Siirry sisältöön

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon: mitä ottaa huomioon hankinnassa?

Viilennä kerrostaloasuntosi mukavan viileäksi jäätelöpuikon päivähintaan.

Oletko hankkimassa ilmalämpöpumppua kerrostaloon? Meiltä saat sen huolettomasti ja valmiiksi asennettuna avaimet käteen -periaatteella.

Modern apartment buildings in Stockholm area  - Sweden

Kerrostaloasunnon viilentäminen ilmalämpöpumpulla on edullista ja nostaa asunnon arvoa

Kesät kuumenevat ja monissa kerrostaloasunnoissa sisälämpötila kohoaa helteillä helposti tukalan korkeaksi. Viilentävä ilmalämpöpumppu tuo asumismukavuutta kerrostaloon siinä missä omakotitaloon tai kesämökillekin.

Kerrostaloasunnon viilentäminen ilmalämpöpumpulla on edullista. Jos laitat pumpun päälle kesäkuun alussa ja sammutat sen elokuun lopussa, tulee viilennyksen hinnaksi koko kesän ajalta noin 60–90 euroa. Vuorokaudessa viilentämisen hinta on siis alle euron, eli halvempaa kuin päivittäinen annos jäätelöä!

Lisäksi ilmalämpöpumppu nostaa kerrostaloasunnon arvoa, eikä sen hankkiminen ole läheskään niin monimutkaista, kuin usein luullaan. Hyödynnä maksuton kartoitus ja vastaamme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin liittyen ilmalämpöpumpun asentamiseen kerrostaloon.

Mitä tulee ottaa huomioon, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon?

Laki ei kiellä asentamasta ilmalämpöpumppua kerrostaloon. Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon muutostyöluvalla, jos taloyhtiön asettamat reunaehdot ilmalämpöpumpun asennukselle täyttyvät.

Käytännössä ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloon aina, kun asunnosta löytyy parveke. Muut taloyhtiön asettamat vaatimukset voivat koskea

  • ulkoyksikön sijoittelua (esimerkiksi parvekkeen kaidetason alapuolelle)
  • ulkoyksikön suojausta suojakotelolla
  • laitteen äänitasoa
  • kondenssiveden ohjausta.

Jos taloyhtiön asettamat ehdot täyttyvät, estettä ilmalämpöpumpun asennukselle ei ole. Ehtojen täyttyessä muutostyöilmoitus ja isännöitsijältä saatu kuittaus työn aloittamisesta riittävät.

Ensimmäinen askel ilmalämpöpumpun hankinnassa on siis ottaa yhteys taloyhtiön hallitukseen ja selvittää asentamista koskevat vaatimukset. Kysy samalla, ovatko muut asukkaat olleet yhteydessä ilmalämpöpumpun hankintaan liittyen.

Jos olet osakas, asennus taloyhtiön yhteishankintana helpottaa ostoprosessia. Jokainen osakas tekee laitetoimittajan kanssa oman sopimuksen, mutta taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai isännöitsijä toimii yhteyshenkilönä, joka vertailee laitteita ja hintoja sekä sopii asennuksen aikatauluista. Kun asennukset voidaan hoitaa kerralla useaan asuntoon, tulee ilmalämpöpumpun hankinta hieman tavallista edullisemmaksi.

Asennuksen jälkeen saat meiltä kirjallisen asennusselvityksen, johon olemme eritelleet laitteen sekä työn vakuutukset ja asennukseen liittyvät vastuuhenkilöt. Kirjalliset dokumentit jättävät aina pysyvän jäljen tehdystä työstä, mikä helpottaa mahdollisten epäselvien tilanteiden läpikäyntiä nyt ja tulevaisuudessa.

Etene näin, kun hankit ilmalämpöpumppua kerrostaloon

Ilmalämpöpumpun hankkiminen kerrostaloasuntoon ei ole hankalaa, mutta prosessi poikkeaa hieman omakotitaloon tai mökille asennettavan pumpun hankinnasta. Tämä muistilista auttaa, kun olet ostamassa ilmalämpöpumppua kerrostaloon.

1.Ota yhteyttä taloyhtiön hallitukseen

Selvitä taloyhtiösi hallitukselta ilmalämpöpumpun asennusta koskevat reunaehdot.

2. Hyödynnä maksuton puhelinkartoitus

Mietitään yhdessä, millainen ilmalämpöpumppu sopii asuntoosi. Me autamme myös täyttämään isännöitsijälle tehtävän muutostyöilmoituksen ja toimitamme sinulle ilmoitukseen tarvittavat dokumentit.

3.Lähetä muutostyöilmoitus isännöitsijälle

Jos isännöitsijällä on asennusta koskevia lisäkysymyksiä, autamme sinua vastaamaan niihin.

4.Sertifioitu asentajamme asentaa laitteen

Asentajamme jättää sinulle kirjallisen asennusselvityksen ja takuutodistuksen, sekä antaa käyttöopastuksen ilmalämpöpumpun käyttöön ja omatoimihuoltoon.

5. Asennuksen jälkeen tarjoamme teknisen tuen koko laitteen elinkaaren ajaksi

Et jää uuden laitteesi kanssa yksin missään tilanteessa. Asiakaspalvelumme palvelee asiakkaitamme 24 tuntia vuorokaudessa, kaikkina viikonpäivinä, 365 päivää vuodessa.

Ota yhteyttä ja hyödynnä maksuton puhelinkartoitus

Kaikista nopein ja helpoin keino ilmalämpöpumpun hankkimiseen on hyödyntää maksuton kartoitus. Voit olla yhteydessä meihin jo ennen kuin otat yhteyttä isännöitsijään. Puhelun jälkeen tiedät, millainen ilmalämpöpumppu sinulle sopii ja mitä se maksaa.

Vastaamme kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja lisäksi saat kauttamme avun isännöitsijälle tehtävän muutostyöilmoituksen laatimiseen. Ota siis yhteyttä, jos haluat ilmalämpöpumpun kerrostaloon avaimet käteen periaatteella. 

Kartoitus tai tarjouksen pyytäminen eivät sido sinua mihinkään.

Pyydä tarjous >> 

Hyödynnä maksuton kartoitus >>

Millainen ilmalämpöpumppu sopii kerrostaloon?

Ennen ilmalämpöpumpun hankintaa on hyvä ymmärtää, että ilmalämpöpumppuja on kahdenlaisia: viilentäviä, sekä viilentäviä ja lämmittäviä. Kerrostaloon asennettava ilmalämpöpumppu on käytännössä aina vain viilentävä, koska asunnon lämmitys tapahtuu kerrostalon yhteisen lämmönjakelun kautta.

Hanki siis kerrostaloon aina viilentävä ilmalämpöpumppu. Hyvä uutinen on, että sen lisäksi että viilentäminen on edullista, on viilentävä ilmalämpöpumppu myös hankintahinnaltaan lämmittävää edullisempi.

Kiinnitä ilmalämpöpumpun hankinnassa huomiota myös laitteen äänitasoon. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä sovelletaan yleistä rakennusmääräystä, jonka mukaan naapurin parvekkeelta mitattuna ulkoyksikön keskiäänenpainetason tulee olla alle 45 dB. Tämä määräys täyttyy kaikissa LämpöYkkösen myymissä ja asentamissa ilmalämpöpumpuissa. Laadukas ilmalämpöpumppu on niin hiljainen, että parin metrin etäisyydeltä ei kuule, onko laite päällä vai ei.

Mitä muuta kannattaa huomioida, kun valitset ilmalämpöpumppua kerrostaloon?
Lue ilmalämpöpumppuvertailu

Rahoituksella hankit ilmalämpöpumpun kerrostaloon joustavasti

Haluatko huolettomuutta lämpöpumpun maksuun? Rahoituksen avulla sinun ei tarvitse maksaa ilmalämpöpumpusta hankintahetkellä mitään ja saat kotiisi kaivattua viilennystä nopeasti.
Katso rahoitusvaihtoehdot.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)