Siirry sisältöön

Ilmalämpöpumppu ja takka: Säästä lämmityskuluissa hyödyntämällä molempien tehokkuus

Löytyykö kotoasi ilmalämpöpumppu ja takka? Tämä on oivallinen yhdistelmä, kun haluat säästää lämmityskuluissa ja tehostaa lämmön kiertoa kodin sisätiloissa.

Lue, kuinka voit hyödyntää ilmalämpöpumpun ja takan ominaisuuksia tehokkaasti yhdessä!

Olemme tehneet artikkelin aiheesta myös kiertoilmatakkavalmistaja Conturan kanssa; voit lukea artikkelin täältä.

Ilmalämpöpumppu ja takka säästävät varsinaisen lämmitysjärjestelmän kuluja

Takka löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta pientalosta, mikä on hyviä uutisia energian hintojen vaihdellessa. Takka, kuten myös ilmalämpöpumppu, on hyvä lämmönlähde tukemassa varsinaista lämmitysjärjestelmää. Tällöin puhutaan hybridilämmityksestä, joka yhdistää eri lämmönlähteitä.

Mitä enemmän maksat päälämmönlähteestä, sitä suuremmat hyödyt ilmalämpöpumpun ja takan yhteiskäytöstä voit saada. Ilmalämpöpumppu on suositeltu taloissa, joissa on öljy- tai sähkölämmitys.

Takan ja ilmalämpöpumpun yhteiskäytön hyöty perustuu siihen, että ilmalämpöpumpun avulla takan luovuttaman lämmön saa levitettyä tehokkaammin laajalle alueelle. Moderneissa ilmalämpöpumpuissa on takkatoiminto, joka on suunniteltu puhaltamaan takan lämpöä tasaisesti.

Takan ja ilmalämpöpumpun yhdistelmällä voit lisätä nopeasti lämpöä ja samalla säästää rahaa lämmityskuluissa, kun päälämmönlähteen tuottamaa lämpöä ei tarvitse lisätä. Koti pysyy pidempään lämpimänä, ja voit hyödyntää sekä takan että ilmalämpöpumpun tehot maksimaalisesti.

Ilmalämpöpumpun ja takan yhteiskäyttö vähentää varsinaisen lämmitysjärjestelmän käyttötarvetta, ja laskee sitä kautta lämmityskustannuksia.

Lue myös: Kun sähkön hinta on huipussaan, sitä kannattavampi on ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu levittää takan lämpöä tehokkaasti ja ketterästi

Takan ja ilmalämpöpumpun yhteiskäyttö tasaa kodin lämpötilaeroja, ja pidentää takkalämmityksestä saatavaa hyötyä. Kun ulkolämpötila muuttuu nopeasti, päälämmitysjärjestelmä ei välttämättä ehdi reagoida niin nopeasti muutokseen.

Ilmalämpöpumppu on erityisen tehokas kiertoilmatakan työparina, sillä kiertoilmatakka nimensä mukaisesti kierrättää huoneilmaa. Kiertoilmatakka alkaa tuottamaan lämpöä muutamassa minuutissa takkatulen sytyttämisen jälkeen. Takkatulen palaessa kiertoilmatakka imee viileää huoneilmaa takan alareunasta. Huoneilma lämpenee kuoren ja takkasydämen välissä, ja virtaa ulos lämpimänä takan yläosan aukoista.

Ilmalämpöpumppu ja varaava takka toimivat myös hyvin yhteen, joskin hyödyt ovat suuremmat kiertoilmatakan kanssa. Kiertoilmatakalla lämpöä saa nopeammin lyhyemmässä ajassa ja lämmön tuottaminen on helpommin hallittavissa. Suosittelemme ilmalämpöpumppua kuitenkin takan kuin takan työpariksi, kun haluat säästää energiakustannuksia.

Lue myös: Energiansäästö kotona: Näin säästät energiaa, rahaa ja luontoa takuuvarmasti

Näin käytät ilmalämpöpumppua ja takkaa tehokkaasti yhdessä

Ilmalämpöpumppu ja takka samassa huoneessa tehostavat lämmitystä, mutta ennen käyttöä on muistettava muutama seikka.

  1. Ilmalämpöpumpun sijoittelu
  2. Takan ja ilmalämpöpumpun koko
  3. Ilmalämpöpumpun oikeaoppinen käyttö

Ilmalämpöpumppua ei kannata sijoittaa liian lähelle takkaa, jotta lämpö kiertää optimaalisesti. Kun ilmalämpöpumppu on sopivan etäisyyden päässä, se myös kytkeytyy päälle lämmittämään ajoissa, kun takkatuli hiipuu.

Saat lämmityksestä enemmän irti, kun ilmalämpöpumppu on mitoitettu takalle sopivaksi, ja kun takka on sopiva tilan kokoon nähden. Myös takan lämmöntuottoa voi optimoida: esimerkiksi Contura-takoista voit valita kiertoilmatakan eri teholuokista, ja lämmitystehoa voi lisätä asentamalla takkaan varaavan lämpömakasiinin tai lisäpuhaltimen.

Kun haluat löytää takkasi kanssa yhteensopivan ilmalämpöpumpun, ota yhteyttä – yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Suosittelemme käyttämään ilmalämpöpumpun takkatoimintoa, joka kierrättää takan tuottamaa lämpöä. Yhä useammassa ilmalämpöpumpussa on toiminto, joka kannattaa laittaa päälle takan lämmittämisen yhteydessä.

Sen sijaan pelkän automaattiasetuksen käyttö voi sekoittaa ilmalämpöpumpun toimintaa takkalämmityksen kanssa. Jos ilmalämpöpumpun pyynti on asetettu esimerkiksi 21 asteeseen, ja lämpötila nousee takan lämmityksen yhteydessä esimerkiksi 23 asteeseen, automatiikalla ilmalämpöpumppu voi alkaa viilentämään. Sen sijaan takkatoiminto pitää lämmön tasaisena.

Ilmalämpöpumppu ja takka

  • Ilmalämpöpumpun takkatoiminto levittää takan lämpöä tehokkaasti huoneilmaan, ja voit optimoida myös poltetun puun määrän.
  • Käytä takkatoimintoa automaattiasetusten sijaan, kun lämmität takkaa.
  • Yhteiskäyttö pienentää lämmityskuluja, kun tarve päälämmön kulutukselle pienenee lämmityskaudella.
  • Erityisen suositeltu sähkö- ja öljylämmitystaloihin.
  • Sopii lähes jokaisen lämmitysjärjestelmän yhteyteen.

Suosittuja ilmalämpöpumppuja, joissa on takkatoiminto:

Haluatko tehostaa takkalämmitystä ja säästää lämmityskuluissa? Ota yhteyttä ja katsotaan sinulle sopiva ilmalämpöpumppu. Meiltä saat markkinoiden suosituimmat takkatoiminnolla varustetut ilmalämpöpumput valmiiksi asennettuna!

>> Ota yhteyttä tai pyydä tarjous tämän sivun lomakkeen kautta

>> Katso kuukauden tarjoukset

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen