Siirry sisältöön

Miksi #100faktaalämmityksestä-kampanjasta tuli niin suosittu?

Suomen juhlavuoden kunniaksi perustamamme kampanja osui ajankohtaan, jolloin energiatehokkuus ja ympäristövastuullisuus ovat nousseet uudella tavalla yhteiskunnallisiksi puheenaiheiksi. Ilmastonsuojeluun kaivataan nyt konkreettisia ratkaisuja.

Lanseeraamamme #100faktaalämmityksestä-kampanjan tavoitteena oli tarjota LämpöYkkösen tietotaito kaikkien lämmitys- ja energia-asioita miettivien suomalaisten käyttöön – ja opastaa ihmisiä vastuullisiin ja ekologisiin lämmitysratkaisuihin.

Nyt juhlavuoden päättyessä voimme todeta, että tavoitteemme on onnistunut. Fakta-artikkelit ovat olleet sisältöfoorumimme suosituimpia sisältöjä ja ne ovat keränneet tuhansia lukijoita.

Kampanjan luetuimmat artikkelit ovat tähän mennessä olleet:

Pientalon omistaja – nosta talosi energialuokkaa, näitä hyötyjä saat

Omakotitalon ilmanvaihto kuntoon – 10 faktaa ilmanvaihdosta

Milloin omakotitalon lämmitysjärjestelmä kannattaa vaihtaa?

Älä sorru halpaan ilmalämpöpumppuun – näin varmistat, ettet osta hintaa vaan hyötyä

Teemoittain tarkasteltuina lukijoita ovat kiinnostaneet eniten energiansäästöä, energiatehokkuutta ja ympäristövastuullisuutta käsittelevät sisällöt.

Mistä suosituimmat aihepiirit kertovat?

Mistä kiinnostus kampanjaa – ja juuri näitä aihepiirejä kohtaan johtuu?

Yksi merkittävimmistä tekijöistä on varmasti se, että ilmastonmuutos on alkanut viime vuosina näkyä ihmisten arjessa yhä konkreettisemmin. Uutisissa kerrotaan jatkuvasti hirmumyrskyistä, saastesumuista, helleaalloista ja muista sääilmiöistä, joiden voidaan todeta johtuvan ilmaston lämpenemisestä.

“Paitsi että lämpöpumppu on ympäristöteko, se tuo kohteeseen niin merkittävän energiansäästön, että lämmitysjärjestelmä voidaan hankkia lämmityksen tuomilla säästöillä – käytännössä jopa ilman investointia.” 

Ympäristövastuun kantajiksi on ilmaantunut paljon uusia tahoja. Kokonaisia valtioita, yhdistyksiä, yrityksiä ja yksittäisiä ihmisiä. Tällä hetkellä ilmastotyöhön panostavat erityisesti Kiina, Intia ja Marokko, joissa saastuminen alkaa olla akuutti uhka kansan terveydelle.

Meillä Suomessa hallitus kannustaa uusiutuvan energian käyttöön ja öljyn vähentämiseen oman ilmastosuunnitelman kautta. Hallitus pyrkii lisäämään muun muassa lämpöpumppujen käyttöä polttoaineiden verotusta säätelemällä.

Presidentti suunnannäyttäjänä

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa ilmastotyöhön. Kauppalehden (11.10.) artikkelissa Presidentti Niinistö havahtui lämpöpumppuihin: Vähensimme sähkönkulutustamme puolella, Niinistö painottaa yksittäisen ihmisen valintojen merkitystä – ja esittelee samalla oman ilmastolupauksensa.

Tilastot kertovat, että moni muukin suomalainen on ottanut ilmastotalkoisiin osaa tekemällä yksittäisen ihmisen suurimman ympäristöteon – hankkimalla kotiinsa ekologisen lämmitysjärjestelmän.

Suomessa on herätty lämpöpumppujen tuomiin hyötyihin. Muun muassa poistoilma- ja ilma-vesilämpöpumppujen myynti on kasvanut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 50 %.

Esimerkiksi energiatehokkaiden ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myynti on kasvanut kuluneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä huikeat 50 %.

Kiinnostusta lämpöpumppuihin – samoin kuin niistä kertoviin artikkeleihin – selittää myös lämpöpumppujen tuomat säästöt.

Lämpöpumppu tuo kohteeseen niin merkittävän energiansäästön, että lämmitysjärjestelmä voidaan hankkia lämmityksen tuomilla säästöillä – käytännössä ilman investointia. Kun lämpöpumpun käyttö vielä pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeä, ei ole vaikea uskoa, miksi lämpöpumppuja suositaan sekä suomalaisessa että kansainvälisessä ilmastotyössä.

Sinäkin voit tehdä ympäristöteon, joka säästää rahaa  

Lämmitysalan ammattilaisena tiedämme, ettei pelkän lämpöpumppulaitteen hankinta takaa automaattisesti maksimaalisia hyötyjä. Suurimmat säästöt sekä merkittävimmät ympäristövaikutukset syntyvät huolellisella suunnittelulla, laite- ja ympäristökohtaisella mitoituksella, asiantuntevalla asennuksella sekä ennakoivalla elinkaarihuollolla.

Hyötyjen saanti on kuitenkin aina ensisijaisesti kiinni siitä, että ihmisellä on kykyä tarkastella asioita pitkällä tähtäimellä. Mitä tiukempaa ihmisen elämä on, sitä lähemmäs hän yleensä katsoo – ja muutokseen johtavat mahdollisuudet jäävät silloin helposti huomaamatta.

“Lähes jokaisella pientalon omistajalla on täydet mahdollisuudet tehdä merkittävä ympäristöteko, joka tuo säästöjä vuosittain noin 500–2000 euroa.”

Siksi kannustamme jokaista rivi- tai omakotitalossa asuvaa suomalaista tutustumaan lämpöpumppuihin. Jos luottotietosi ovat kunnossa ja omaat perustoimeentulon, sinulla on täydet mahdollisuudet säästää lämmityskustannuksissa vuosittain noin 500–2 000 euroa ja tehdä merkittävä ympäristöteko.

Faktat vapaasti hyödynnettävissä myös jatkossa

Juhlavuoden kampanja loppuu, mutta faktasisällöt ovat yhä verkkosivuillamme vapaasti hyödynnettävissä – olit sitten etsimässä tietoa lämpöpumpuista tai muista tulevaisuuden lämmitysratkaisuista.

Haluamme Suomen juhlavuoden päätteeksi kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä fakta-sisältöjemme lukijoita ja kommentoijia kuluneesta vuodesta. Kannetaan vastuuta yhteisestä ympäristöstämme, niin että voimme iloita suomalaisesta puhtaasta luonnosta ja neljästä vuodenajasta myös tulevalla vuosisadalla.

Rauhallista ja vastuullista joulunaikaa!

Lämpöterveisin – koko LämpöYkkösen väen puolesta,

Veli-Matti Hautakoski

PS. Olemme LämpöYkkösessä suunnanneet joululahjarahamme jo vuosien ajan terveitä elintapoja ja perheiden jaksamista edistävään toimintaan. Tuemme tänäkin vuonna paikallisia urheiluseuroja ja työntekijöidemme perheiden harrastuksia – ja toivomme, että saamme sitä kautta autettua perheitä tärkeässä ja isänmaata rakentavassa kasvatustyössä.

Lähteet: Suomen Lämpöpumppuyhdistys, J Keronen, Climate Leadership Council, Stormwarning

Osallistu ilmastotalkoisiin vuonna 2018 – TOP 10 asumiseen liittyvää ympäristötekoa >>

Näin nopeasti lämpöpumppu maksaa itsensä takaisin ja tuo säästöjä – katso laskelmat >>

Kiinnostuitko lämpöpumpuista? Ota yhteyttä >>