Siirry sisältöön

Ilmalämpöpumppu mökille – käytännön luksusta johon kannattaa panostaa

Miellyttävän lämpötilan lisäksi ilmalämpöpumppu ylläpitää mökin sisäilman puhtautta ja poistaa tilasta tehokkaasti myös kosteutta

Mikä onkaan parempaa kuin saapua jo valmiiksi sopivan lämpötilan saavuttaneelle mökille. Voit aloittaa rentouttavan lomailun heti lämmittämisen sijaan.

Ja kesällä sisäilma on mukavan viileää ja nukut helleyöt mukavan miellyttävässä lämpötilassa. Tämä kaikki on mahdollista, kun hankit ilmalämpöpumpun mökille.

Paras ilmalämpöpumppu mökillesi määräytyy tarpeidesi mukaan

Pitkänlinjan mökkikansana myös mökkimme ovat sekoitus vanhaa sekä uutta ja täynnä erilaisia lämmitys- ja viilennystarpeita.

Tänä päivänä mökille sopivia ilmalämpöpumppuja löytyy useita malleja, joiden ominaisuudet sopivat monenlaisen mökkeilijän tarpeeseen.

Joku saattaa tarvita ilmalämpöpumpun mökille viilentämään vierasmajaa, kun toinen etsii nopeaa lämmitysratkaisua ympärivuotisesti käytössä olevalle mökille tai jollekin viilentävä ilmalämpöpumppumalli tuo sopivaa luksusta vapaa-ajanasunnolle.

Lukuvinkki: Ilmalämpöpumppu vertailu: Mitä huomioida kun valitset ilmalämpöpumppua?

Mökille asennetun ilmalämpöpumpun etäohjaus mahdollistaa nopeat lähtöpäätökset, kun perillä aikaa ei kulu lämmittämiseen

Ilmalämpöpumpun asennuksen myötä mökkisi käyttöaste tulee kasvamaan, sillä lämmittämisen helppous tarjoaa lisää aikaa itse rentoutumiseen.

TOP-6 syytä hankkia ilmalämpöpumppu mökille: 

 • Lämmittäminen sekä viilentäminen on vaivatonta ja etäyhteys säästää aikaa.
 • Laite poistaa myös kosteutta ja parantaa ilmanlaatua.
 • Ilmalämpöpumppu mökillä on myös energiatehokasratkaisu ylläpitolämmitykseen.
 • Nukut helleyöt sopivan viileässä.
 • Seinälle asennettava viilennyslaite tuo aina tarpeellista lisätilaa.
 • Laite nostaa vapaa-ajan asuntosi arvoa.

Ilmalämpöpumpulla lisäät mökkeilyn mukavuutta ja säästät energiakuluissa

Ilmalämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 20–30 % säästöt mökkisi energiakulutuksessa

Vaikka mökki ei olisikaan ympärivuotisessa käytössä, on sen ylläpitolämmityksestä huolehdittava asianmukaisesti, jotta kiinteistö pysyy kunnossa ja säilyttää arvonsa. Riippuen kiinteistön koosta, varustetasosta ja käyttöajasta saattaa kesämökki kuluttaa energiaa jopa 2 000–15 000 kWh:a vuodessa.

Huomioi vapaa-ajan asunnon käyttöaste ja muut käytännön asiat ilmalämpöpumppua mökille hankkiessasi!

Paras ilmalämpöpumppu mökille on se, joka vastaa mitoitukseltaan kyseisen mökin tarpeita ja vaatimuksia. Selvitä mökillesi sopivin ilmalämpöpumppu yhdessä asiantuntijan kanssa, jotta laitteen teho on riittää ja kaikki muutkin kohteen tarpeet tulevat varmasti huomioitua.  

Lue: Miksi viilennys ilmalämpöpumpulla kannattaa?

Pohdi mökkisi käyttöastetta ja millä tavoin hoidat mökin ylläpitolämmitystä. Vaikka pääkäyttöaika olisikin vain kesäaikaan ja tarvetta käytännössä vain viilennykselle, niin voisiko ilmalämpöpumppu korvata mökin ylläpitolämmitystä tai tehdä siitä energiatehokkaampaa kuin esimerkiksi sähköpatterilämmitys?

Mikäli asia jäi askarruttamaan asiantuntijamme vastaavat mielellään lisäkysymyksiin ja arvioivat, onko mökillesi sopivin vaihtoehto viilentävä vai sekä lämmittävä että viilentävä ilmalämpöpumppumalli.

Laitetoimittajaa valitessa huomioi mahdolliset huoltotarpeet ja -käynnit. Varmista laitetoimittajalta, että heidän toiminta-alueensa koskee myös mökkipaikkakuntaasi.

LämpöYkkönen tarjoaa myös huolenpitosopimuksia, joissa asiakkaan laitteisiin voidaan tarpeen mukaan luoda etäyhteys. Näin pääsemme etänä lukemaan virhekoodit ja paikan päälle saapuva henkilö pääsee heti korjaamaan vikaa vianmäärityksen sijaan.

Huolenpitosopimus

LämpöYkkönen toimii valtakunnallisesti ja meillä on korkeimman tason AAA-luottoluokitus. Lue lisää meistä.

Asiantuntijamme auttavat oikeanlaisen ilmalämpöpumpun mitoituksessa ja asennuksessa. Tarvittaessa voimme tulla paikan päälle kartoittamaan tilanteen.

Ilmalämpöpumpun oikeanlainen sijoittaminen mökkiin vaikuttaa siihen, kuinka tehokkaasti mökki lämpenee tai viilenee. Virtauksen pitäisi päästä kulkemaan kaikkiin vapaa-ajan asunnon nurkkiin. Myös oikeanlaisella käytöllä on merkitystä, suosittelemmekin tutustumaan aiheeseen tarkemmin tästä artikkelista!

Tutustu ilmalämpöpumppumalleihin tai kysy lisää tuotteesta myyjältämme.

Ilmalämpöpumpun asentaminen ja toimittaminen mökille

Ilmalämpöpumpun asentaminen mökille tai vapaa-ajanasunnolle tapahtuu samalla tavoin kuin omakotitaloon. Virallisia lupia ei tarvita ja muut tarvittavat tiedot asennuskohteesta ja tarpeista käydään läpi ennakkoon asiantuntijamme kanssa jo asennuspäivää sovittaessa. 

Asentaja saapuu asennuspäivänä sovitusti paikalle. Hän tuo mukanaan laitteen, tarvittavat asennustarpeet ja muut toivotut lisävarusteet.

Pyrimme varautumaan asennukseen parhaalla mahdollisella tavalla, jotta vältämme niin sanotut turhat käynnit, mikä on myös asiakkaalle ideaalitilanne.

Asentaja käy läpi mahdolliset asennuspaikat yhdessä asiakkaan kanssa ja… (kirjoita asiakas päättää) . Asennuksen jälkeen asentaja käy läpi asiakkaalle laitteen käyttöönoton ja pitää käytönopastuksen.

Lue, miksi Timo Kahilainen asensi mökilleen ilmalämpöpumpun?

Mökin ilmalämpöpumpun asennusta suunniteltaessa kerro asiantuntijalle nämä tiedot mökistäsi:

 • Onko mökki ympärivuotisesti käytössä
 • Nykyinen lämmitysmuoto
 • Neliöt/kerrokset
 • Seinämateriaali
 • Muut mahdolliset lisävarusteet

LämpöYkkönen on luotettava kumppani, kaikkein korkeimmalla AAA-luottoluokituksella

Toimimme valtakunnallisesti ja kauttamme järjestyvät myös erilaiset rahoitukset, joihin voit tutustu tarkemmin täällä.

Toshiba Polar White 25 -ilmalämpöpumppu

Toshiba Design -malliston uusin Polar White ilmalämpöpumppu on älykäs ja käytännöllinen. Energiatehokkuudessaan parhaimmistoon sijoittuva Polar White tarjoaa elämisen mukavuutta kehittyneiden toimintojensa avulla. Ilmalämpöpumpun silmää hivelevä muotoilu sulautuu kodin sisutukseen ja luo tilaan persoonallisen ilmeen.

 • Energiatehokkuus lämmityksessä A+++
 • Erittäin hiljainen
 • Ainutlaatuinen takkatoiminto

Viessmann Comfort 35 -ilmalämpöpumppu

Uusi Vitoclima 200-S Eco -ilmalämpöpumppu tarjoaa erinomaisen hinta-/laatusuhteen. Ekologinen R32-kylmäaine takaa tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden.

 • Erinoimainen hinta/laatusuhde
 • Ekologinen ja tehokas: A++
 • Automaattinen puhdistus ja kosteudenpoisto

Daikin Comfora N -ilmalämpöpumppu

Daikin Comfora on Daikinin uusinta energiatehokasta ilmalämpöpumppumallistoa.

 • Lämmityskäyttöön optimoitu viidennen sukupolven ilmalämpöpumppu
 • Testattu Lapin ankarissa olosuhteissa
 • Pienet ulkomitat – mahtuu hyvin oven yläpuolelle

Haluatko mökillesi ilmalämpöpumpun?

Mietitkö ilmalämpöpumppua mökille tai jäikö sinulle kysymyksiä esimerkiksi ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksesta? Ota meihin yhteyttä ja asiantuntijamme auttaa löytämään sopivan ratkaisun ja vastaa askarruttaviin kysymyksiin. 

Saat meiltä laadukkaat ilmalämpöpumput valmiiksi asennettuna, kattavalla takuulla ja yli 90 000 energiaremontin kokemuksella.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)