Siirry sisältöön

LämpöYkkösen arvonnan voittaja

Takan viereen asennettu ilmalämpöpumppu tuo tasaista lämpöä Dekotalon ja LämpöYkkösen arvonnan voittajalle

Dekotalon ja LämpöYkkösen arvonnan voittaja Henri Roihu voitti Toshiba Polar 25 -ilmalämpöpumpun, jonka LämpöYkkönen kävi asentamassa. Pirkkalalaisen rintamamiestalon jokaisesta kolmesta kerroksesta löytyy ilmalämpöpumppu, ja takan viereen asennettu uusi laite levittää nyt tasaisesti lämpöä koko keskikerrokseen. 

Vanhan rintamamiestalon edellinen lämpöpumppu oli menossa vaihtoon

Dekotalo ja LämpöYkkönen järjestivät yhteistyössä arvonnan, josta oli mahdollisuus voittaa Toshiba Polar 25 -ilmalämpöpumppu. Onnetar suosi tällä kertaa Henri Roihua Pirkkalasta. Henri perheineen asuu vanhassa isossa rintamamiestalossa, jossa riittää lämmitettävää. Ilmalämpöpumppu löytyy jokaisesta kodin kolmesta kerroksesta.

– Keskikerroksessa oleva ilmalämpöpumppu oli jo 16 vuotta vanha ja sen paikka ei ollut optimaalisin. Olin suunnitellut hankkivani keskikerrokseen uuden pumpun, joten voitto tuli hyvään saumaan, hän kertoo.

Vanha ilmalämpöpumppu sijaitsi eteisessä, eikä se ahtaassa paikassa tuonut keskikerrokseen lämpöä halutulla tavalla. Uusi laite löysi paikkansa takan vierestä. Ilmalämpöpumpun takkatoiminnon avulla lämmityksestä saatava hyöty kasvaa ja vanhan talon saa myös kätevästi viilennettyä kesällä.

– Talo on lämmennyt aiemmin suorasähköllä, joten nyt saadaan jättää viimeisetkin patterit pois käytöstä. Kun lämmityskulut kasvavat, kasvaa myös ilmalämpöpumpun hyötysuhde, Henri pohtii.

LämpöYkkönen hoiti palvelun paikan etsimisestä asennukseen ja käytön opastukseen

LämpöYkkösen asentajat katsoivat yhteistyössä Henrin kanssa ilmalämpöpumpulle paremman sijainnin. Laite asennettiin paikalleen ja sen käyttö opastettiin, jotta se sujuu jatkossa mutkattomasti. Henri on tyytyväinen asennukseen kaikkinensa. Koska hän on itse tehnyt sähköasennuksia yli 20 vuotta, tietää hän hyvin kokemuksesta, miten asennusten tulisi sujua.

– Asentajat olivat ammattitaitoisia kavereita. Heistä näki että laitteita on asennettu paljon, eikä turhia liikkeitä ollut. He tiesivät tarkkaan, mitä tekevät. Myös käytön opastus katsottiin perin pohjin läpi asentajien kanssa. Asiakkaana on nyt helppo jatkaa laitteen käyttöä.

Viimeisenä ja tärkeimpänä kysymyksenä: miltä nyt tuntuu?

– Hyvältä tuntuu! Vuokraan paljukärryjä ja on itsekin tullut järjestettyä paljon arvontoja. Oli kiva olla järjestäjän sijaan vaihteeksi voittajakin!

Haluaisitko laskea lämmityskuluja ja nauttia tasaisesta lämmöstä? Tutustu Toshiba Polar 25 -ilmalämpöpumppuun >>

Lue myös: Ilmalämpöpumppu ja takka: Säästä lämmityskuluissa hyödyntämällä molempien tehokkuus