Energia­omavarai­suus – Säästöä nyt ja tulevaisuu­dessa!

Ratkaisuillamme voit parantaa asteittain energiaomavaraisuuttasi, vähentää riippuvuuttasi ostetusta energiasta ja säästää ylläpitokuluissa.

Energiaomavarainen rakennus tuottaa suuren osan tarvitsemastaan energiastaan itse, esimerkiksi tuottaen sähköä tai lämpöä aurinkosähköjärjestelmällä omaan käyttöönsä. 

Mitä on energia­oma­varaisuus, onko se mahdollista? 

Täysin energiaomavaraisen omakotitalon toteuttaminen on haasteellista, mutta asteittainen omavaraiseen energiantuotantoon siirtyminen kannattaa. Energiaomavaraisuuteen siirtymisen edut näkyvät konkreettisesti heti, kun leikkaat energiakulujasi tai lataat sähköautoasi oman aurinkosähköjärjestelmän tuottamalla sähköllä. 

Energiaomavaraiset rakennukset jaotellaan karkeasti kahteen kategoriaan: Todellisesti energiaomavaraisiin ja taseeltaan energiaomavaraisiin kiinteistöihin. 

Täysin itsenäisesti energiansa tuottava kiinteistö, joka ei ole kytkettynä ulkopuoliseen lämpö- tai sähköverkkoon. Haasteellista toteuttaa pimeiden talvikuukausien vuoksi.

Osittain energiansa itsenäisesti tuottava kiinteistö eli ”nollaenergiatalo”. Tällaiset talot tuottavat pääsääntöisesti kesäaikaan itse tarvitsemansa energian aurinkosähköä hyödyntäen, mutta pimeinä aikoina turvautuvat ulkoiseen lämpö- tai sähköverkkoon.

Merkittävien ilmasto- ja energiahaasteiden edessä omavarainen energiantuotanto on järkevää varautumista myös sähkön ja energian hinnanvaihteluihin. 

Tärkeintä energia­omavarai­suudessa on energia­tehokkuus

Energiatehokkuus on energiaomavaraisuuden ydin. Voit tuottaa energiaa omavaraisesti huippulaitteistoilla, mutta hyötysuhde jää heikoksi, jos energia kohdennetaan vääriin asioihin. 

Energiaomavaraisen omakotitalon kohdalla panostus energiatehokkaaseen lämmitys- ja käyttöveden tuotantoon kannattaa ja se onnistuu parhaiten lämpöpumppujen ja aurinkosähköjärjestelmän avulla. 

Ratkaisuja energiaomavaraisuuden parantamiseen

Tärkeintä omavaraiseen energiantuotantoon siirryttäessä on suunnitelmallisuus ja oman energiankulutuksen ja energiatehokkuuden sekä kiinteistön erityispiirteiden tunteminen. 

Kiinteistösi energiaomavaraisuuden tarpeet riippuvat mm. siitä, mitä lämmitysjärjestelmää käytät, kuinka paljon energiaa kuluu taloudessasi ja mitkä energiamuodot ovat parhaiten valjastettavissa kiinteistösi energiantuotannon käyttöön. 

Energiaomavaraisuus on monesta osatekijästä koostuva kokonaisuus ja sen ydin on energiatehokkuus, mikä lopulta ratkaisee miten hyvän hyötysuhteen omavarainen energiantuotantosi saavuttaa. 

Haluatko lisätä energiaomavaraisuuttasi? Meidän tarjoamalla omavaraisen energiantuotannon ratkaisuilla teet heti säästöä kiinteistösi ylläpitokuluissa ja säästät myös luontoa käyttämällä vähintään puolet vuodesta täysin puhdasta energiaa.

Aurinko­sähkö on tehokkain tapa tuottaa sähköä oma­varaisesti! 

Omalla aurinkosähköjärjestelmällä tuotat energiaa kotisi tarpeisiin täysin päästöttömästi ja hiljaisesti. Aurinkoisina päivinä sähkön tuoton ollessa huipussaan voit varastoida ylimääräistä sähköä akustoon ja ottaa käyttöön vasta myöhemmin.  

Aurinkosähköjärjestelmän avulla voit myös ladata sähkö- ja hybridiautoasi itse tuotetulla energialla ja hyödyntää aurinkoenergiaa myös liikkumisen tarpeisiin.  

Näin toimimalla leikkaat tuntuvasti vuosittaista energian kokonaiskulutustasi ja vältät energian hinnanvaihteluiden vaikutusta talouteesi. 

Älykäs ohjaus -palvelu kantaa päävastuun energia­tehokkuu­desta

Älykäs ohjaus -palvelu on oppivaa tekoälyä, säätietoja sekä pörssisähkön hinnanmuutoksia hyödyntävä, selaimessa toimiva digitaalinen lisäpalvelu, jonka saat käyttöösi osana tarjoamaamme huolenpitosopimusta. 

Palveluun liitetty lämpöpumppu toimii aiempaakin energiatehokkaammin, kun Älykäs ohjaus keskittää pumpun toiminnan automaattisesti edullisen sähkön tunneille ja lämmittää niiden aikana parin päivän päähän ennakoitua pakkasjaksoa varten. Älykäs ohjaus -palvelulla voit säästää vuosittaisesta energiankulutuksesta jopa 5–25 %. 

Käytännössä lämpöpumpun palveluun liittämisen jälkeen Älykäs ohjaus huolehtii energian hinnanvaihtelujen sekä kiinteistön energiankulutukselle merkittävien säämuutosten seurannan ja niihin reagoinnin. Palvelu lisää kotisi energiatehokkuutta sekä säästää vuosittaisista energiakuluista, mikä näkyy säästettynä rahana.  

Älykäs ohjaus -palvelumme on tällä hetkellä saatavilla maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumpuille. Tulemme laajentamaan Älykäs ohjaus -palvelun myös ilmalämpöpumpuille.

Maalämpö on energia­tehokkaimpia lämmitys­muotoja

Maalämpö on äärimmäisen ympäristöystävällinen energiamuoto, sillä se hyödyntää luonnon omia lämpövarastoja, kuten maaperää, kallioita ja vesistöjä. Maalämmön on todettu vähentävän hiilidioksidipäästöjä jopa 80 %, mikä vastaa 30 000 ajokilometriä bensiiniautolla. 

Vuodenajoista riippumatta aina energiatehokas maalämpö on yksi suosituimpia ratkaisuja omakotitalojen ja taloyhtiöiden päälämmön sekä käyttöveden lämmityksen lähteeksi. Maalämpö on aidosti omavarainen lämmönlähde, jonka keruupiirit tai porakaivo tuottavat lämmön kiinteistön omalta tontilta tai vesistöstä. 

Maalämpöpumppu parantaa omavaraisuutta:  

  • Säästää energiaa jopa 50–80 % 
  • Lämpö omalta tontilta/vesistöstä 
  • Lämmittää talon sekä käyttöveden 
  • Energiatehokas ja toimintavarma ympärivuoden 
  • Voi hyödyntää myös viilennykseen 

Maalämpöpumppu voidaan asentaa minkä tahansa vesimassalla toimivan lämmitysjärjestelmän korvaajaksi. 

Ilma-vesilämpö­pumppu säästää lämmitys­kuluja merkittävästi

Ilma-vesilämmön ja maalämmön hyötysuhteet ovat hyvin lähellä toisiaan. Siinä missä maalämmön todetaan säästävän noin 50–80 % lämmityskuluissa niin ilma-vesilämpöpumppu säästää vastaavasti noin 50–70 %.  

Ilma-vesilämpöpumpulla voit yhtä lailla lämmittää kiinteistöä sekä käyttövettä energiatehokkaasti ja toimintavarmasti. 

Ilma-vesilämpöpumpun hyödyt:  

  • Laskee lämmityskuluja jopa 50–70 % 
  • Voidaan asentaa pienellekin tontille 
  • Nopea lupakäsittely 
  • Energiatehokas ja toimintavarma 

Käytännössä ilma-vesilämpöpumppu siirtää ulkoilman lämmitysenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine toimii lämpöenergian välittäjänä ulkoyksiköstä sisäyksikköön, josta lämpö siirtyy talon putkistoissa kiertävään veteen. 

Ilmalämpö­pumppu vähentää ostettua energiaa kustannus­tehokkaasti

Ilmalämpöpumppu on kustannustehokkaimpia tapoja pienentää muiden lämmönlähteiden käyttöä ja siksi se parantaa energiaomavaraisuutta. 

Ilmalämpöpumppu tukee energiaomavaraisuutta:  

  • Säästää laskee vuosittaisia lämmityskuluja jopa 20–30 % 
  • Merkittävä ja energiatehokas lisälämmön lähde 
  • Lisää energiatehokkuutta tasaamalla lämpöä puhallintoiminnollaan koko huoneistoon 

Ilmalämpöpumpun voi asentaa mihin tahansa kiinteistöön, kunhan ulkoyksikölle löytyy paikka. 

Ilmalämpöpumppu alkaa maksamaan itseään nopeasti takaisin noin 4–7-vuodessa ja heti ensimmäisestä käyttövuodesta alkaen saavuttaa jopa 20–30 % säästöä energiakuluissa! 

Ota yhteyttä

Haluaisitko lisätä kiinteistösi energiaomavaraisuutta?

Katsotaan yhdessä ratkaisu, joka on sopivin juuri sinun tarpeisiisi. Meiltä saat aurinkopaneelit ja akustot sekä lämpöpumput valmiiksi asennettuna! 

Jätä tarjouspyyntö tästä:

Haluan tarjouksen seuraavista tuotteista(Pakollinen)
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)