X

Viilennys ilmalämpöpumpulla

Ensimmäiset viilennykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput asennettiin Suomessa jo vuonna 1952. LämpöYkkönen tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita ilmanjäähdyttimiä sekä pieniin että suuriin kohteisiin. Tarjoamme kaikki viilennyspumput ja viilennysjärjestelmät avaimet käteen –periaatteella, suunnittelusta asennukseen ja huoltoon.

Jäähdytyksen tarve tulee usein yllättäen ja asentajien kalenterit ovat aina täynnä kesä-heinäkuussa – joten kannattaa pyytää tarjous viilennyksestä mahdollisimman ajoissa!

Kaikki viilennykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput löydät ilmalämpöpumppu -osiosta »

Viilennys kerrostalot ja rivitalot

Kerrostalo- ja rivitaloasuntojen viilennys on lisääntynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Viime kesien lisääntyneet helteet ja kerrostaloasuntojen ilmanlaadun haasteet ovat lisänneet kysyntää ja viilennykseen tarkoitettuja ilmalämpöpumppuja onkin viime vuosina asennettu jo tuhansiin taloyhtiöihin. Lisäksi iäkkäämmille henkilöille helle on jo aito riskitekijä, minkä takia viilennykseen tulee kiinnittää huomiota.

Rivi- ja kerrostalossa kannattaa varmistaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta että onko taloyhtiöön jo asennettu aikaisemmin ilmalämpöpumppuja. Samalla kannattaa selvittää onko asennukseen liittyen sovittu esimerkiksi ulkoyksikön sijoituksesta tai sen suojaamisesta suojakotelolla. Yleinen käytäntö taloyhtiöissä on että ilmalämpöpumpun asentamisesta ilmoitetaan sovitulla tavalla, esim. toimenpidelomakkeella taloyhtiön hallitukselle. LämpöYkköseltä saa tarvittaessa myös kirjallisen asennusselvityksen jossa eritellään vakuutukset ja vastuuhenkilöt asennukseen liittyen.

→ Lue tarkemmat ohjeet ilmalämpöpumpun hankkimisesta kerrostaloon.

Koska kerrostalojen ja rivitalojen asunnot ovat lähekkäin, asuntoihin kannattaa hankkia vain laadukkaimpia laitteita joissa äänitaso on hiljainen. Myös laitteiston asennus pitää tehdä laadukkaasti ettei laitteistosta pääse välittymään resonanssiääniä talon rakenteisiin. LämpöYkkösen valikoimista löydät pitkän kokemuksen kautta valikoidut laadukkaimmat ja hiljaisimmat ilmalämpöpumput viilennyskäyttöön.

Asensimme rivitaloasuntoon ilmalämpöpumpun. Miksi asiakkaamme viihtyy helteillä mieluummin sisällä kuin ulkona, katso video!

Lue myös: 10 keinoa viilentää asuntoasi kovallakin helteellä.

Viilennys omakotitalot

Omakotitalon viilennykseen tehokkain viilennysjärjestelmä on ilmalämpöpumppu. Kaikki ilmalämpöpumput sopivat viilennyskäyttöön, koska ilmalämpöpumppu on alun perinkin suunniteltu nimenomaan jäähdyttämiseen. Ilmalämpöpumppua hankittaessa on tärkeintä varmistaa että viilennyspumppu asennetaan oikein ja sen teho on riittävä. On harmillista jos teho loppuu kesken pahimman hellekauden. Kehittyneimmissä ilmalämpöpumpuissa on myös automaattinen kuivatustoiminto, joka kuivattaa sisäyksikön aina kun laite suljetaan. Tämä varmistaa ettei laitteeseen pääse kertymään hometta yms. bakteerikasvustoa.

Viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen. Lämmityskäytössä laite ottaa esim. -15C asteisesta ulkoilmasta lämpöä ja tuottaa sisäyksiköllä esim. +25 asteista lämmintä ilmaa, kun taas viilennyskäytössä viilennetään +27C asteinen sisäilma +23-25C asteeseen. Keskimäärin viilennys maksaa noin 0,30-0,50€ vuorokaudessa. Eli aika edullista luksusta!

→ Lue lisää ilmalämpöpumpun hinnasta.

Ilmalämpöpumppuja on monenlaisia ja halvimmat ovat kovempiäänisiä. Kuitenkin nykylaitteet ovat merkittävästi hiljaisempia kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten markkinoille tulleet laitteet. Normaali äänitaso tavallisessa kodissa on noin 27dB silloin kun kukaan ei puhu ja ilmanvaihtokone ja jääkaappi ovat päällä. Uusien ilmalämpöpumppujen sisäyksiköiden hiljaisin äänitaso on keskimäärin noin 20-21 dB. Myös ulkoyksiköt ovat erittäin hiljaisia.

Kiinteistöjen ja toimistotilojen viilennys

Suunnittelemme, asennamme ja huollamme myös yritysten viilennysjärjestelmiä. Toimiva viilennys parantaa huomattavasti sekä työtehoa että asiakastyytyväisyyttä ja tätä kautta yrityksen liikevaihtoa ja tuottavuutta. Viilennys on siis aina kannattava investointi. Toimiva viilennysjärjestelmä on myös kilpailutekijä monelle yritykselle.

Tilat joissa palvellaan asiakkaita, kuten lääkärit, myymälät, toimistotilat, aulat, liiketilat, hotellit ja ravintolat vaativat ammattilaisen mitoittaman jäähdytysjärjestelmän, jotta viilennystehot riittävät myös kesähelteillä. LämpöYkkönen vastaa myös laitteiden mitoittamisesta ja suunnitelmien teosta vaativimpiinkin kohteisiin. Tarjoamme laadukkaat viilennysjärjestelmät myös erittäin vaativiin kohteisiin, kuten serverihuoneet joissa viilennyksen on toimittava keskeytyksettä ja myös talviolosuhteissa.

Tarjoamme asennus- ja huoltopalveluja myös maanlaajuisille ketjuille ja järjestöille. LämpöYkkösellä yksi henkilö vastaa koko Suomen kattavasta laadukkaasta palvelusta, jolloin asiakas voi keskittää aikansa omien vahvuuksiensa kehittämiseen ja ydinbisnekseensä. Monille asiakkaillemme viilennyksen toimivuus on elintärkeää, joten asiakaspalvelumme tavoittaa puhelimitse 24/7, jokaisena vuoden päivänä.

Ilmalämpöpumppu : Ostajan opas

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa ilmalämpöpumpun hankkimisesta.

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa maalämmön hankkimisesta.

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti
Lämmityskauden AVAJAISKAMPANJA!HYÖDYNNÄ TARJOUKSET!
+

Lämmityskauden AVAJAISKAMPANJA!

Tarjoukset voimassa niin kauan kuin pumppuja riittää! Laitteita rajoitettu määrä.