X

Artikkelit

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon – viilennä asuntosi mukavan viileäksi jäätelöpuikon päivähintaan

Kerrostaloasuntojen viilennys on lisääntynyt paljon viime kesien helleaaltojen vuoksi. Myös kerrostaloasuntojen ilmanlaadun haasteet ovat kasvattaneet ilmalämpöpumppujen kysyntää, minkä takia olemme asentaneet viime vuosien aikana viilennykseen tarkoitettuja ilmalämpöpumppuja jo tuhansiin taloyhtiöihin. Kun asennetaan ilmalämpöpumppu kerrostaloon, niin se ei ole kuitenkaan yhtä suoraviivaista, mitä se esimerkiksi omakotitaloon tai mökille asennettaessa on.

Tästä artikkelista löydät tietoa siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun olet hankkimassa ilmalämpöpumppua kerrostaloon.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon?

Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon taloyhtiön luvalla. Ole siis ensimmäisenä yhteydessä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan, niin taloyhtiön hallitus päättää luvan myöntämisestä. Nykypäivänä luvan saaminen on verrattain helppoa ilmalämpöpumppujen suuren suosion johdosta, joten aihe ei ole kenellekään uusi.

Jos taloyhtiöön on asennettu aikaisemmin yksikin ilmalämpöpumppu, niin erillistä lupaa ei tarvita, vaan yhdenvertaisuuslain mukaan asiasta tarvitsee vain ilmoittaa taloyhtiön hallitukselle. Sen lisäksi asennuksesta on tehtävä muutostyöilmoitus isännöitsijälle.

Ole siis kaikissa tapauksissa ensimmäisenä yhteydessä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan. Selvitä häneltä samalla, onko ilmalämpöpumpun asennukseen liittyen sovittu yhteisiä käytänteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi ulkoyksikön sijoittelu tai ulkoyksikön pakollinen suojaaminen suojakotelolla.

Vaikka saisit asentaa ilmalämpöpumpun ilman erillistä lupaa, niin sen asentamisesta on hyvien tapojen mukaista ilmoittaa toimenpidelomakkeella taloyhtiön hallitukselle. Meiltä saat halutessasi myös kirjallisen asennusselvityksen, johon olemme eritelleet laitteen sekä työn vakuutukset ja vastuuhenkilöt asennukseen liittyen. Tällaiset kirjalliset dokumentit jättävät aina pysyvän jäljen tehdystä työstä, mikä helpottaa mahdollisten epäselvien tilanteiden läpikäyntiä nyt ja tulevaisuudessa. Pyydä niitä siis aina ilmalämpöpumpun asentajalta.

Säännöllisellä ylläpitävällä huollolla maksimoit ilmalämpöpumpun käyttöiän. Lue ilmalämpöpumpun huollosta täältä.

Tässä vielä tiivistetysti muistilista, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon:

 1. Ota yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan
 2. Kysy häneltä:
  1. onko taloyhtiöön asennettu aikaisemmin ilmalämpöpumppuja
  2. onko niiden asentamiseen sovittu yhteisiä käytänteitä
 3. Jos taloyhtiöönne on asennettu aiemmin yksikin ilmalämpöpumppu, niin saat asentaa ilmalämpöpumpun ilman taloyhtiön hallituksen lupaa yhdenvertaisuuslain ansiosta
 4. Jos taloyhtiöönne ei ole asennettu aiemmin ilmalämpöpumppua, tarvitset taloyhtiön hallituksen luvan
 5. Käytä maksuton puhelinkartoitus hyväksesi
 6. Ennen ilmalämpöpumpun asentamista:
  1. tee toimenpideilmoitus taloyhtiön hallitukselle
  2. selvitä, onko asentamiseen sovittu yhteisiä käytänteitä (ulkoyksikön sijainti tai sen suojaaminen kotelolla)
  3. tee muutostyöilmoitus isännöitsijälle
 7. Ammattitaitoinen asentajamme asentaa ilmalämpöpumpun paikalleen sovittuna ajankohtana ja jättää sinulle kirjallisen asennusselvityksen, takuutodistuksen sekä laitteen käyttöohjeet
 8. Asiakaspalvelumme vastaa sinulle 24/7 vuoden jokaisena päivänä, joten et jää ilmalämpöpumppusi kanssa yksin missään tilanteissa

 

Kaikista nopein keino ilmalämpöpumpun hankkimiseen on käyttää hyväksesi maksutonta puhelinkartoitustamme. Puhelu kestää 15 minuuttia, jonka jälkeen tiedät millainen ilmalämpöpumppu sinulle sopii ja mitä sellainen maksaisi. Lunasta puhelinkartoitus täältä.

Katso referenssivideo ilmalämpöpumpun asentamisesta kerrostaloon:

Viilentävä vai viilentävä ja lämmittävä ilmalämpöpumppu?

Ennen ilmalämpöpumpun hankintaa on myös hyvä ymmärtää, että ilmalämpöpumppuja on periaatteessa kahdenlaisia. Viilentäviä sekä viilentäviä ja lämmittäviä. Kerrostaloon asennettava ilmalämpöpumppu on oikeastaan 100 % tapauksissa vain viilentävä, koska lämmönjakelu tapahtuu kerrostalon yhteisen lämmönjakelun kautta. Lisäksi ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön saattaa lämmityskäytössä muodostua talvisin jääpuikkoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita taloyhtiön asukkaille.

Hanki siis kerrostaloon aina viilentävä pumppu. Viilentävä ilmalämpöpumppu on yleensä myös n. 500 € – 1 000 € edullisempi kuin viilentävä ja lämmittävä pumppu. Asiantuntijamme auttavat sinua sopivan pumpun valitsemisessa asuntosi koon mukaan.

Suosittelemme hankkimaan kerrostaloihin ainoastaan kaikista laadukkaimpia ilmalämpöpumppuja, koska niiden äänitaso on kaikista alhaisin. Tällöin ulkoyksiköstä ei koidu haittaa sinulle tai naapureillesi. Tähän vaikuttaa paljon myös asennuksen laatu. Kun ulkoyksikkö on asennettu tukevasti ja oikein, niin siitä ei välity resonanssiääniä talon rakenteisiin.

Laadukas ilmalämpöpumppu on niin hiljainen, että parin metrin etäisyydeltä ei kuule, onko laite päällä vai ei.

Lue vielä 7 vinkkiä asunnon viilentämiseen, jotta saat ilmalämpöpumpustasi maksimaalisen hyödyn kesähelteillä.

Ota yhteyttä ja käytä maksuton kartoituspuhelu hyväksesi

Tarjoamme sinulle maksutonta puhelinkartoitusta, jossa opastamme sinua tarpeisiisi sopivan ilmalämpöpumpun valitsemisessa. Vastaamme samalla kaikkiin kysymyksiisi.

Lisäksi saat kauttamme avun toimenpide- ja muutostyöilmoitusten laatimiseen. Ota siis yhteyttä, jos haluat ilmalämpöpumpun kerrostaloon avaimet käteen periaatteella. Ilmalämpöpumppu viilentää kotisi kuumimpinakin kesäpäiviä mukavan viileäksi alle euron päivähintaan.

Voit olla meihin yhteydessä myös ennen kuin olet keskustellut hallituksen puheenjohtajan kanssa.

→ Lue lisää maksuttomasta puhelinkartoituksesta

Ilmalämpöpumppujen DESIGNVIIKOT!HYÖDYNNÄ TARJOUKSET!
+

Ilmalämpöpumppujen DESIGNVIIKOT

Tarjoukset voimassa niin kauan kuin pumppuja riittää! Laitteita rajoitettu määrä.