Siirry sisältöön

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön: Toimintavarmuutta ja omavaraisuutta

Maalämpö muuttaa käsityksesi monimutkaisista lämmitysjärjestelmistä yksinkertaisuudellaan ja helpolla käytettävyydellään – Tiedätkö sinä jo kuinka tehokasta ja helppoa on lämmittää maalämmöllä?

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön kannattaa energiakustannusten, helppokäyttöisyyden sekä vihreän siirtymän vuoksi 

Väitämme, että öljylämmityksen vaihtoa maalämpöön ei ole kukaan koskaan katunut ja nyt kertaamme, miksi maalämpö onkin lämmitysjärjestelmien ehdotonta ykkösluokkaa ja juuri öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön niin kannattavaa.

Öljystä maalämpöön vaihtaminen on melko mutkatonta, sillä öljylämmitysjärjestelmä on rakennettu samanlaisella vesikiertoisella lämmönjakotavalla kuin mitä maalämmössä käytetään. Tämä mahdollistaa jo olemassa olevien aiemmin vesikiertoisten pattereiden hyödyntämisen, mikä säästää kotia massiivisilta pintaremonteilta.

Öljylämmittäjä vaihtaa maalämpöön usein myös järjestelmän helppokäyttöisyyden vuoksi 

  • Maalämpö on yksikertaisuudessaan lämmitysjärjestelmä, joka nappaa keruupiirillään lämmön maasta ja jakaa sen edelleen vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään.  
  • Käytännössä maalämpöjärjestelmä koostuu joko tekniseen tilaan tai esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen sijoitettavasta sisäyksiköstä, kiinteistön lämmönjakoverkostosta (vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja keruupiiristä, joka on sijoitettuna joko maahan, veteen tai maalämpökaivoon. 
  • Öljystä maalämpöön vaihtamisen kiistattomat hyödyt ovat energiatehokkuus, tasainen lämmitys, mahdollisuus hyödyntää maaviileä.
  • Järjestelmä on kiinteistössä melko huomaamaton ja öljylämmityksen vaihto maalämpöön onnistuu kätevästi, sillä käytännössä maalämmön käyttöönotto vaatii vain lämpöpumpun asennuksen öljykattilan tilalle.

    Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vesikiertoiset patterit hyödynnetään tai vastaavasti lämmin vesi ajetaan vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Joissain tilanteissa vesikiertoiset patterit päivitetään, jotta järjestelmän hyötysuhde saadaan nostettua vaaditulle tasolle. Tämän kaltaisia tilanteita tulee vastaan erittäin harvoin, lähes poikkeuksetta olemassa olevat vesikiertoiset patterit hyödynnetään.

    Järjestelmän ulos sijoittuvan maalämpökaivon voi halutessaan jättää maan alle piiloon, kunhan sen paikannus on varmistettu selkeillä merkinnöillä. Käytännössä maalämpöjärjestelmän näkyvin muutos öljylämmityksen tilalla on maalämpöpumppu ja selkeästi pienempi energian vuosikulutus.

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön parantaa merkittävästi lämmitysjärjestelmäsi hyötysuhdetta 

Lämpöpumpuista puhuttaessa hyötysuhteesta puhutaan usein SCOP- ja COP-lukuina. Luvut kertovat, kuinka paljon lämpöä lämpöpumppu pystyy tuottamaan suhteessa vaatimaansa sähköön. SCOP- ja COP-luvut kertovat maalämpöpumpun eli järjestelmän niin sanotun “päälaitteen” energiatehokkuudesta.  

Kun taas puhutaan maalämpökokonaisuuden hyötysuhteesta, tulee ottaa huomioon kaikki järjestelmän eri osat, kuten lämpökaivon, maaperän, lämmönkeruunesteen lämpötila sekä keruupiirin ominaisuudet, sillä yhden osan alisuoriutuminen vaikuttaa kokonaisuuden hyötysuhteeseen. 

Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön nostaa lämmitysjärjestelmäsi hyötysuhteen noin 300–400 % aiemmiasta öljylämmityksen hyötysuhteesta, joka on noin 85 %. Maalämpö on siis huomattavasti energiatehokkaampi lämmitysjärjestelmä kuin öljylämmitys.

Vaihtamalla öljylämmityksestä maalämpöön saat järjestelmän, joka ei tarvitse toista varalämmönlähdettä  

Maalämpö on lämmitysjärjestelmien ehdoton kuningas, kun puhutaan lämmitysjärjestelmien toimintavarmuudesta sekä lämmön tasaisesta ylläpidosta.

Maalämpö pitää hyvää hyötysuhdettaan yllä läpi vuoden, toisin kuin muut järjestelmät saattavat vaatia kovilla pakkasjaksoilla rinnalleen jonkin muun rinnakkaisen varalämmönlähteen.  

Säästät noin 50–80 % energiakuluissa vuositasolla vaihtamalla öljylämmityksen maalämpöön 

Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön laskee vuositasolla energiakulujasi noin 50–80 %, mikä tarkoittaa käytännössä kuukausittaisissa kuluissasi noin 100–250 euron säästöä lämmityskuluissa. 

Laitteen koko 20–30 vuoden elinkaaren aikana kerrytät nettosäästöä arviolta noin 15 000 –40 000 euroa. 

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön järjestyy kauttamme niin sanotulla avaimet käteen -periaatteella

Hoidamme öljylämmityksen vaihtamisen maalämpöön puolestasi kokonaisvaltaisesti – haemme puolestasi luvat ja kauttamme järjestyvät kaikki prosessin eri osa-alueet energiakartoituksesta, lupiin, poraamiseen, asennukseen ja käyttöönottokoulutukseen 

Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön – prosessin eri vaiheet:

Maalämpöratkaisuihin erikoistunut asiantuntijamme kartoittaa kiinteistösi lämmitystarpeet kaikki erilaiset tarpeenne huomioonottaen ja laskee tarvittavan lämmitystehon ja parhaan mahdollisen toteutustavan. 

Me tarjoamme maalämpöjärjestelmia kokonaisvaltaisina paketteina ja näin ollen hoidamme asiaan kuuluvat lupa-prosessit puolestasi. 

Maalämpöpumppujärjestelmän hankinnan yhteydessä saat kauttamme myös järjestettyä maalämpökaivon porauksen osana tarjoamaamme kokonaispakettia. 

Itse maalämpöpumpun asennus vie noin 1–2 päivää, riippuen onko maalämpökaivon valmiina vai toteutetaanko porakaivo ennakkoon vai juuri ennen maalämpöpumpun asentamista.

Asennuksen jälkeen maalämpö on heti käytettävissä.  

Käymme kanssasi läpi maalämmön huoltosuunnitelman ja erilaiset suositukset, joiden mukaan maalämpöpumppu tulee huoltaa, jotta laite suoriutuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuetaanko öljylämmityksen vaihtamista maalämpöön?

Lue lisää öljylämmityksestä luopuvien tuista ja toimi nopeasti, sillä tämän tukimuodon projektit pitää olla kokonaisuudessaan toteutettuja elokuun 2025 loppuun mennessä. 

Jos on mahdollista saada toteutettua öljylämmityksen vaihto maalämpöön vielä vuoden 2024 aikana, ehdit hyödyntää pian lakkautettavan korotetun kotitalousvähennyksen, joka päättyy verokauden 2024 loppuun. 

Voiko maalämpökaivon jakaa naapurikiinteistön kanssa?

Teoriassa kyllä, mutta kaivon syvyyttä on tällöin kasvatettava molempien kiinteistöjen tarpeiden täyttämiseksi. Tämä vaatii tarkempia laskelmia ja sopimuksia osapuolten kesken.

Miten maalämpöpumppu nostaa kodin arvoa?

Maalämpöpumppu on yksi halutuimpia lämmitysmuotoja pientaloissa. Siksi laitteen hankinta nostaa kotisi arvoa parhaimmillaan laitteen hankintahinnan verran ja tekee siitä halutun kohteen mahdollisessa myynti tilanteessa.

Onko maalämpöpumppu helppo ylläpitää ja huoltaa?

Maalämpöpumppu on helppokäyttöinen – oikeastaan aika harvoin laitteen ylläpito vaatii toimenpiteitä. Käytännössä sinun tulee huolehtia vain laitteen huolloista huoltosuunnittelman mukaisesti. Me tarjoamme myös erilaisia huolenpitosopimuksia, jolloin me käytännössä huolehdimme laitteesi huollot tasaisin määräajoin. Lue lisää huolenpitosopimuksistamme!

Maalämpökaivon porauksen hinta on aina kiinteistökohtainen kokonaiskustannus, joka koostuu monen tekijän yhteisvaikutuksesta

Käytännössä oman kaivon hintaa ei voi laskea naapurin toteutuneen projektin pohjalta vaan hinta-arvio tapahtuu aina kyseessä olevan kiinteistökokonaisuuden tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Meiltä saat aina tarjouksen yhteydessä tarkan hinnan.

Lue lisää: Maalämpökaivon porauksen hinta – monen tekijän summa

LämpöYkkösen kautta saat öljylämmityksen vaihdettua maalämpöön kätevästi yhden toimijattajan taktiikalla

LämpöYkkösen kautta saat kokonaispalvelun maalämpöjärjestelmän sekä kaivon porauksesta.

Etuna on hoitaa koko järjestelmä yhden toimijan kanssa. Malli takaa helpon asioinnin, selkeän hinnoittelun ja palvelun koko projektin ajan.

Luotettavana ja vakaana lämpöpumppualan toimijana kykenemme tarjoamaan asiakkaillemme kilpailukykyiset takuut, joista olemme varmuudella myös tulevaisuudessa vastaamassa.

Meillä on korkein AAA-luottoluokitus

LämpöYkkösen asiakkaana voit siis luottaa kokonaisvaltaisesti niin vahvaan asiantuntijuuteemme kuin pysyvyyteemme. Kaiken kaikkiaan AAA-luokitus on yksi tärkeä osoitus siitä, että toimimme vastuullisesti ja luomme yhdessä asiakkaiden kanssa positiivista energiaa pitkälle tulevaisuuteen.

Haluatko selvittää, mitä öljylämmityksen vaihto maalämpöön kustantaisi kohdallasi?

Jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme palaa sinulle asiaan

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen