X

Maalämpö, mistä siinä on kyse?

maalämpö

Maalämmön idea on lämmön talteenotossa. Maalämpöä on ollut niin kauan, kun aurinko on paistanut ja varastoinut lämpöä luonnon omiin lämmönvaraajiin: maaperään, kallioon ja vesistöihin.

Nykyaikainen maalämpöpumppu on erittäin suosittu lämmitysmuoto edullisen käytön sekä huolettomuuden vuoksi. Lisäksi kompaktin kokoinen laitteisto ei tarvitse paljon tilaa. Näin säästetään arvokkaita rakennusneliöitä muuhun käyttöön.

Maalämpöpumpun toimintaperiaate on jääkaapeista tuttu, kylmän asemasta laite pumppaa lämpöä. Lämpö kerätään maasta putkiston avulla. Putkisto voidaan sijoittaa maahan joko kaivamalla horisontaalisesti maaperään tai poraamalla kaivo kallioon. Putkisto voidaan vetää myös tontin lähellä sijaitsevaan vesistöön.

Maalämpö säästää jopa 70% lämmityskuluissa

Maalämpö on erittäin energiatehokas, käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä rakennukseen.

Vanha lämmitysjärjestelmä esim. öljy, sähkövaraaja ja puukattila ovat yleensä vaihdettavissa maalämpöjärjestelmään. Investointikustannus riippuu olemassa olevan järjestelmän toiminnasta sekä keruupiirin asennuspaikasta.

Toimitamme korkeatasoisia Viessmann, Oilon ja Nibe maalämpöpumppuja. Asennuspalvelumme toimii lähes koko maassa. Asennamme Viesmannin, Oilonin ja Niben maalämpöpumppuja niiden korkean laatutason ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi.

Mitoitamme yhteistyössä tehtaiden kanssa kohteeseen sopivan maalämpöpumpun talon enegiatarpeen, lämmitettävän tilavuuden ja muiden annettujen tietojen pohjalta. Mitoituksesta teemme myös tarkat laskelmat, jotka toimitamme tarjouksen yhteydessä tarkasteltavaksi.

Lue myös: Maalämpöpumppu ja hinta

Kodin lämmityksen sydän

Lämmitysjärjestelmä on talosi arvokkain investointi itse rakennuksen jälkeen. Myös maalämpölaitteen huolellinen valinta on siis tärkeää. Maalämpöpumppu on tekninen laite, joka on jatkuvassa käytössä vuodesta toiseen. Tämä tosiasia on huomioitu Viessmannin, Oilonin ja Niben teknisissä ratkaisuissa.

Asiantuntijamme kartoittaa nopeasti onko maalämpöpumppu järkevin valinta teidän kotinne lämmöntuottajaksi. Saat tarjouksen helposti ja vaivattomasti.

Maalämpö saneerauskohteeseen

Olipa lämmitysjärjestelmä mikä tahansa, järjestelmän keski-ikä on yleensä noin 20-30 vuotta. Tätä vahemmissa järjestelmissä kosteusvaurioriskit ja järjestelmän rikkoontumismahdollisuus kasvavat merkittävästi. Tutkimusten mukaan (Aktiivitieto) jo yli 50% lämmitysjärjestelmän vaihtoa harkitsevista aikoo vaihtaa seuraavaksi lämmitysjärjestelmäksi maalämmön. Maalämmön etuina ovat vaivattomuus, energiatehokuus

Saneerauskohteissa lämmitysmuotona on usein öljy, sähkö tai puulämmitys ja lämpö jaetaan vesipatteriverkoston kautta. Pääsääntöisesti vanha järjestelmä puretaan kokonaan pois ja tilalle vaihdetaan uusi maalämpöjärjestelmä. Joissakin tapauksissa on mahdollista ja järkevää jättää vanha järjestelmä maalämpöpumpun rinnalle. Jos vesikiertoista lämmönjakoverkostoa (patteri tai lattialämmitys) ei ole olemassa, on mahdollista rakentaa samalla kertaa myös lämmönjakoverkosto LämpöYkkösen toimesta.

Maalämpöpumppua hankittaessa on tärkeä valita maalämpöjärjestelmä, joka pystyy tuottamaan riittävän lämmintä vettä (60-70C asteista) patteriverkostoon. Myös syvällinen perehtyminen kohteen energiantarpeen mitoitukseen on erityisen tärkeää, koska usein vanhempiin taloihin ei ole tehty energiatodistusta jonka perusteella kohteen lämmöntarve on helppo mitoittaa.

LämpöYkkönen tarjoaa saneerauskohteisiin kokonaispalvelun, johon sisältyy suunnittelu, lämpökaivo, vanhan laitteiston purku, uuden järjestelmän asennus ja optimointi. Tarvittaessa hoidamme myös lupapaperit asiakkaan puolesta.

VARASTOPOISTO! Tyhjennämme varastot nyt inventaarin tieltä.
Hyödynnä nyt poikkeukselliset varastopoistohinnat.
Voit myös maksaa erissä energiaa ja ympäristöä säästävän lämpöpumppuhankinnan.
Maalämpö alk. 295€/kk, ilma-vesilämpöpumput alk. 190€/kk ja ilmalämpöpumput alk. 50€/kk.
Slider

Maalämpöä uudiskohteisiin

Jo lähes puolet uusista omakotitalorakentajista valitsee päälämmönlähteeksi maalämmön. Uudiskohteissa valintakriteerinä voi olla edullinen hinta, riittävän tehokas käyttövedentuotto (esim. jos kohteessa useampi suihku tai poreamme) tai mahdollisimman energiatehokas lämmöntuotto uusimmalla teknologialla. Uudiskohteisiin LämpöYkköseltä löytyy useampi tuotemerkki, jonka ansiosta erilaisiin kohteisiin löytyy helposti paras mahdollinen ratkaisu.

Uudiskohteisiin tarjoamme maalämpöpumpun ja lämpökaivon lisäksi myös vesikiertoisen lattialämmityksen asennettuna ja ilmanvaihtojärjestelmät tarviketoimituksena tontille toimitettuna.

Maalämpöä kiinteistöihin

Toimitamme maalämpöjärjestelmiä myös suurempiin kiinteistöihin, kuten rivitaloihin, kerrostaloihin, toimistotiloihin, asunto-osakeyhtiöihin, teollisuushalleihin, varastoihin jne. Suuremmissa kohteissa suunnitteluun, asentamiseen ja aikatauluihin kohdistuvat haasteet lisääntyvät merkittävästi. LämpöYkkönen on kehittänyt suurkohteisiin oman konseptin, jonka avulla projektiin liittyvät lupa-paperit hoituvat kätevästi, projektin työnjohdosta vastaa ammattilainen, aikataulut pitävät ja maalämmöstä saatava energiansäästö vastaa mitoituksen antamia tavoitteita.

Kun olet hankkimassa maalämpöä isompiin kohteisiin, ota yhteyttä LämpöYkkösen kiinteistömaalämmön asiantunijoihin. Klikkaa tästä yhteystietoihin.

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa maalämmön hankkimisesta.

Olit sitten uusimmassa nykyistä lämmitystä tai rakentamassa uutta kotia, saat oppaan avulla hyödyllistä tietoa maalämmön hankkimisesta.

Slider

Pyydä tarjous >

Pyydä tarjous - Helposti ja nopeasti