X

Ilma-vesilämpöpumput (VILP)


Ilma-vesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu tai VILP, kuten sitä ammattipiireissä lyhennetään, on monelle täysin tuntematon lämmitysjärjestelmä. Siitä huolimatta sen asennusten lukumäärä on lähtenyt parin vuoden aikana huimaan kasvuun. Syksyllä 2018 tehdyn tutkimuksen (HSY, Ilmastoinfo) mukaan lämmitystavan vaihtamista harkitsevista jo 40% harkitsi ilma-vesilämpöpumppua uudeksi lämmitysmuodoksi.

Nykyiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua jopa 50 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna. Jos kodin tai kiinteistön aikaisempi energialasku on ollut esimerkiksi 2 500 euroa vuodessa, kustannukset ovat ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen 1 250 euroa.

Ilma-vesilämpöpumppulämmityksessä tarvitaan vain auringon lämmittämää puhdasta ilmaa, vettä ja nykyaikaista tekniikkaa. Koska ilma-vesilämpöpumppu ottaa energiansa ympäröivästä ilmasta, ei tarvita porakaivoa eikä maalämmön keruuputkistoa. Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin.

Saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan jättää kovimpina pakkasjaksoina tarvittavan energian tuottamiseen.

Käytä minuutti aikaasi lukemalla seuraava kappale, niin kuulet, miten säästät kymmeniä tuhansia omakotitalosi lämmityskuluissa

Ilma-vesilämpöpumpun hinta paikalleen asennettuna on pumpun ja talon koosta riippuen 8 000 € – 20 000 €. Kotitalousvähennys tiputtaa lopullisen hinnan 7 000 € – 18 000 € välille.

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa itsensä takaisin n. 5-7 vuodessa, koska se tuo sinulle 50 % – 70 % säästöt lämmityskustannuksissa. Tuo tarkoittaa rahallisesti 1 000 € – 2 000 € säästöjä joka vuosi pumpun n. 25 toimintavuoden ajan.

Kuukausitasolla säästöt voivat olla siis jopa 200 € tuntumassa, mikä on ihan kiva ”palkankorotus” kenelle tahansa.

Paras osa tulee vasta nyt: On mahdollista, että saat kaiken tuon täysin ”ilmaiseksi”, koska voit hankkia pumpun osamaksulla alkaen 190 €/kk.

Tällöin pumpun tuomat säästöt (n. 100 € – 200 €/kk) kattavat pumpun hankintakustannukset joko lähes kokonaan tai täysin kokonaan.

Pumppu myös pienentää hiilijalanjälkeäsi yhtä paljon kuin 30 000 km vuosittain ajava autoilija lopettaisi autoilun kokonaan.

Lisäksi se nostaa talosi arvoa yleensä samassa suhteessa, mitä pumpun hankintahinta on ollut. Ilma-vesilämpöpumppu on parhaita sijoituksia, joita omakotitaloasuja voi tehdä.

Jos haluat kuulla pumpun hinnan juuri sinun kotiisi, niin pyydä tarjous.

Lomakkeen täyttämiseen menee vain 5 minuuttia, mutta se voi tuoda sinulle kymppitonnien säästöt.

→ Pyydä tarjous

 

Myös asumismukavuutesi kohenee uuden hankinnan myötä:

 

→ Katso lisää kokemuksia ilma-vesilämpöpumpuista täältä.

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen tai sähkölämmityksen rinnalla

Ilma-vesilämpöpumppu toimii vuoden ympäri päälämmönlähteenä koko kiinteistölle, mutta se voidaan asentaa myös toisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. Suomen ilmastossa ulkolämpötilan laskiessa rajusti, yli 20 pakkasasteen, ilma-vesilämpöpumpun lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat, jolloin tueksi lämmitykseen tarvitaan osittain vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää kuten sähköä tai öljyä.

Öljy- tai sähkölämmityksen rinnalla oleva ilma-vesilämpöpumppu käsittää ulos sijoitettavan lämpöpumpun sekä lisäksi levylämmönvaihtimen ja ohjausyksikön. Ulkoyksikön teho valitaan lämmitystehon tarpeen mukaan. Suurempien kiinteistöjen lämmitykseen voidaan asentaa useita ulkoyksiköitä rinnan, jolloin lämmitystehokin kasvaa huomattavasti.

Full 1
Hyödynnä tämän hetken korkotarjous!
Kysy lisää myyjiltämme tarjouksen teon yhteydessä.
Full 1

Ilma-vesilämpöpumpulla jopa 50 % – 70 % säästö lämmityskuluissa

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää ulkoilman lämmitysenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine toimii lämpöenergian välittäjänä ulkoyksiköstä sisäyksikköön, josta lämpö siirtyy talon putkistoissa kiertävään veteen. Samalla laitteella voidaan lämmitysveden lisäksi lämmittää myös käyttövesi, mikä lisää säästöjä.

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvän hyötysuhteensa ansiosta energiatehokas. Sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna ilma-vesilämpöpumppu voi säästää jopa 50 % – 70 % lämmitysenergiasta. Säästöön vaikuttaa lämpöpumpun mitoitus, maantieteellinen sijainti ja lämmönjakojärjestelmä. Liian pieni pumppu tarvitsee kovilla pakkasilla tuekseen niin paljon esimerkiksi sähkölämmitystä, että hyötysuhde ja säästöt laskevat huomattavasti. Siksi oikea mitoitus on erityisen tärkeää.

Ilma-vesilämpöpumppu on erittäin mielenkiintoinen ratkaisu myös investointimielessä. Sen saa asennettuna kotiin tai pieneen kiinteistöön yleensä noin 8 000 – 20 000 euron satsauksella. Isompiin kohteisiin hinta voi olla enemmänkin. Kotitalouksissa asennustyöstä saa lisäksi noin 1 000 – 2 000 euroa verottajalta takaisin kotitalousvähennyksen muodossa, eli nettokustannukseksi jää 7 000 – 18 000 euroa. Koska säästö on suuri, investoinnin takaisinmaksuaika kotitalouksissa on yleensä vain 5-7 vuotta, kun esimerkiksi maalämpöpumpulla se on noin 7-10 vuotta.

Säästöjen ansiosta osamaksulla hankitun järjestelmän kuukausilaskun ja energialaskun yhteenlaskettu summa on usein pienempi kuin nykyinen sähköllä tai öljyllä lämmitetyn talon tai kiinteistön lämmityksen kustannus kuukaudessa.

Eli käytännössä voit ostaa – investointi huomioonottaen – pienemmän energialaskun heti asennuspäivästä eteenpäin.

Ilma-vesilämpöpumppu uudisrakennuksissa

Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on halvemman hankintahinnan lisäksi se, että se voidaan asentaa sellaisiinkin paikkoihin, joissa maaperän laadun takia maalämmön hyödyntäminen on mahdotonta. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa uudiskohteissa myös ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi.

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu silloin, kun tontti on liian pieni, kallioperä liian syvällä tai maalämpöön vaaditun vaakaputkiston rakentaminen ei onnistu. Peruskallion ollessa syvällä myös maalämpöpumpun hinta nousee huomattavasti. Ilma-vesilämpöpumppu on parhaimmillaan etenkin alueilla, missä talvi on leudompi kuin pohjoisemmassa Suomessa. Tällöin vaihtoehtoisen lämmityksen käyttö jää mahdollisimman vähäiseksi ja kustannukset pysyvät siten mahdollisimman alhaisina.

Pyydä tarjous >

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Lämmityskauden AVAJAISEDUT lämpöpumpuista!HYÖDYNNÄ TARJOUKSET!
+

Lämmityskauden AVAJAISEDUT lämpöpumpuista!

Tarjoukset voimassa niin kauan kuin pumppuja riittää! Laitteita rajoitettu määrä.