X

Viilennys ilmalämpöpumpulla on edullista luksusta

Kesä on mahtavaa aikaa, mutta tuskaisen kuumina öinä kesän mahtavuus tuppaa unohtumaan. Ilmalämpöpumpun avulla voit pitää helteet ulkona.

 

Ensimmäiset viilennykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput asennettiin Suomessa jo vuonna 1952. LämpöYkkönen tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita ilmanjäähdyttimiä sekä pieniin että suuriin kohteisiin. Tarjoamme kaikki viilennyspumput ja viilennysjärjestelmät avaimet käteen –periaatteella, suunnittelusta asennukseen ja huoltoon.

 

Jäähdytyksen tarve tulee usein yllättäen kesällä, jolloin asentajien kalenterit ovat hyvin täynnä kesä-heinäkuussa – joten kannattaa pyytää tarjous ilmalämpöpumpusta mahdollisimman ajoissa!

Maalämpöpumppu hinta asennettuna - LämpöYkkönen

Näitä ilmalämpöpumppuja meiltä ostetaan viilennyskäyttöön paljon

Toshiba Seiya

Rahoituksella vain 50 € / kk

Toshiba Haori

Rahoituksella vain 50 € / kk

Daikin Stylish

Rahoituksella vain 50 € / kk

Viessmann Eco

Rahoituksella vain 50 € / kk

6+12 yleistä kysymystä ilmalämpöpumpulla viilentämisestä

1. Saako ilmalämpöpumpun asentaa kerrostaloon?

Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon lähtökohtaisesti aina, jos asunnossasi on parveke. Tarvitset tähän kuitenkin taloyhtiön luvan. Olemme tehneet tänne kattavat ohjeet ilmalämpöpumpun hankinnasta kerrostaloon.

2. Onko ilmalämpöpumpulla viilentäminen kallista?

Ei ole! Viilentäminen maksaa edullisimmillaan n. 0,5 € per vuorokausi.

3. Tarvitseeko 2-kerroksiseen omakotitaloon 2 ilmalämpöpumppua?

Usein kyllä, mutta ei aina. Katso alempaa tätä sivua video, jossa vastaamme kysymykseen kattavammin. Tarve kahdelle pumpulle riippuu toki paljon omista tarpeistasi, joten mitään lukkoonlyötyjä sääntöjä tähän ei ole.

4. Mikä ilmalämpöpumppu minun kannattaa ostaa viilennyskäyttöön?

Panosta aina laatuun. Laadukas ilmalämpöpumppu on energiatehokkaampi, se viilentää paremmin ja on hiljaisempi. Lisäksi laadukkaat laitteet kestävät käyttöä useita vuosia pidempää, jolloin laatu tulee edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Laadukkaista ilmalämpöpumpuista halutuimpia ovat Toshiba, Daikin ja Mitsubishi.

5. Kuinka kauan ilmalämpöpumppu kestää käyttöä?

Ilmalämpöpumppu kestää käyttöä n. 15–20 vuotta, eli laitteen elinkaari on pitkä.

6. Nostaako ilmalämpöpumppu kodin arvoa?

Kyllä nostaa. Olemme kysyneet asiaa kiinteistövälittäjiltä, ja yksi merkittävä ostopäätökseen vaikuttava tekijä on asunnon lämmitys- ja viilennysratkaisut. Jos asunnossa on ilmalämpöpumppu, niin asunnon myyminen tai vuokraaminen on helpompaa.

VIDEO: Vastaukset 12 yleisimpään kysymykseen ilmalämpöpumpulla viilentämisestä:

1. Miten poistoilmalämpöpumppu ja viilennys toimivat yhdessä?

2. Miten ilmalämpöpumpulla tehty viilennys eroaa kaukolämmöllä tehdystä viilennyksestä?

3. Miksi pelkästään viilennykseen tarkoitettujen pumppujen valikoima on suppea?

4. Mihin 2-kerroksisessa omakotitalossa ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa?

5. Kuinka paljon viilennys maksaa kuukaudessa?

6. Sopiiko ilmalämpöpumppu viilentämään rivitaloa?

7. Mikä on paras ilmalämpöpumppu omakotitaloon?

8. Mikä on paras lämpöpumppu lämmitykseen ja viilennykseen, jossa on takkatoiminto?

9. Millainen on 15 vuotta vanhan laitteen teho viilennyksessä?

10. Voiko vuokra-asuja laittaa ilmalämpöpumpun kerrostaloon?

11. Voiko ilmalämpöpumpun asentaa kerrostaloon?

12. Paljon ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä kesäaikaan?

Katso video

Katso myös:

Rivitalon tai kerrostalon viilennys ilmalämpöpumpulla

Kerrostalo- ja rivitaloasuntojen viilennys on lisääntynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Viime kesien lisääntyneet helteet ja kerrostaloasuntojen ilmanlaadun haasteet ovat lisänneet kysyntää ja viilennykseen tarkoitettuja ilmalämpöpumppuja onkin viime vuosina asennettu jo tuhansiin taloyhtiöihin. Lisäksi iäkkäämmille henkilöille helle on jo aito riskitekijä, minkä takia viilennykseen tulee kiinnittää huomiota.

 

Rivi- ja kerrostalossa kannattaa varmistaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta että onko taloyhtiöön jo asennettu aikaisemmin ilmalämpöpumppuja. Samalla kannattaa selvittää onko asennukseen liittyen sovittu esimerkiksi ulkoyksikön sijoituksesta tai sen suojaamisesta suojakotelolla. Yleinen käytäntö taloyhtiöissä on että ilmalämpöpumpun asentamisesta ilmoitetaan sovitulla tavalla, esim. toimenpidelomakkeella taloyhtiön hallitukselle. LämpöYkköseltä saa tarvittaessa myös kirjallisen asennusselvityksen, jossa eritellään vakuutukset ja vastuuhenkilöt asennukseen liittyen.

 

→ Lue tarkemmat ohjeet ilmalämpöpumpun hankkimisesta kerrostaloon.

Koska kerrostalojen ja rivitalojen asunnot ovat lähekkäin, asuntoihin kannattaa hankkia vain laadukkaimpia laitteita, joissa äänitaso on hiljainen. Myös laitteiston asennus pitää tehdä laadukkaasti, ettei laitteistosta pääse välittymään resonanssiääniä talon rakenteisiin. LämpöYkkösen valikoimista löydät pitkän kokemuksen kautta valikoidut laadukkaimmat ja hiljaisimmat ilmalämpöpumput viilennyskäyttöön. Esimerkkinä tällaisesta laitteesta on Toshiba Seiya.

Asiakaskokemus: Viilennystä kerrostaloon ilmalämpöpumpulla

Kävimme tutustumassa kerrostaloon johon on asennettu useampi ilmalämpöpumppu viilennyskäyttöön. Taloyhtiön asukastoimikunnan puheenjohtaja Tapio Ruosteinen kertoo mitä kaikkea projektin vaiheisiin kuuluu.

Omakotitalon viilennys ilmalämpöpumpulla

Omakotitalon viilennykseen tehokkain viilennysjärjestelmä on ilmalämpöpumppu. Kaikki ilmalämpöpumput sopivat viilennyskäyttöön, koska ilmalämpöpumppu on alun perinkin suunniteltu nimenomaan jäähdyttämiseen.

Ilmalämpöpumppua hankittaessa on tärkeintä varmistaa, että viilennyspumppu asennetaan oikein ja sen teho on riittävä

On harmillista, jos teho loppuu kesken pahimman hellekauden. Kehittyneimmissä ilmalämpöpumpuissa on myös automaattinen kuivatustoiminto, joka kuivattaa sisäyksikön aina kun laite suljetaan. Tämä varmistaa, ettei laitteeseen pääse kertymään hometta yms. bakteerikasvustoa.

 

Viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen. Lämmityskäytössä laite ottaa esim. -15 °C ulkoilmasta lämpöä ja tuottaa sisäyksiköllä esim. +25 asteista lämmintä ilmaa, kun taas viilennyskäytössä viilennetään +27C asteinen sisäilma +23–25C asteeseen. Keskimäärin viilennys maksaa noin 0,30–0,50 € vuorokaudessa. Eli aika edullista luksusta!

Ilmalämpöpumppuja on monenlaisia ja halvimmat ovat kovempiäänisiä

Ilmalämpöpumppuja on monenlaisia ja halvimmat ovat kovempiäänisiä. Kuitenkin nykylaitteet ovat merkittävästi hiljaisempia kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten markkinoille tulleet laitteet. Normaali äänitaso tavallisessa kodissa on noin 27 dB silloin kun kukaan ei puhu ja ilmanvaihtokone ja jääkaappi ovat päällä. Uusien ilmalämpöpumppujen sisäyksiköiden hiljaisin äänitaso on keskimäärin noin 20–21 dB. Myös ulkoyksiköt ovat erittäin hiljaisia.

Asiakaskokemus: Ernest Lawson viilentää ilmalämpöpumpulla

Miten Ernest Lawson päätyi ilmalämpöpumpun hankintaan? 

Kiinteistöjen ja toimistotilojen viilennys

Toimiva viilennys parantaa huomattavasti sekä työtehoa että asiakastyytyväisyyttä ja tätä kautta yrityksen liikevaihtoa ja tuottavuutta. Viilennys on siis aina kannattava investointi. Toimiva viilennysjärjestelmä on myös kilpailutekijä monelle yritykselle.

Suunnittelemme, asennamme ja huollamme myös yritysten viilennysjärjestelmiä

Tilat joissa palvellaan asiakkaita, kuten lääkärit, myymälät, toimistotilat, aulat, liiketilat, hotellit ja ravintolat vaativat ammattilaisen mitoittaman jäähdytysjärjestelmän, jotta viilennystehot riittävät myös kesähelteillä. LämpöYkkönen vastaa myös laitteiden mitoittamisesta ja suunnitelmien teosta vaativimpiinkin kohteisiin. Tarjoamme laadukkaat viilennysjärjestelmät myös erittäin vaativiin kohteisiin, kuten serverihuoneet joissa viilennyksen on toimittava keskeytyksettä ja myös talviolosuhteissa.

 

Tarjoamme asennus- ja huoltopalveluja myös maanlaajuisille ketjuille ja järjestöille. LämpöYkkösellä yksi henkilö vastaa koko Suomen kattavasta laadukkaasta palvelusta, jolloin asiakas voi keskittää aikansa omien vahvuuksiensa kehittämiseen ja ydinbisnekseensä. Monille asiakkaillemme viilennyksen toimivuus on elintärkeää, joten asiakaspalvelumme tavoittaa puhelimitse 24/7, jokaisena vuoden päivänä.

Mietitkö ilmalämpöpumpun ostamista?
Lataa ostajan oppaamme!

Olemme tehneet sinulle kattavan ostajan oppaan, josta löydät tietoa mm.:

 

1. Kuinka ilmalämpöpumppu vähentää myös homeriskiä ja parantaa sisäilmaa

2. Ilmalämpöpumppu viilennyskäytössä – paljonko maksaa?

3. 6 tärkeintä hankintaohjetta, joiden avulla teet oikean valinnan ja vältät virheet

 

Pääset lukemaan oppaastamme myös asiakkaidemme kokemuksia, kun ilmalämpöpumppu asennettiin:

10 faktaa viilennyksestä ft. Roni Bäck

Käytiin Roni Bäckin kanssa läpi viilennykseen ja ilmalämpöpumppuihin liittyviä asioita. Roni kysyi mm. että mihin viilennyspumppua ei saa käytää

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta – 6 pientä askelta ja pumppu on sinun

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, niin kaikista helpoiten pääset asiassa liikkeelle pyytämällä tarjouksen.

Saat myös pitkät takuut ja suuret säästöt lämmityskuluissa.

 

Pyydä tarjous, niin olemme sinuun yhteydessä 1–2 arkipäivässä.

  • Anna lisätietoja halutessasi:

  • Valitse palvelut joista haluat tarjouksen / yhteydenoton:

  • Jos et vielä ole varma esim. mikä lämmitysjärjestelmä on teille sopivin, voit valita useamman tuotteen joita olet miettinyt. Asiantuntijamme on sinuun yhteyksissä jolloin käymme läpi eri vaihtoehdot ja autamme valitsemaan sopivan järjestelmän teidän tarpeisiinne.
  • Anna lisätietoja rakennuksesta

  • Liitä mukaan lisätietoja, esim. pohjakuva(t)

  • Uudisrakentaja! Liitä mukaan myös energiaselvitys.

  • Ehdot

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Katso kuukauden tarjoukset!KATSO TARJOUKSET
+

Katso kuukauden lämpöpumppu- ja aurinkopaneelitarjoukset