Varastoi aurinkopaneeleilla tuottama sähkö akustoon

Varastoi aurinkosähköä myöhempään käyttöön tai lataa akusto sähköverkossa silloin, kun se on edullisinta 

Haluaisitko käyttää aurinkosähköä myös iltaisin, öisin ja pilvisinä päivinä, kun aurinkopaneelien tuotto on vähäisempää? Tai säästää sähkölaskussa hyödyntämällä tehokkaammin edullisen pörssisähkön? 

Meiltä saat energian varastoinnin ratkaisut sekä olemassa oleviin aurinkosähköjärjestelmiin että uuden järjestelmän asennuksen yhteydessä.  

Energian varastointi tuo sähkön käyttöön autonomiaa  

Energiavarasto tai tutummin akusto varastoi nimensä mukaisesti aurinkopaneeleista saatavaa energiaa ja mahdollistaa sen hyödyntämisen joustavasti myöhemmin. Voit myös ladata akuston sähköverkossa pörssisähkön tuntihintojen ollessa alhaalla ja käyttää varastoitua energiaa silloin, kun se on kannattavinta.  

Energian varastoinnin avulla voit siis vaikuttaa omaan sähkön käyttöösi ja sähkölaskuusi myös aikoina, kun sähkön hinnat vaihtelevat. 

Akusto on käyttäjälleen vaivaton. Se toimii automaattisesti ennalta ohjelmoitujen asetusten perusteella ja huolehtii puolestasi siitä, milloin aurinkosähköä käytetään, milloin energiaa varastoidaan ja milloin ostetaan sähköä verkosta. 

Ratkaisumme energian varastointiin

Käyttämämme litium-rautafosfaattiakustot (LifePO4) ovat erittäin turvallisia ja pitkäikäisiä. Meidän asentamille akustoille saat jopa kymmenen vuoden takuun! 

Etkö tiedä, minkä kokoisen energiavaraston tarvitset? Asiantuntijamme auttavat mielellään tarpeisiisi sopivan ratkaisun valinnassa! 

Pörssisähkön käyttäjä saa energian varastoinnista suurimman hyödyn 

Pörssisähkö tarkoittaa sähköä, jonka hinta päivittyy reaaliaikaisesti sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan pohjoismaisessa NordPool-sähköpörssissä. Niin sanottu spot-hinta määräytyy 24 tuntia etukäteen jokaiselle tulevan vuorokauden tunnille.  

Pörssisähkön spot-hinta on yleensä alimmillaan öisin, jolloin kulutusta on vähemmän. Päivisin sähkö on vastaavasti kalliimpaa, kun kulutus on suuri.  

Kuka tahansa pörssisähkösopimuksen tehnyt voi hyödyntää hinnan vaihteluita ja optimoida omaa sähkönkulutustaan halvemmille tunneille, mutta energian varastoija saa todellisen säästön: sähköä voi ladata varastoon silloin kun se kaikista halvinta ja käyttää varastosta silloin, kun tuntihinnat on korkealla. 

Vaikka hankkisit akuston, voit myös edelleen myydä ylimääräisen aurinkosähkön sähköyhtiölle. 

Tiesitkö tätä sähköautosta ja energian varastoinnista? 

Tiesitkö, että sähkönsiirron perusmaksuun vaikuttaa kiinteistön käyttämän pääsulakkeen koko? Moni sähköauton omistaja on joutunut kasvattamaan pääsulakkeen kokoa, jotta sähköteho riittää auton lataamiseen myös silloin, kun kodin muu sähkönkulutus on korkealla. 

Isompi pääsulake tarkoittaa jopa puolet isompaa sähkönsiirron perusmaksua. Vuositasolla sähkönsiirrosta voi siis joutua maksamaan 300-400 euroa enemmän pelkästään suuremman sulakekoon vuoksi.  

Pääsulakkeiden kestävyyttä voidaan turvata dynaamisella kuormanhallinnalla, jossa sähköauton latausasema säätää lataustehoa automaattisesti sen mukaan, kuinka paljon sähköä kiinteistössä on sillä hetkellä saatavilla. Kodin sähkönkulutuksen korkeimpia piikkejä on myös mahdollista tasata käyttämällä sähköä akustosta. Tällöin pienemmän pääsulakkeen teho riittää kodin sähkön tarpeiden kattamiseen ja säästyt sulakkeen päivittämisen maksuilta.  

Lue lisää sähköauton latauksesta

Rahoituksella joustoa hankintaan 

Rahoituksen ansiosta voit maksaa hankintasi joustavasti erissä tai siirtää eräpäivää kuukausia eteenpäin. 

Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin

Miksi hankkia energian varastointiin sopiva akusto? 

Energian varastoinnin avulla saat aurinkosähköjärjestelmästäsi kaiken hyödyn irti. Voit käyttää aurinkosähköä myös iltaisin, öisin ja silloin kun aurinkosähkön tuotanto on vähäisempää.

Voit ladata akuston sähköverkossa pörssisähkön tuntihintojen ollessa alhaalla ja käyttää varastoitua energiaa silloin, kun pörssisähkö on kallista.

Akuston avulla aurinkosähköjärjestelmään on mahdollista rakentaa niin sanottua off-grid toiminnallisuutta. Voit siis olla hetkellisesti irti sähköverkosta esimerkiksi sähkökatkon aikana ja turvata silti kodin tärkeät toiminnot varastoidulla sähköllä.

Vanhankin omakotitalon arvo voi nousta merkittävästi aurinkosähköjärjestelmän myötä. Akustolla varustettu aurinkosähköjärjestelmä parantaa talon energiatehokkuutta ja omavaraisuutta, mikä on tärkeä myyntivaltti asuntomarkkinoilla.

Miksi hankkia ratkaisut energian varastointiin LämpöYkköseltä? 

Käyttämämme litium-rautafosfaattiakut (LifePO4) ovat erittäin pitkäikäisiä. Ne eivät sisällä kobolttia ja ovat perinteisiä litiumakkuteknologioita turvallisempia.

Varmistamme, että saat juuri sinun taloosi sopivan ratkaisun, joka on valmiiksi asennettu ja käyttövalmis.

Kannamme vastuun työnjäljestämme, ja tarjoamme kaikkiin tuotteisiimme sekä asennukselle kattavan takuun.

Kun akusto tai aurinkosähköjärjestelmä kaipaavat huoltoa tai tarkastusta, me autamme. Voimme myös laajentaa järjestelmää tarpeidesi muuttuessa. 

Voit olla meihin yhteydessä myös asennustyön jälkeen. Vakavaraisena toimijana olemme vielä vuosienkin päästä kumppanisi, kun kaipaat neuvoja kodin energiavalintoihin. 

Meillä on kokonaisvaltainen ymmärrys kodin energiatehokkuuden hallinnasta. Olemme toimineet energia-alalla yli 15 vuotta ja toteuttaneet yli 90 000 energiaremonttia Etelä-Suomesta Lappiin. 

Innostuitko?

Tarvitsemme muutamia tietoja alustavan tarjouksen antamista varten. Saat tarjouksen sähköpostiisi tietojen täyttämisen jälkeen. 

Usein kysyttyä energian varastoinnista 

Energiamurroksen ja sähköautojen yleistymisen myötä akkuteknologia ja myös aurinkosähköjärjestelmien akustot ovat kehittyneet nopeasti. Nykypäivänä käytettävät akut ovat erittäin turvallisia ja pitkäikäisiä. Käyttämämme litium-rautafosfaattiakut (LifePO4) eivät sisällä kobolttia ja ovat perinteisiä litiumakkuteknologioita turvallisempia.

Kyllä voi. Jos aurinkosähköjärjestelmässäsi on jo valmiiksi akuston kanssa yhteensopiva hybridi-invertteri, käy asennus jälkikäteen helposti. Jos järjestelmässäsi on niin sanottu tavallinen invertteri, se tulee vaihtaa hybridi-invertteriin akuston asennuksen yhteydessä.

Jos sinulla on jo olemassa oleva aurinkosähköjärjestelmä, akuston asennukseen ei tarvita erillistä lupaa. Jos olet hankkimassa uutta aurinkosähköjärjestelmää, on hyvä varmistaa asia oman kunnan rakennusvalvonnalta. Useimmiten lupaa ei tarvita, ellei lopputulos vaikuta merkittävästi kaupunkikuvaan tai ympäristöön, tai ellei kohde ole suojeltu.

Voit hakea kotitalousvähennystä akuston asennustyön osuudesta, mikä on rahanarvoinen etu verotuksessa – kysy lisää verottajalta!

Kooltaan akusto on noin 70–160 cm korkea, mutta vain noin 70 cm kapea ja 20 cm syvä. Akusto on helppo asentaa seinää vasten ja se sijoitetaan tyypillisesti kodin tekniseen tilaan. Akusto tarvitsee riittävästi tilaa ympärilleen jäähdytystä varten. Etäisyyden on hyvä olla 30 cm kiinteisiin rakenteisiin ja 50–60 cm lämpimiin kohteisiin, kuten lämminvesivaraajaan tai lämmitysjärjestelmiin.

Akusto toimii automaattisesti ennalta ohjelmoitujen asetusten perusteella. Asetukset voidaan määrittää tuntikohtaisesti, eli voit esimerkiksi ohjelmoida akuston ostamaan pörssisähköä ensisijaisesti öisin, kun sähkö on halpaa.

Akustoa tulee huoltaa ja tarkastaa kuten muitakin kodin sähkölaitteistoja. Olennainen osa jatkuvaa huoltoa on laitteen puhtaanapito ja silmämääräiset tarkastukset.

Kuinka hankinta etenee?

  1. Ota meihin yhteyttä täyttämällä tämän sivun lomake.
  2. Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Etäkartoituksen aikana asiantuntijamme tekee kohteeseesi sopivan tarjouksen.  
  3. Asian edetessä asiantuntijamme tulee kohdekartoitukselle paikan päälle, ja varmistaa asennuksen toteutettavuuden. 
  4. Asennamme järjestelmän sovittuna ajankohtana, siistimme jälkemme ja saat käyttöopastuksen. Asennus vie 1–2 päivää. 
  5. Tekninen tukemme on tavoitettavissa asennuksen jälkeen. 

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)