Kaipaatko lisäneuvoja päätöksenteon tueksi?

Asiantuntijamme tuo selkeyttä eri lämmitysratkaisujen välille. Voit soittaa tai sopia erikseen ajan asiantuntijan kanssa konsultoivaan puheluun ja saada varmuutta oman ostopäätöksen tueksi.

Kyseessä ei ole myyntipuhelu vaan aidosti lämmitysjärjestelmien sekä viilennysratkaisujen toimintaperiaatteita, hyötyjä ja ratkaisujen välisiä eroja läpikäyvä keskustelu, jonka tavoitteena on auttaa sinua saamaan varmuutta päätökseesi.

Tavoitat niin ilmalämpö-, ilma-vesilämpö- kuin maalämpöratkaisujenkin laajan ymmärryksen omaavat asiantuntijamme jättämällä yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella.

Tiedonjanoon vastaavia artikkelejamme

6+12 yleistä kysymystä ilmalämpöpumpulla viilentämisestä

Ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon lähtökohtaisesti aina, jos asunnossasi on parveke. Tarvitset tähän kuitenkin taloyhtiön luvan. Olemme tehneet tänne kattavat ohjeet ilmalämpöpumpun hankinnasta kerrostaloon.

Ei ole! Viilentäminen maksaa edullisimmillaan n. 0,5 € per vuorokausi.

Panosta aina laatuun. Laadukas ilmalämpöpumppu on energiatehokkaampi, se viilentää paremmin ja on hiljaisempi. Lisäksi laadukkaat laitteet kestävät käyttöä useita vuosia pidempää, jolloin laatu tulee edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Laadukkaista ilmalämpöpumpuista halutuimpia ovat Toshiba, Daikin ja Mitsubishi. Verkkokauppaamme pääset tästä.

Ilmalämpöpumppu kestää käyttöä n. 15–20 vuotta, eli laitteen elinkaari on pitkä.

Kyllä nostaa. Olemme kysyneet asiaa kiinteistövälittäjiltä, ja yksi merkittävä ostopäätökseen vaikuttava tekijä on asunnon lämmitys- ja viilennysratkaisut. Jos asunnossa on ilmalämpöpumppu, niin asunnon myyminen tai vuokraaminen on helpompaa.

Tutustu videoomme YouTubessa, niin saat vastauksen lukuisiin lisäkysymyksiin liittyen viilennykseen.

Laske hinta-arvio

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Hyväksy evästeet nähdäksesi piilotettu sisältö.

Rivitaloon ja kerrostaloon saat viilentävän ilmalämpöpumpun!

Menneiden kesien kovat helteet ja kerrostaloasuntojen ilmanlaadun muut haasteet ovat lisänneet kysyntää ja ilmalämpöpumppujen asentaminen kerros- ja rivitaloasuntoihin on jo tavanomaista kuin poikkeuksellista. Iäkkäämmille asukkaille hello on aito riskitekijä, mihin viilentävä ilmalämpöpumppu voi olla merkittävä ratkaisu.

Yleinen käytäntö taloyhtiöissä on että ilmalämpöpumpun asentamisesta ilmoitetaan sovitulla tavalla, esim. toimenpidelomakkeella taloyhtiön hallitukselle. LämpöYkköseltä saa tarvittaessa myös kirjallisen asennusselvityksen, jossa eritellään vakuutukset ja vastuuhenkilöt asennukseen liittyen.

Koska kerrostalojen ja rivitalojen asunnot ovat lähekkäin, asuntoihin kannattaa hankkia vain laadukkaimpia laitteita, joissa äänitaso on hiljainen. Myös laitteiston asennus pitää tehdä laadukkaasti, ettei laitteistosta pääse välittymään resonanssiääniä talon rakenteisiin. LämpöYkkösen valikoimista löydät pitkän kokemuksen kautta valikoidut laadukkaimmat ja hiljaisimmat ilmalämpöpumput viilennyskäyttöön. Esimerkkinä tällaisesta laitteesta on Toshiba Seiya.

Omakoti­talon viilennys ilmalämpö­pumpulla

Omakotitalon viilennykseen tehokkain viilennysjärjestelmä on ilmalämpöpumppu. Kaikki ilmalämpöpumput sopivat viilennyskäyttöön, koska ilmalämpöpumppu on alun perinkin suunniteltu nimenomaan jäähdyttämiseen.

Ilmalämpöpumppua hankittaessa on tärkeintä varmistaa, että viilennyspumppu asennetaan oikein ja sen teho on riittävä.

On harmillista, jos teho loppuu kesken pahimman hellekauden. Kehittyneimmissä ilmalämpöpumpuissa on myös automaattinen kuivatustoiminto, joka kuivattaa sisäyksikön aina kun laite suljetaan. Tämä varmistaa, ettei laitteeseen pääse kertymään hometta yms. bakteerikasvustoa.

Viilentäminen on huomattavasti edullisempaa kuin lämmittäminen. Lämmityskäytössä laite ottaa esim. -15 °C ulkoilmasta lämpöä ja tuottaa sisäyksiköllä esim. +25 asteista lämmintä ilmaa, kun taas viilennyskäytössä viilennetään +27C asteinen sisäilma +23–25C asteeseen. Keskimäärin viilennys maksaa noin 0,30–0,50 € vuorokaudessa. Eli aika edullista luksusta!

Ilmalämpöpumppuja on monenlaisia ja halvimmat ovat kovempiäänisiä

Ilmalämpöpumppuja on monenlaisia ja halvimmat ovat kovempiäänisiä. Kuitenkin nykylaitteet ovat merkittävästi hiljaisempia kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten markkinoille tulleet laitteet. Normaali äänitaso tavallisessa kodissa on noin 27 dB silloin kun kukaan ei puhu ja ilmanvaihtokone ja jääkaappi ovat päällä. Uusien ilmalämpöpumppujen sisäyksiköiden hiljaisin äänitaso on keskimäärin noin 20–21 dB. Myös ulkoyksiköt ovat erittäin hiljaisia.

Varmuutta päätöksentekoon kokeneen asiantuntijan avulla

Mikäli harkitset ilmalämpöpumpun hankkimista, mutta haluat vielä varmistaa, että oletko ymmärtänyt kaikki lämmitys- ja viilennysratkaisut mitoituksesta asennukseen ja energiatehokkuuteen asti oikein, niin jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme palaa sinulle maksuttoman konsultointipuhelun merkeissä.

  1. Täytä tämän sivun lomake
  2. Soitamme sinulle 1-2 arkipäivän sisällä
  3. Saat vastaukset mieltä askarruttaviin asioihin kokeneelta asiantuntijaltamme.

Puhelu ei ole myyntipuhelu vaan aidosti ratkaisukeskeinen keskustelu, jossa kartoitetaan paras mahdollinen ratkaisu sinulle.

Haluan lisätietoa seuraavista tuotteista
Rahoitus
Markkinointilupa
Tietosuojaseloste(Pakollinen)