Siirry sisältöön

Timo Kahilaisen mökillä viihdytään ympäri vuoden –ilmalämpöpumppu mökille oli selvä valinta

Muusikko ja näyttelijä Timo Kahilaisella on takanaan työteliäs vuosi – hän on rakentanut Kangasalle Längelmäveden rantaan mökin.

Villa Nurmi on pian valmis vastaanottamaan ensimmäiset vieraansa. Vielä muutama loppusilaus ja mökki on valmis vuokrattavaksi Airbnb:ssä.

Asumismukavuutta mökillä lisää Toshiban Haori -ilmalämpöpumppu, joka pitää lämpötilan sopivana niin kesähelteillä kuin talvipakkasillakin.

Kysyimme Timolta kuulumisia ja mietteitä vuokramökin rakennuksesta sekä ilmalämpöpumpun valinnasta.

Tontilla sijaitsi aiemmin 50-luvulla rakennettu lautamökki, jossa oli käytetty kyllästysaineena tetrakloorianisolia. Mökin tunkkainen haju paheni ajan saatossa ja tarttui vaatteisiin ja huonekaluihin. Se oli valitettavasti tekemätön paikka. Vuosi sitten aloitimme kokonaan uuden mökin rakentamisen. Alusta asti ajatuksena oli rakentaa mökki nimenomaan vuokrauskäyttöön, kertoo Timo rakennusprojektiin lähtemisestä.

Timolla oli myös hieman aiempaa kokemusta mökin vuokraamisesta ja nimenomaan hyvät kokemukset ja mukavat vuokralaiset saivat hänet lähtemään projektiin. Nyt rakennusprosessi alkaa olla loppusuoralla.

Vaikka rakennusprosessi on mennyt loistavasti, hommaa on piisannut ja kaikenlaisia pieniä ja suuria asioita on tullut eteen päätettäväksi ja tehtäväksi. Toisaalta tämä on ollut kivaakin, sillä kun itse osallistuu rakentamiseen, tulee mökistä oman tuntuinen.

Ekologisuus ei ole enää vain valinta vaan välttämättömyys – siksi mökille valikoitui Toshiba Haori -ilmalämpöpumppu

Mökkivieraiden asumismukavuudesta pitää huolen ilma-vesilämpöpumppu sekä LämpöYkkösen toimittama ilmalämpöpumppu. Vaihtoehtona lämmitysmuodoksi oli myös maalämpö, mutta ilma-vesilämpöpumpun sekä ilmalämpöpumpun yhdistelmä oli lopulta paras ratkaisu tähän kohteeseen. Ilmalämpöpumppu mökille oli Timolle selkeä valinta.

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää käyttöveden ja ilmalämpöpumpulla on mahdollista viilentää, jos lämpötilat nousevat liian kuumaksi kesällä tai vastaavasti lämmittää, jos lämpötila on liian kylmä talvella. Ilmalämpöpumppu onkin nimenomaan asumismukavuutta lisäävä juttu. Jos sitä ei olisi, niin sitä voisi tulla ikävä.

Asumismukavuuden lisäksi vaakakupissa painoi ennen kaikkea ekologisuus

Ekologisuus ja energiatehokkuus eivät ole enää vain valintoja, vaan välttämättömyyksiä kaikissa rakentamisen ratkaisuissa. Tällaisia rakennuksia ei tehdä vain itselle vaan myös seuraaville sukupolville. Tämän pitää kestää seuraavat 150 vuotta, se edellinen mökki kesti vain 70 vuotta, Timo perustelee.

Vaikka ilmalämpöpumpun valinnassa painoivat eniten muut ominaisuudet, on laitteen ulkonäkökin Timolle ehdoton plussa.

Ilmalämpöpumput eivät usein ole kovin kauniita. Valitsin Toshiba Haorin, koska se tuli näkyvälle paikalle ja sen design on upea. Se sopii hyvin sisustukseen vaihdettavan kankaan ansiosta. Moni onkin jo kysynyt, että mikä laite on kyseessä, kun se on niin hyvännäköinen.

“Valitsin Toshiba Haorin, koska se tuli näkyvälle paikalle ja sen design on upea.”

Toshiba Haori sopii hyvin sisustukseen vaihdettavan kankaan ansiosta. Moni onkin jo kysynyt, että mikä laite on kyseessä, kun se on niin hyvännäköinen.

Rakennusprojektin aikana Timo on huomannut, että jotkut asiat kannattaa jättää ammattilaisten hoidettaviksi. Yksi esimerkki tästä on ilmalämpöpumpun asennus.

Asentaja varmisti optimaalisen paikan ilmalämpöpumpulle. Aamulla en ollut mökillä paikalla jakun illalla tulin, oli laite paikallaan. Asennus sujui mainiosti ja saimme pumpun kylmäaineputket mukavasti piiloon katon sisään.

Ilmalämpöpumppu takaa ympärivuotisen käytön

Timon mukaan mökkien vuokraaminen on yleistynyt ja moni haluaa päästä vain lomailemaan viikoksi. On monia, jotka haluavat mökkeillä esimerkiksi syksyllä tai talvella, ja silloin lämmityksen täytyy olla kunnossa.

Mökkejä on monenlaisia ja itsekin tykkään välillä mennä vuokramökkiin ilman mitään mukavuuksia, mutta kun tarkoituksena on ympärivuotinen vuokraus, lämmityksen täytyy toimia, se on välttämättömyys.

Muita Timon mökillä tunnelmaa tuovia ja vieraille tärkeitä asioita ovat rantasauna, kylpytynnyri, mahdollisuus avotulelle ja iso piha, jossa on tilaa leikkiä ja pelata.

Hiekkaranta on ihana erityisesti lapsille. Sen lisäksi ei tarvita muuta kuin auringonpaistetta. Ja ehkä isännän leikkaama nurmikko, Timo naurahtaa.

“Aamulla en ollut mökillä paikalla ja kun illalla tulin, oli laite paikallaan.”

Tutustu lisää ilmalämpöpumppuihin!

Kiinnostuitko ilmalämpöpumpusta? Pyydä tarjous!

Olen kiinnostunut
Rahoitus
Markkinointilupa