X

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Viilennä asuntosi mukavan viileäksi jäätelöpuikon päivähintaan.

 

Tästä artikkelista löydät tietoa siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun olet hankkimassa ilmalämpöpumppua kerrostaloon.

Ilma-vesilämpöpumppu - VILP

Kerrostaloasuntojen viilennys on lisääntynyt paljon viime kesien helleaaltojen vuoksi

Myös kerrostaloasuntojen ilmanlaadun haasteet ovat kasvattaneet ilmalämpöpumppujen kysyntää, minkä takia olemme asentaneet viime vuosien aikana viilennykseen tarkoitettuja ilmalämpöpumppuja jo tuhansiin taloyhtiöihin. Kun asennetaan ilmalämpöpumppu kerrostaloon, niin se ei ole kuitenkaan yhtä suoraviivaista, mitä se esimerkiksi omakotitaloon tai mökille asennettaessa on, koska asennus vaatii aina parvekkeen.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon?

Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon muutostyöluvalla, jos taloyhtiön asettamat reunaehdot ilmalämpöpumpun asennukselle täyttyvät. Kun taloyhtiö myöntää luvan, pelkkä ilmoitus isännöitsijälle ja isännöitsijältä saatu kuittaus työn aloittamisesta riittää. Ole siis ensimmäisenä yhteydessä taloyhtiöön ja sen jälkeen isännöitsijään muutostyöilmoituksella.

 

Selvitä taloyhtiöltä, onko ilmalämpöpumpun asennukseen liittyen sovittu yhteisiä käytänteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi ulkoyksikön sijoittelu tai ulkoyksikön pakollinen suojaaminen suojakotelolla. Kysy samalla, ovatko muut asukkaat olleet yhteydessä ilmalämpöpumppuihin liittyen, jolloin voitte saada asennuksen hieman edullisemmin, koska voimme asentaa yhdellä reissulla useamman ilmalämpöpumpun.

 

Meiltä saat halutessasi myös kirjallisen asennusselvityksen, johon olemme eritelleet laitteen sekä työn vakuutukset ja vastuuhenkilöt asennukseen liittyen. Tällaiset kirjalliset dokumentit jättävät aina pysyvän jäljen tehdystä työstä, mikä helpottaa mahdollisten epäselvien tilanteiden läpikäyntiä nyt ja tulevaisuudessa. Pyydä niitä siis aina ilmalämpöpumpun asentajalta.

 

Säännöllisellä ylläpitävällä huollolla maksimoit ilmalämpöpumpun käyttöiän. Lue ilmalämpöpumpun huollosta täältä.

Tässä vielä tiivistetysti muistilista, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon:

1.

Ota yhteyttä taloyhtiön hallitukseen, niin he kertovat asennuksen reunaehdot

2.

Jos asia vaikuttaa heti selkeältä, niin voit ottaa suoraan isännöitsijään. Jos asiassa on epäselvyyksiä, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua tekemään selvityksen taloyhtiön hallitukselle.

3.

Kun taloyhtiö myöntää luvan asennukselle, ota yhteyttä isännöitsijään

4.

Kysy isännöitsijältä, millainen muutostyöilmoitus sinun tulee tehdä

5.

Isännöitsijä lähettää sinulle sähköpostitse muutostyöilmoituksen, jonka tiedot sinun tulee täyttää

6.

Lähetä ilmoitus isännöitsijälle takaisin, niin isännöitsijä antaa luvan ilmalämpöpumpun asennukselle

8.

Ennen ilmalämpöpumpun asentamista:

1. tee toimenpideilmoitus taloyhtiön hallitukselle

2. selvitä, onko asentamiseen sovittu yhteisiä käytänteitä (ulkoyksikön sijainti tai sen suojaaminen kotelolla)

9.

Ammattitaitoinen asentajamme asentaa ilmalämpöpumpun paikalleen sovittuna ajankohtana ja jättää sinulle kirjallisen asennusselvityksen, takuutodistuksen sekä laitteen käyttöohjeet

10.

Asiakaspalvelumme vastaa sinulle 24/7 vuoden jokaisena päivänä, joten et jää ilmalämpöpumppusi kanssa yksin missään tilanteissa

Kaikista nopein keino ilmalämpöpumpun hankkimiseen on käyttää hyväksesi maksutonta puhelinkartoitustamme

Puhelu kestää 15 minuuttia, jonka jälkeen tiedät millainen ilmalämpöpumppu sinulle sopii ja mitä sellainen maksaisi. Lunasta puhelinkartoitus täältä.

Maalämpöpumppu hinta asennettuna - LämpöYkkönen

Viilentävä vai viilentävä ja lämmittävä ilmalämpöpumppu?

Ennen ilmalämpöpumpun hankintaa on myös hyvä ymmärtää, että ilmalämpöpumppuja on periaatteessa kahdenlaisia. Viilentäviä sekä viilentäviä ja lämmittäviä. Kerrostaloon asennettava ilmalämpöpumppu on oikeastaan 100 % tapauksissa vain viilentävä, koska lämmönjakelu tapahtuu kerrostalon yhteisen lämmönjakelun kautta. Lisäksi ilmalämpöpumpun ulkoyksikköön saattaa lämmityskäytössä muodostua talvisin jääpuikkoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita taloyhtiön asukkaille.

 

Hanki siis kerrostaloon aina viilentävä pumppu. Viilentävä ilmalämpöpumppu on yleensä myös n. 500 € – 1 000 € edullisempi kuin viilentävä ja lämmittävä pumppu. Asiantuntijamme auttavat sinua sopivan pumpun valitsemisessa asuntosi koon mukaan.

 

Suosittelemme hankkimaan kerrostaloihin ainoastaan kaikista laadukkaimpia ilmalämpöpumppuja, koska niiden äänitaso on kaikista alhaisin. Tällöin ulkoyksiköstä ei koidu haittaa sinulle tai naapureillesi. Tähän vaikuttaa paljon myös asennuksen laatu. Kun ulkoyksikkö on asennettu tukevasti ja oikein, niin siitä ei välity resonanssiääniä talon rakenteisiin.

 

Laadukas ilmalämpöpumppu on niin hiljainen, että parin metrin etäisyydeltä ei kuule, onko laite päällä vai ei.

 

Lue vielä 7 vinkkiä asunnon viilentämiseen, jotta saat ilmalämpöpumpustasi maksimaalisen hyödyn kesähelteillä.

Viilennystä kerrostaloon ilmalämpöpumpulla

Katso referenssivideo ilmalämpöpumpun asentamisesta kerrostaloon

Ota yhteyttä ja käytä maksuton kartoituspuhelu hyväksesi

Tarjoamme sinulle maksutonta puhelinkartoitusta, jossa opastamme sinua tarpeisiisi sopivan ilmalämpöpumpun valitsemisessa. Vastaamme samalla kaikkiin kysymyksiisi.

 

Lisäksi saat kauttamme avun muutostyöilmoitusten laatimiseen. Ota siis yhteyttä, jos haluat ilmalämpöpumpun kerrostaloon avaimet käteen periaatteella. Ilmalämpöpumppu viilentää kotisi kuumimpinakin kesäpäiviä mukavan viileäksi alle euron päivähintaan.

 

Voit olla meihin yhteydessä myös ennen kuin olet keskustellut isännöitsijän kanssa.

VILP - LämpöYkkönen
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden
tarjoukset!

Ilmalämpöpumppuja ja asennuksia saatavilla alkuvuodelle!