomioida jo silloin, kun olet hankkimassa laitetta. VILP:iin sijoitettu raha siirtyy kotisi arvoon.

Öljy ei tee hyvää ympäristölle eikä lompakolle

”Vaihdoimme öljylämmityksen ilma-vesilämpöön, sillä emme halunneet jatkaa enää öljyn käyttöä, koska se on kallista eikä se ole ympäristölle hyväksi. Harkitsimme ennen ostopäätöstä myös maalämpöä, mutta päädyimme ilma-vesilämpöpumppuun, koska investointi on pienempi ja hyödyt lähes yhtä suuret.”

– Paula ja Esko Myllymäki

Ilma-vesilämpöpumpun hinta maksaa itsensä 5-8 vuodessa takaisin

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna kotitalousvähennyksen jälkeen on n. 10 000–18 000 €. Tuo summa kertyy nopeasti säästöön, kuten alapuolen luvuista huomaat.

50–70 %

Säästöt lämmityskuluissa öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä

15 000 – 30 000 € ​

Nettosäästöt laitteen 25 vuoden elinkaaren aikana​

100 – 200 €

Säästö lämmityskuluissa joka kuukausi öljy- ja sähkölämmitteisissä kiinteistöissä​

Yksi päätös – yli 10 000 € säästöjä​

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna on pumpun ja talon koosta riippuen 12 000–20 000 €. Kotitalousvähennys tiputtaa lopullisen hinnan 10 000–18 000 € välille.

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 5–8 vuodessa, koska se tuo sinulle 50–70 % säästöt lämmityskustannuksissa​

Tuo tarkoittaa rahallisesti 1 000–2 000 € säästöjä joka vuosi pumpun n. 25 toimintavuoden ajan. Kuukausitasolla säästöt voivat olla siis jopa 200 € tuntumassa, mikä on kiva ”palkankorotus” kenelle tahansa.

 

Paras osa tulee vasta nyt: On mahdollista, että saat kaiken tuon puoli-ilmaiseksi tai täysin ilmaiseksi, koska voit hankkia pumpun osamaksulla alkaen 190 €/kk. Tällöin pumpun tuomat säästöt (n. 100–200 €/kk) kattavat pumpun hankintakustannukset joko lähes kokonaan tai täysin kokonaan.

 

Pumppu myös pienentää hiilijalanjälkeäsi yhtä paljon kuin 30 000 km vuosittain bensa-autoa ajava autoilija lopettaisi autoilun kokonaan.

 

Lisäksi se nostaa talosi arvoa yleensä samassa suhteessa, mitä pumpun hankintahinta on ollut. Ilma-vesilämpöpumppu on parhaita sijoituksia, joita omakotitaloasuja voi tehdä. Siksi niiden suosio on ollut kovassa kasvussa 2020-luvun alussa.

 

Jos haluat kuulla pumpun hinnan juuri sinun kotiisi, niin pyydä tarjous. Lomakkeen täyttämiseen menee vain 5 minuuttia, mutta se voi tuoda sinulle kymppitonnien säästöt.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää ulkoilman lämmitysenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine toimii lämpöenergian välittäjänä ulkoyksiköstä sisäyksikköön, josta lämpö siirtyy talon putkistoissa kiertävään veteen. Samalla laitteella voidaan lämmitysveden lisäksi lämmittää myös käyttövesi, mikä lisää säästöjä.

 

Ilma-vesilämpöpumppulämmityksessä tarvitaan vain auringon lämmittämää puhdasta ilmaa, vettä ja nykyaikaista tekniikkaa. Koska ilma-vesilämpöpumppu ottaa energiansa ympäröivästä ilmasta, ei tarvita porakaivoa eikä maalämmön keruuputkistoa. Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin.

 

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvän hyötysuhteensa ansiosta energiatehokas. Sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna ilma-vesilämpöpumppu voi säästää jopa 50–70 % lämmitysenergiasta. Säästöön vaikuttaa lämpöpumpun mitoitus, maantieteellinen sijainti ja lämmönjakojärjestelmä. Liian pieni pumppu tarvitsee kovilla pakkasilla tuekseen niin paljon esimerkiksi sähkölämmitystä, että hyötysuhde ja säästöt laskevat huomattavasti. Siksi oikea mitoitus on erityisen tärkeää.

Ilma-vesilämpöpumppu on erittäin mielenkiintoinen ratkaisu myös investointimielessä​

Sen saa asennettuna kotiin tai pieneen kiinteistöön yleensä noin 12 000–20 000 € satsauksella. Isompiin kohteisiin hinta voi olla enemmänkin. Kotitalouksissa asennustyöstä saa lisäksi noin 1 000–2 000 € verottajalta takaisin kotitalousvähennyksen muodossa, eli nettokustannukseksi jää 10 000–18 000 €. Investoinnin takaisinmaksuaika kotitalouksissa on yleensä vain 5–8 vuotta, koska kuukausittainen säästö on suuri.

 

Säästöjen ansiosta osamaksulla hankitun järjestelmän kuukausilaskun ja energialaskun yhteenlaskettu summa on usein pienempi kuin nykyinen sähköllä tai öljyllä lämmitetyn talon tai kiinteistön lämmityksen kustannus kuukaudessa.

 

Eli käytännössä voit ostaa pienemmän energialaskun heti asennuspäivästä eteenpäin investointi huomioon ottaen.

Tiesitkö?

Ilma-vesilämpöpumpun hinta kuittaantuu parhaimmillaan kokonaan saamillasi säästöillä. Jos maksoit lämmityksestä aiemmin vaikkapa 300 € kuussa, niin ilma-vesilämpöpumpun hankinnan jälkeen maksat esim. 120 € lämmityksestä ja 190 € osamaksua lämpöpumpusta. Kuukausittainen kulu pysyy 300 € tuntumassa. Saamasi säästöt maksavat laitteen hankintahintaa itsestään pois 5–8 vuoden ajan, jonka jälkeen laite on maksanut itsensä takaisin.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna – maalämpöä edullisempi​

Omakotitaloissa asuvat asiakkaamme ovat saaneet ilma-vesilämpöpumpuilla jopa 2 000 € vuosittaisia säästöjä silloin, kun lämmitysmuoto on ollut öljy- tai sähkölämmitys.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna vaihtelee tyypillisesti 12 000–20 000 € välillä, josta kotitalousvähennyksen jälkeen nettokustannukseksi jää 10 000–18 000 €​

Voit odottaa pumpun tuovan teille n. 1 000–2 000 € vuosittaisia lisätuloja pienempien energialaskujen muodossa 20–30 toimintavuotensa ajan. Laitteen elinkaaren aikana tuo tarkoittaa n. 15 000–30 000 € nettosäästöjä (näistä summista on siis vähennetty jo laitteen sekä asennuksen hinta).

 

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu sekä lisä- että päälämmönlähteeksi.

Sopiiko ilma-vesilämpöpumppu kotiini?

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu periaatteessa mihin tahansa pientaloon, jos siinä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joka toimii lattian tai pattereiden kautta kiertävällä lämmönjaolla. Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto maalämmölle, mikäli maalämpöpumppua ei voida asentaa kotiisi esimerkiksi tontin maaperän tai sijainnin vuoksi.

Jos et tiedä, kannattaako sinun hankkia ilma-vesi- vai maalämpöpumppu, niin ole yhteydessä meihin. Me autamme sinua mielellämme kaikissa kysymyksissäsi.

Ilma-vesilämpöpumppu ei vie paljon tilaa. Päälämmönlähteenä toimiessaan sisäyksikön koko on jääkaapin kokoinen ja sivulämmönlähteenä vain sähkökaapin kokoinen. Se sopii siis hyvin pannuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen tai tekniseen tilaan.

Tasainen lämpö ja hiljainen laite

”Lämmityksen helppous ja se, että on tasainen lämpö jatkuvasti, niin tämä on minusta se kaikkein tärkein tässä kohtaa. Pumpusta en ole keksinyt mitään moitittavaa, se on myös todella hiljainen.”

Miten VILP lämmittää talvisin?​

Myymme ainoastaan Suomen sääolosuhteisiin soveltuvia ilma-vesilämpöpumppuja. Suurin osa (noin 85 %) kotitalouksien lämmitysenergiasta kulutetaan silloin kun ulkolämpötila on -15°C – +10°C. Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu toimimaan kaikista parhaiten juuri edellä mainituissa olosuhteissa. Se siis toimii myös Suomen olosuhteissa, mutta kaikista kovimmilla pakkasilla vaatii rinnalleen toisen päälämmönlähteen.

Ilma-vesilämpöpumppu uudisrakennuksissa​

Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on halvemman hankintahinnan lisäksi se, että se voidaan asentaa sellaisiinkin paikkoihin, joissa maaperän laadun takia maalämmön hyödyntäminen on mahdotonta. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa uudiskohteissa myös ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi.

 

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu silloin, kun tontti on liian pieni, kallioperä liian syvällä tai maalämpöön vaaditun vaakaputkiston rakentaminen ei onnistu. Peruskallion ollessa syvällä myös maalämpöpumpun hinta nousee huomattavasti. Ilma-vesilämpöpumppu on parhaimmillaan etenkin alueilla, missä talvi on leudompi kuin pohjoisemmassa Suomessa. Tällöin vaihtoehtoisen lämmityksen käyttö jää mahdollisimman vähäiseksi ja kustannukset pysyvät siten mahdollisimman alhaisina.

Kenen kannattaa hankkia VILP?​

Laite on erittäin suosittu niiden keskuudessa, jotka eivät halua maksaa joka kuukausi isoa sähkö- tai öljylaskua. Myös ympäristöstä ja meidän kaikkien tulevaisuudesta sekä hyvinvoinnista kiinnostuneet siirtyvät yhä hanakammin lämpöpumppujen käyttäjiksi.

Markkinoiden laadukkaimmat brändit LämpöYkköseltä

Nibe

Niben ilma-vesilämpöpumput ovat markkinoiden tunnetuimpia yhdessä Viessmannin kanssa. Ne soveltuvat lämmitykseen, jäähdytykseen ja käyttöveden tuottoon. NIBE SPLIT on käyttövalmis ”Plug and Play”-laitteisto, jossa yhdistyvät korkealaatuinen ulkoyksikkö ja sisäyksikkö. Koneistossa on erittäin korkea lämpökerroin ja se on ympäristöystävällinen.

Viessmann

Viessmann ilma-vesilämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu Pohjolan vaativiin olosuhteisiin, joten ne toimivat moitteitta kovissa -30°C asteen pakkasissakin. Viessmann lämpöpumput ovat moninkertaisia testimenestyjiä useissa erilaisissa testeissä ja vertailuissa. Menestyksen taustalla ovat mm. korkea energiatehokkuus, hiljainen käyntiääni ja järkkymätön käyttövarmuus.

Toshiba

Toshiba on erityisen tunnettu ilmalämpöpumpuistaan, joita monet pitävät markkinoiden kiistattomina ykkösinä. Toshiba on laajentanut valikoimaansa myös ilma-vesilämpöpumppuihin tuoden niihin 50 vuotta sitten keksimänsä inverter-teknologian, joka mullisti ilmalämpöpumppujen energiatehokkuuden lopullisesti.

Bosch

Boschin ilma-vesilämpöpumput tekevät energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Riippumatta siitä, oletko rakentamassa uutta taloa vai uudistamassa vanhaa kiinteistöä, lyömätön energiatehokkuus ja ensiluokkainen käytännöllisyys tekevät Boschin laitteista erinomaisen valinnan.

Öljy ei tee hyvää ympäristölle eikä lompakolle

”Säästöjen lisäksi se on lähinnä ollut se helppous, ei tarvitse sitten jatkossa huolehtia öljyn tilaamisista eikä näistä kattilan tai polttimon huolloista.”

– Mika Leiviskälle

Pyydä tarjous ilma-vesilämpöpumpusta – 6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Jos olet pohtinut ilma-vesilämpöpumpun hankkimista, niin helpoin tapa saada lisätietoa kotiisi sopivasta laitteesta on pyytää tarjous. Asiantuntijamme kertoo, minkälainen projekti lämpöpumpun asentaminen olisi juuri sinun kotiisi, kuinka paljon ilma-vesilämpöpumpun asennus maksaa, mikä ilma-vesilämpöpumpun hinta on ja kuinka paljon voit säästää lämmityskuluissa laadukkaan lämpöpumpun avulla.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

  • Anna lisätietoja halutessasi:

  • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

  • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
  • Anna lisätietoja rakennuksesta

  • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

  • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

  • Ehdot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden lämpöpumppu- ja aurinkopaneelitarjoukset