Siirry sisältöön

Ilmalämpöpumppu talvella: Tämän vuoksi asennus kannattaa

Voiko ilmalämpöpumpun asentaa talvella? Lyhyesti: kyllä voi, ja talviasennus on erittäin järkevää. Moni ajattelee, että ilmalämpöpumpun voi asentaa vain lumettomana aikana, mutta asennus onnistuu mihin aikaan vain vuodesta.

Asennustyötä rajoittaa lähinnä asentajan oikea pukeutuminen pakkasella. Itse asennuksen laatuun talvi ei vaikuta, sillä ammattilainen osaa asentaa ilmalämpöpumpun yhtä hyvin talvella kuin kesälläkin.

Lue, mitä etuja saat ilmalämpöpumpun talviasennuksesta!

Luulitko, että ilmalämpöpumpuilla on pitkät toimitusajat? Ei meillä! Olemme varautuneet kysyntään, ja laitteita ja asennusaikoja on saatavilla lähiviikoille! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous. 

Asennusaikataulut ovat talvella väljempiä

Ilmalämpöpumppujen kysyntä kasvaa sitä mukaa, kun lämpömittarin lukemat ulkona nousevat. Asennuksien ruuhka-aikaa eletään keväästä loppusyksyyn, jolloin asentajien kalenterit täyttyvät nopeasti.

Jos sen sijaan asennutat ilmalämpöpumpun talvella, voit valita paremmin sinulle sopivan asennusajan. Hiljaisempi sesonki tarkoittaa väljempää asentajan kalenteria. Jos olet kyselemässä ilmalämpöpumppua keväällä, täytyy monesti tarttua siihen, mitä asentajalla on tarjota.

Jos haluat viilentävän ilmalämpöpumpun kesäksi, on hyvä olla ajoissa liikkeellä.

Myös viilentävän lämpöpumpun voi asentaa jo talvella, jolloin lämpöpumppu on valmiina ensimmäisten lämpimien säiden koittaessa. Jos asennutat ilmalämpöpumpun kerrostaloon, muista että sitä saa käyttää vain viilennykseen, joten talvella kerrostaloissa ilmalämpöpumppua ei voi pitää päällä.

Talvella ilmalämpöpumppujen saatavuus on parempi

Kesällä erityisesti ilmalämpöpumppujen saatavuus on kortilla, ja kysyntä on suurta. Lähes joka vuosi jollakin valmistajalla laitteet myydään hetkellisesti loppuun, jolloin saatat joutua odottelemaan laitetta tai asennuttamaan toisen soveltuvan ilmalämpöpumpun.

Kesähelteessä parinkin viikon odottelu voi tuntua tuskalliselta, jos sisälämpötila nousee lähemmäs 30 astetta. Jos lämpöpumppu on asennettu talvella, kiität itseäsi ennakoinnista.

Talvella sen sijaan laitteita on paremmin saatavilla. Saat todennäköisemmin juuri haluamasi pumpun hyvissä ajoin asennettuna. Kaikki myymämme ilmalämpöpumput ovat laadukkaita ja energiatehokkaita, mutta laitteiden ulkonäöissäkin on eroja. Esimerkiksi sisustajat suosivat Toshiba Haori -ilmalämpöpumppuja, joihin voi vaihtaa itse kangaspäällisen. Myös Toshiba Polar Black on suosittu tyylikäs musta ilmalämpöpumppu.

Talvella lämmitys maksaa eniten, joten säästöä saa nopeasti

Talvella ilmalämpöpumpun käyttö on kannattavinta, sillä tällöin lämmityskulut ovat suurimmillaan. Suomalaisen kodin lämmitysenergian kulutuksesta noin 85 % kuluu puolen vuoden aikana, loka-maaliskuussa.

Jos ilmalämpöpumpun asentaa lämmityskaudella, säästää lämmityskuluissa lähes varmasti. Etenkin suorasähkö- ja öljylämmitteisissä pientaloissa lämpöpumppu tuottaa merkittävää säästöä jo seuraavista sähkölaskuista.

Nykyään ilmalämpöpumput toimivat erinomaisella hyötysuhteella myös kovilla pakkasilla. Esimerkiksi Toshiba Polar -ilmalämpöpumppu toimii jopa -35 pakkasasteessa hyvällä energiatehokkuudella.

Talvella ehdit myös hyödyntää ilmalämpöpumpun ja takan yhteiskäytön edut. Ilmalämpöpumppu levittää takan lämpöä tehokkaasti, jolloin saat parhaat tehot irti puulämmityksestä. Tällöin tarve päälämmitysjärjestelmän käytölle, kuten sähkölämmitykselle, vähenee.

Lämpöpumppu alkaa maksamaan itseään takaisin saman tien lämmityskauden ollessa päällä.

Korkea sähkön hinta on nostanut ilmalämpöpumppujen kysyntää reilusti, ja myös Motiva suosittelee ilmalämpöpumpun hankintaa pientaloon vähentämään sähkönkulutusta.

Lue myös: Kun sähkön hinta on huipussaan, sitä kannattavampi on lämpöpumppu

Hinnassa on enemmän joustovaraa

Kun sesonki on hiljaisempi, myös laitteiden hinnoissa on enemmän joustovaraa. Tällöin voit saada lämpöpumpun asennettuna edullisemmin kuin kovimpaan ruuhka-aikaan.

>> Katso ajankohtaiset tarjouksemme lämmittävistä ja viilentävistä ilmalämpöpumpuista!

Tiesithän myös, että rahoituksella voit aloittaa lämpöpumpun maksamisen vaikka kuusi kuukautta hankinnan jälkeen. Jos haluat säästää jo talven lämmityskuluista, voit hankkia lämpöpumpun kun pakkaset paukkuvat, ja aloittaa maksamisen erissä vaikka kesällä.

Lue lisää rahoitusvaihtoehdoista, joiden avulla voit maksaa ilmalämpöpumpun pienissä erissä omaan tahtiin.

Rahoituksella voit siirtää eräpäivää vaikka puolen vuoden päähän. Rahoitus on saatavilla ympäri vuoden.

Ilmalämpöpumppu asennettuna jo tänä talvena: Asennusaikoja ja laitteita saatavilla

Haluatko ilmalämpöpumpun säästämään lämmityskustannuksia? Se on mahdollista jo tänä talvena!

Olemme varautuneet kovaan kysyntään, ja varastossamme on Suomen olosuhteisiin sopivia viilentäviä ja lämmittäviä ilmalämpöpumppuja. Kysy lisää ja varmista asennus ennen kesää! Samalla säästät jo seuraavasta lämmityslaskusta, ja olet varautunut kesän helteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

>> Katso kuukauden tarjoukset

>> Lataa ilmalämpöpumpun ostajan opas

Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella ja palaamme sinulle.

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)
Lämpöykkönen