Siirry sisältöön

Varpu ja Sami Hintsasen kodissa tärkeintä on lämpö ja yhdessäolo

Akaan Kylmäkosken upeisiin luonnonmaisemiin on noussut jylhä kivitalo. Talossa riittää vielä tekemistä, sillä Varpu ja Sami Hintsanen rakennuttavat tänne yhteistä loppuelämänsä kotia.

Tärkeintä uudessa kodissa tulee olemaan yhdessäolosta syntyvä lämpö. Sitä arvostavat paitsi lämpöä rakastava Varpu, myös pariskunnan pieni Kerttu-koira, jonka tassut kaipaavat lattialämmitystä. Muun muassa tämän takia uuteen taloon haluttiin maalämpöpumppu.

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Katso videolta Varpun ja Samin kokemuksia maalämmöstä!

Kustannustehokkuuden ja ekologisuuden vuoksi maalämpö sopii loistavasti uuteen taloon

Hintsasten haaveet kaupungista luonnon läheisyyteen muuttamisesta ovat käymässä toteen, kun pariskunnan ensimmäinen yhteinen taloprojekti etenee.

Meillä alkaa olla jo aika isot lapset. Talo onkin mietitty niin, että sen sydämenä ovat yhteiset oleskelutilat, olohuone ja ruokailutila. Tästä ajatuksesta koko suunnitteluprojekti on lähtenyt käyntiin, Varpu kuvailee.

Kun talo valmistuu, toivoo pariskunta ystäviään kyläilemään ja nauttimaan heidän kanssaan maisemasta peltojen keskellä. Kodissa halutaan ennen kaikkea viettää aikaa yhdessä, mutta kahdelle yrittäjälle tärkeää ovat myös hyvät työtilat.

Koska uusi koti on tilava, niin lämmitettävääkin on melko paljon. Kustannukset olivat yksi suurimmista argumenteista lämmitysmuodon valitsemisessa.

Uuteen taloon maalämpö on esimerkiksi sähköön ja öljylämmitykseen verrattuna edullisempi, ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto, pariskunta kertoo. Lue lisää maalämmön sähkönkulutuksesta.

Hintsasten tontti sijaitsee kallioisella paikalla, johon kaivojen poraaminen on helppoa.

Paikallinen rakentajakin suositteli maalämpöä, kertoo Sami, joka liputti jo ennen tätä maalämmön puolesta.

Aiemmassa kodissani öljylämmitys vaihdettiin joitain vuosia sitten maalämpöön. Kustannuksissa säästö saattoi olla jopa yli 50 % ero kuukausittain. Koska pumpun käyttöikä on pitkä, voidaan puhua tuhansien eurojen säästöstä.

“Maalämpö on esimerkiksi sähköön ja öljylämmitykseen verrattuna edullisempi, ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto.”

Lämpöä yhdelle ja viileyttä toiselle – koko kokonaisuuden saaminen yhdeltä ovelta oli ratkaisevaa

Varpun ja Samin kodin olohuoneeseen tulee suuret, järvi- ja peltomaisemaan avautuvat ikkunat. Tämä tarkoittaa, että kesäaurinko tulee luultavimmin kuumentamaan asuntoa liiaksikin, mistä erityisesti Sami on huolissaan. Hätiin tulee LämpöYkkösen asentama ilmalämpöpumppu, joka säätelee lämpötilaa maalämmön kaverina.

Inhoan sitä, jos nukkuessa on liian kuuma. Siksi ratkaisun täytyy olla sellainen, että lämpötilan säätäminen on mahdollisimman helppoa, Sami kertoo.

LämpöYkkönen valittiin toimittajaksi sen takia, että olemme kuulleet ystäviltämme ja tuttaviltamme suosituksia LämpöYkkösen luotettavuudesta. Oli myös tärkeää, että pystymme hankkimaan kokonaisratkaisun samalta firmalta.

Pariskunnan vilukissa sen sijaan inhoaa kylmää

Sillä, että kotona on lämmin, on minulle suuri merkitys, Varpu kertoo. Maalämmön kanssa voi luottaa siihen, että koti pysyy lämpimänä, vaikka sieltä olisi tovin poiskin, hän iloitsee.

Lämpö ei ole tärkeää ainoastaan Hintsasten perheen ihmisjäsenilla, vaan myös pariskunnan Kerttu-chihuahualle.

Kerttu hakeutuu aina siihen kohtaan, missä aurinko paistaa tai lattia hohkaa lämpöä. Veikkaankin, että myös Kerttu on onnellinen tästä meidän valinnasta, Sami naurahtaa.

Lue myös: Hiljainen ilmalämpöpumppu ei häiritse kodin (kissojenkaan) rauhaa, Juha Larm iloitsee

Kiinnostuitko maalämmöstä? Pyydä tarjous lomakkeen kautta!

Olen kiinnostunut
Rahoitus
Markkinointilupa